Paradicsomos salsa
Leírás
A salsa mártás-, vagy szószféle. Ezt kínálják a tortilla chips mellé mártogatni, de töltelékként is használják a különféle ételekhez. Rengeteg ízben készítik, alapja általában nagyon kicsi darabkákra aprított zöldség (tomatillo vagyis mexikói földi cseresznye, paradicsom vagy avokádó) ezt a keveréket ízesítik hagymával, fokhagymával, sóval, borssal és más fűszerekkel. Kedvelt alkotóeleme a lime (zöldcitrom), mely pikánssá teszi az ízeket. Legelterjedtebb változata a paradicsomos, hagymás salsa, melyet apróra vágott korianderrel fűszereznek.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben egy-két napig eláll, de frissen a legfinomabb.
100g Paradicsomos salsa
fehérjetartalom
1.52 g
zsírtartalom
0.117 g
szénhidráttartalom
6.64 g
víztartalom
89.28 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
711 mg
Foszfor
33 mg
Kalcium
30 mg
Magnézium
15 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.172 g
Kolin
12.8 mg
Likopin
6063 µg
C vitamin
1.9 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
1.52 g
Zsír
telített zsírsav
0.021 g
egyszeresen telített zsírsav
0.018 g
többszörösen telített zsírsav
0.078 g
ásványi anyagok
Kalcium
30 mg
Vas
0.42 mg
Magnézium
15 mg
Foszfor
33 mg
Nátrium
711 mg
Cink
0.18 mg
Réz
0.066 mg
Mangán
0.112 mg
Szelén
0.9 µg
szénhidrát
rost
1.9 g
cukor
4.01 g
víz
89.28 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.033 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.032 mg
Niacin - B3 vitamin
1.091 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.199 mg
Folát
4 µg
Kolin
12.8 mg
Béta-karotin
276 µg
Likopin
6063 µg
Lutein+zeaxantin
204 µg
E vitamin
1.28 mg
K vitamin
4.3 µg
A vitamin
23 µg
C vitamin
1.9 mg
B6 vitamin
0.172 g