Saltimbocca alla Romana
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Olasz Gasztronómiai Világhét
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 19% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
100g borjúhús117 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g pármai sonka54 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
25g marsala82 kcal
-
13g marha alaplé0 kcal
Összesen
398
kcal
- 19% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
400g borjúhús468 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g pármai sonka215 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g marsala327 kcal
-
50g marha alaplé0 kcal
Összesen
1587
kcal
- 19% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
52.6g borjúhús62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13.2g pármai sonka28 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
7.9g finomliszt29 kcal
-
6.6g vaj47 kcal
-
13.2g marsala43 kcal
-
6.6g marha alaplé0 kcal
Összesen
209
kcal
- 19% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 61651.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 61338 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 90.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
398
kcal
- 19% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 121.3 g
Zsír
-
Összesen 79.2 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 531 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246606.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 1007 mg
-
Nátrium 245351 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 360.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 515 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 382 mg
-
Retinol - A vitamin: 507 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
1587
kcal
- 19% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 32448.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 32283 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
209
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A borjúhússzeleteket finoman kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk.
- Minden szelet húst lefedünk nyers sonkával, ráteszünk egy zsályalevelet a tetejére, majd fapálcikával (vagy fogpiszkálóval) rögzítjük.
- A hús oldalait enyhén lisztezzük, majd kevés vajon pirosra sütjük mindkét oldalát. Locsolunk rá némi Marsala bort is, majd kiforraljuk belőle az alkoholt.
- Öntünk hozzá egy kevés borjú glace-t (koncentrált borjúalaplé, kevés vízzel, húslevessel vagy alaplével helyettesíthetjük), és összeforraljuk a borral, a hús saját szaftjával és a húsról lehulló liszttel.
- Vegyük ki a húst az edényből, távolítsuk el a fapálcikákat, majd a szósszal meglocsolva tálalhatjuk is.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 4123
- Feltöltés dátuma: 2022. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olasz Gasztronómiai Világhét
14 recept
A saltimbocca a római konyha egyik legnagyobb slágere, melynek nagyszerűsége épp az egyszerűségben rejlik. Nem véletlen tehát, hogy ezt a hirtelensült borjúételt készítette el Rosario Simeoli, a Trattoria Pomo d'Oro konyhafőnöke az Olasz Gasztronómiai Világhét alkalmából.