Pármai sonka
Leírás
A pármai sonka egy 12 hónapos pácolással, 18 hónapos érleléssel készülő húsipari különlegesség. A pácolásnál kevés sót és fűszereket egyáltalán nem használnak, ezért édeskés a sonka íze. Párma egyben a földrajzi eredetvédelem jele, a tartományban kétszáz készítője van a sonkának. Állítólag az ottani levegő átjárja és teszi finommá a sonkát, valamint a procedúra amit az érlelés során végrehajtanak.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Száraz, hűvös, napfénytől védett, szellős helyen. Legjobb egyben felakasztva, vagy papírba csomagolva.
100g Pármai sonka
fehérjetartalom
28 g
zsírtartalom
53003 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
245000 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
28 g
Zsír
telített zsírsav
3 g
koleszterin
53 g
ásványi anyagok
Nátrium
245000 mg
szénhidrát
vitaminok