Csirke fajitas
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
34g lime9 kcal
-
0g porcukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors1 kcal
-
2g tequila4 kcal
-
42 kcal
-
36g lilahagyma13 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
10 kcal
-
12 kcal
-
8 kcal
-
40g tortilla lap130 kcal
-
3 kcal
-
80g jégsaláta11 kcal
Összesen
369
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
170g lime43 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
8g tequila18 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
49 kcal
-
62 kcal
-
38 kcal
-
200g tortilla lap650 kcal
-
16 kcal
-
400g jégsaláta53 kcal
Összesen
1834
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
22.3g csirkemellfilé27 kcal
-
7.6g lime2 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.4g tequila1 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
-
8g lilahagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2 kcal
-
3 kcal
-
10.3g zöld kaliforniai paprika2 kcal
-
8.9g tortilla lap29 kcal
-
2.4g paradicsomos salsa1 kcal
-
17.9g jégsaláta2 kcal
Összesen
81
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.7 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 836.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 327 mg
-
Nátrium 326 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 335.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 176 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1019 micro
-
β-crypt 188 micro
-
Likopin 655 micro
-
Lut-zea 394 micro
Összesen
369
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.4 g
Zsír
-
Összesen 53.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 365 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4184.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 392 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 332 mg
-
Foszfor 1637 mg
-
Nátrium 1632 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.6 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1678.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 511 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 882 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 619 micro
-
Kolin: 483 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 93 micro
-
β-karotin 5094 micro
-
β-crypt 938 micro
-
Likopin 3274 micro
-
Lut-zea 1971 micro
Összesen
1834
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 146 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
81
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg csirkemellfilé
-
1 teáskanál porcukor
-
1 ek tequila
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 közepes fej lilahagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
5 db tortilla lap
Elkészítés
- A csirkemellet keskeny csíkokra vágjuk, és bepácoljuk (lime, porcukor, fahéj, oregánó, cayenne bors, fekete bors, tequila), és lefedve hűtőbe tesszük 3-4 órára.
- Egy serpenyőben felforrósitjuk az olajat, beledobjuk a pácolt csirkemell csíkokat, és 5-6 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt lilahagymát, fokhagymát és a paprikákat. Még 2 percig pirítjuk, majd levesszük a tűzről.
- Egy grill serpenyőt felforrósítunk, és a kész tortilla lapok mindkét oldalát megsütjük (csíkos legyen, és a tészta fújódjon fel).
- Egy tányérra összehajtott sütőpapirt teszünk, rá , hogy félig fedje a tortillát, erre egy levél salátát, majd a húst és a paprikát, melyet meglocsolunk guacamoléval, és mint egy borítékot, ráhajtjuk a tortilla széleit, majd a papírba tekerjük a könnyebb fogyasztás érdekében.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 784
- Tegnapi nézettség: 25
- 7 napos nézettség: 209
- Össznézettség: 291301
- Feltöltés dátuma: 2012. május 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Folytatása a mexikói menünek. Szintén Ainsley Harriott konyhájából. Családom bánatára, amikor a jalapeno paprikáért nyúltam, véletlenül a zöld chilit kaptam le a polcról, és voltam olyan balga, hogy nem tűnt fel a méretkülönbség sem. Így jó bőven karikáztam bele, majd miután rájöttem, hogyan jártam, még egy kis jalapenót is tettem a fajitasba. Az első falatok nagyon ízlettek mindenkinek, de aztán elindultak a különböző testnedvek folyása szemből, orrból. Kénytelen voltam a kicsi fiam (15 éves) ételéből szálanként az összes paprikát kihalászni, a hagyma maradhatott, és új öntettel enyhíteni a csípősséget. Én simán megettem, és nem éreztem olyan csípősnek. Vagy én vagyok defektes, vagy ők.