r
Nosalty Logó

Spárgacézár

4,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Spárgacézár
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

5498
Kalória
465g
Fehérje
69.3g
Szénhidrátok
358.6g
Zsír
498.8g
Víz
940.7g
Koleszterin
3.9g
Rost
6.9g
Cukor
  • 33% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 5498 kcal
  • 33% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 21987 kcal
  • 33% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 33% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    465 g

Zsír

  • Összesen
    358.6 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101152.9 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    14978 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    590 mg
  • Foszfor
    8864 mg
  • Nátrium
    76365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    498.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2706 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2596 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1240 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 5498 kcal
  • 33% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1859.8 g

Zsír

  • Összesen
    1434.5 g
  • Telített zsírsav
    786 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    482 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    3763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404611.6 g
  • Cink
    143 mg
  • Szelén
    1215 mg
  • Kálcium
    59914 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    2359 mg
  • Foszfor
    35456 mg
  • Nátrium
    305460 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1995.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10824 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    61 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1004 micro
  • K vitamin:
    321 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    742 micro
  • Kolin:
    1055 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10383 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    4962 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2804 micro
Összesen 21987 kcal
  • 33% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6643.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    984 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    5015 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 362 kcal

Elkészítés

  1. A krutonokhoz vágjuk kis kockákra a kenyérszeleteket, majd keverjük össze a 2-3 evőkanál olajjal, 2 teáskanál reszelt parmezánnal, sóval, borssal, és egy gerezd zúzott fokhagymával. Borítsuk sütőpapiros tepsire, egyengessük el, majd süssük 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt enyhén aranybarnára.
  2. A spárgát is terítsük sütőpapíros tepsire, locsoljuk meg 2-3 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és halmozzuk rá a kis kockákra vágott hideg vajat. 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük félpuhára. (Maradjon élénk zöld és ress!)
  3. A cézáröntethez: a hozzávalókat (tojássárgája, mustár, parmezán, só, bors, citromlé, worcestershire-szósz, szardella) keverjük jól össze, és vékony sugárban adjunk még hozzá kb. fél deci olívaolajat. Végül joghurttal lazítsuk az egészet. Egy kevés Tabascot is tehetünk bele, hogy pikánsabb legyen.
  4. A megsült spárgákat a cézáröntettel nyakon öntve, krutonnal, parmezánnal és sült pármai sonkával megszórva tálaljuk. Ízlés szerint kevés őrölt borssal is megszórhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Könnyed, friss és zsenge sült spárga joghurtos cézáröntettel, ropogós fokhagymás krutonnal, pármai sonkával és rengeteg parmezánnal!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!