Paradicsomos salsa

Paradicsomos salsa

Leírás

A salsa mártás-, vagy szószféle. Ezt kínálják a tortilla chips mellé mártogatni, de töltelékként is használják a különféle ételekhez. Rengeteg ízben készítik, alapja általában nagyon kicsi darabkákra aprított zöldség (tomatillo vagyis mexikói földi cseresznye, paradicsom vagy avokádó) ezt a keveréket ízesítik hagymával, fokhagymával, sóval, borssal és más fűszerekkel. Kedvelt alkotóeleme a lime (zöldcitrom), mely pikánssá teszi az ízeket. Legelterjedtebb változata a paradicsomos, hagymás salsa, melyet apróra vágott korianderrel fűszereznek.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben egy-két napig eláll, de frissen a legfinomabb.

100g Paradicsomos salsa

fehérjetartalom

1.52 g

zsírtartalom

0.117 g

szénhidráttartalom

6.64 g

víztartalom

89.28 g

gramm paradicsomos salsa?

Top ásványi anyagok

Nátrium

711 mg

Foszfor

33 mg

Kalcium

30 mg

Magnézium

15 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.172 g

Kolin

12.8 mg

Likopin

6063 µg

C vitamin

1.9 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1.52 g

Zsír

telített zsírsav

0.021 g

egyszeresen telített zsírsav

0.018 g

többszörösen telített zsírsav

0.078 g

ásványi anyagok

Kalcium

30 mg

Vas

0.42 mg

Magnézium

15 mg

Foszfor

33 mg

Nátrium

711 mg

Cink

0.18 mg

Réz

0.066 mg

Mangán

0.112 mg

Szelén

0.9 µg

szénhidrát

rost

1.9 g

cukor

4.01 g

víz

89.28 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.033 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.032 mg

Niacin - B3 vitamin

1.091 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.199 mg

Folát

4 µg

Kolin

12.8 mg

Béta-karotin

276 µg

Likopin

6063 µg

Lutein+zeaxantin

204 µg

E vitamin

1.28 mg

K vitamin

4.3 µg

A vitamin

23 µg

C vitamin

1.9 mg

B6 vitamin

0.172 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...