r
Nosalty Logó

Spenótos mascarponéval töltött palacsinta-cannelloni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Spenótos mascarponéval töltött palacsinta-cannelloni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

palacsinta

töltelék

paradicsomszósz

összeállítás

Összesen 451 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

palacsinta

töltelék

paradicsomszósz

összeállítás

Összesen 4070 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

palacsinta

töltelék

paradicsomszósz

összeállítás

Összesen 160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 451 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.8 g

Zsír

  • Összesen
    222.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9079.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    2894 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1909 mg
  • Nátrium
    3749 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    948.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    712 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    761 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6001 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    11293 micro
Összesen 4070 kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1642 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

palacsinta

töltelék

paradicsomszósz

összeállítás

Elkészítés

palacsinta

  1. A palacsinta összetevőit (a vaj kivételével) csomómentesre keverjük.
  2. Egy palacsintasütő serpenyőt kikenünk vajjal, és kisütjük a palacsintákat. Ha van otthon maradék palacsinta, az is tökéletes hozzá.

töltelék

  1. A finomra vágott vöröshagymát és a lereszelt fokhagymát a vajon üvegesre pároljuk, majd hozzádobjuk a bébispenótot.
  2. Hozzáadjuk az újhagymát, a citromhéjat, a citromlevet, a parmezánt, valamint a mascarponét is, és az egészet összekeverjük.
  3. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, ha pedig túl hígnak találjuk a töltetléket, 1-2 evőkanál liszttel besűrítjük.

paradicsomszósz

  1. Egy kis lábosba öntjük a passzírozott paradicsomot és az olívaolajat. Sózzuk-borsozzuk, és hozzáadjuk a frissen felaprított zöldfűszereket.
  2. Pár percet főzzük, majd hozzákeverjük a mascarponét.

összeállítás

  1. A palacsintákat megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. Egy hőálló sütőforma alját bekenjük pár kanál paradicsomszósszal. Erre fektetjük a palacsinták felét.
  2. A palacsinták tetejét megkenjük a paradicsomszósz felével. Erre jön a mozzarella, majd a megtöltött palacsinták másik fele, melyeket az első rétegre merőlegesen fektetünk (így lesz szép felvágva a "mintája").
  3. A tetejét megkenjük a szósz maradékával, majd megszórjuk reszelt parmezánnal. 175°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre, majd melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 7800
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újabb kiadós palacsintás fogást hoztunk nektek, amely ezúttal a cannelloni-ízvilágot idézi meg. Vigyázat, mert nagyon kiadós fogás, gyorsan jól lakunk belőle! 

Hozzávalók

palacsinta

töltelék

paradicsomszósz

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...