Spárgacézár
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
- 33% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
50g kenyér137 kcal
-
32g olívaolaj282 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
125g zöldspárga18 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
2 kcal
-
4 kcal
-
15g joghurt9 kcal
-
1250g parmezán sajt4900 kcal
-
25g pármai sonka54 kcal
-
20 kcal
-
0 kcal
Összesen
5498
kcal
- 33% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
200g kenyér548 kcal
-
128g olívaolaj1127 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
8 kcal
-
17 kcal
-
60g joghurt37 kcal
-
5000g parmezán sajt19600 kcal
-
100g pármai sonka215 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
0 kcal
Összesen
21987
kcal
- 33% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 26% Zsír
-
3.3g kenyér9 kcal
-
2.1g olívaolaj19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
8.2g zöldspárga1 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.3g tojássárgája1 kcal
-
0.1g mustár0 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
0.2g worcestershire-szósz0 kcal
-
0.1g szardella (konzerv)0 kcal
-
1g joghurt1 kcal
-
82.1g parmezán sajt322 kcal
-
1.6g pármai sonka4 kcal
-
0.3g parmezán sajt1 kcal
-
0 kcal
Összesen
362
kcal
- 33% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 465 g
Zsír
-
Összesen 358.6 g
-
Telített zsírsav 197 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 941 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101152.9 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 304 mg
-
Kálcium 14978 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 590 mg
-
Foszfor 8864 mg
-
Nátrium 76365 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 498.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2706 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 251 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 264 mg
-
Retinol - A vitamin: 2596 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 1240 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 701 micro
Összesen
5498
kcal
- 33% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1859.8 g
Zsír
-
Összesen 1434.5 g
-
Telített zsírsav 786 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 482 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 3763 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404611.6 g
-
Cink 143 mg
-
Szelén 1215 mg
-
Kálcium 59914 mg
-
Vas 58 mg
-
Magnézium 2359 mg
-
Foszfor 35456 mg
-
Nátrium 305460 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 277.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1995.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10824 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 61 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 1004 micro
-
K vitamin: 321 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 742 micro
-
Kolin: 1055 mg
-
Retinol - A vitamin: 10383 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 4962 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2804 micro
Összesen
21987
kcal
- 33% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.5 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6643.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 984 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 582 mg
-
Nátrium 5015 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 32.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
362
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
4 szelet kenyér
-
1.5 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 g fokhagyma
-
30 g vaj
-
1 db tojássárgája
-
1 tk mustár
-
1 ek citromlé
-
1 ek worcestershire-szósz
-
2 db szardella (konzerv)
-
4 ek joghurt
-
100 g pármai sonka
Elkészítés
- A krutonokhoz vágjuk kis kockákra a kenyérszeleteket, majd keverjük össze a 2-3 evőkanál olajjal, 2 teáskanál reszelt parmezánnal, sóval, borssal, és egy gerezd zúzott fokhagymával. Borítsuk sütőpapiros tepsire, egyengessük el, majd süssük 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt enyhén aranybarnára.
- A spárgát is terítsük sütőpapíros tepsire, locsoljuk meg 2-3 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és halmozzuk rá a kis kockákra vágott hideg vajat. 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük félpuhára. (Maradjon élénk zöld és ress!)
- A cézáröntethez: a hozzávalókat (tojássárgája, mustár, parmezán, só, bors, citromlé, worcestershire-szósz, szardella) keverjük jól össze, és vékony sugárban adjunk még hozzá kb. fél deci olívaolajat. Végül joghurttal lazítsuk az egészet. Egy kevés Tabascot is tehetünk bele, hogy pikánsabb legyen.
- A megsült spárgákat a cézáröntettel nyakon öntve, krutonnal, parmezánnal és sült pármai sonkával megszórva tálaljuk. Ízlés szerint kevés őrölt borssal is megszórhatjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4276
- Feltöltés dátuma: 2022. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
Gerzsenyi Flóra
420 recept
Könnyed, friss és zsenge sült spárga joghurtos cézáröntettel, ropogós fokhagymás krutonnal, pármai sonkával és rengeteg parmezánnal!