r
Nosalty Logó

Spárgacézár

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Spárgacézár
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 33% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 5498 kcal
  • 33% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 21987 kcal
  • 33% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 362 kcal
  • 33% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    465 g

Zsír

  • Összesen
    358.6 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101152.9 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    14978 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    590 mg
  • Foszfor
    8864 mg
  • Nátrium
    76365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2706 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2596 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1240 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 5498 kcal
  • 33% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1859.8 g

Zsír

  • Összesen
    1434.5 g
  • Telített zsírsav
    786 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    482 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    3763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404611.6 g
  • Cink
    143 mg
  • Szelén
    1215 mg
  • Kálcium
    59914 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    2359 mg
  • Foszfor
    35456 mg
  • Nátrium
    305460 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1995.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10824 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    61 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1004 micro
  • K vitamin:
    321 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    742 micro
  • Kolin:
    1055 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10383 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    4962 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2804 micro
Összesen 21987 kcal
  • 33% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6643.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    984 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    5015 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 362 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krutonokhoz vágjuk kis kockákra a kenyérszeleteket, majd keverjük össze a 2-3 evőkanál olajjal, 2 teáskanál reszelt parmezánnal, sóval, borssal, és egy gerezd zúzott fokhagymával. Borítsuk sütőpapiros tepsire, egyengessük el, majd süssük 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt enyhén aranybarnára.
  2. A spárgát is terítsük sütőpapíros tepsire, locsoljuk meg 2-3 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és halmozzuk rá a kis kockákra vágott hideg vajat. 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük félpuhára. (Maradjon élénk zöld és ress!)
  3. A cézáröntethez: a hozzávalókat (tojássárgája, mustár, parmezán, só, bors, citromlé, worcestershire-szósz, szardella) keverjük jól össze, és vékony sugárban adjunk még hozzá kb. fél deci olívaolajat. Végül joghurttal lazítsuk az egészet. Egy kevés Tabascot is tehetünk bele, hogy pikánsabb legyen.
  4. A megsült spárgákat a cézáröntettel nyakon öntve, krutonnal, parmezánnal és sült pármai sonkával megszórva tálaljuk. Ízlés szerint kevés őrölt borssal is megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4276
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgacézár
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Könnyed, friss és zsenge sült spárga joghurtos cézáröntettel, ropogós fokhagymás krutonnal, pármai sonkával és rengeteg parmezánnal!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...