Marsala

Marsala

Leírás

Szicíliában készített, eredetvédett (DOC) bor. A legkisebb szesztartalmú a fehér szőlőből készülő oro és a vörös szőlőből készülő rubino. A cremovo az aromásított változat neve. A legjobb minőséget a fine (alig egy évig érlelt), a superiore (legalább két évig érlelt), a superiore riserva (legalább négy évig érlelt), vergine (öt évig érlelt) és vergine stravecchio (legalább tíz évig érlelt) nevekkel ellátott palackokban találhatjuk. A marsala alkalmas aperitifnek, desszertbornak is. Az olasz kulináriában pedig szószokhoz, bizonyos húsételek készítéséhez és desszertekhez használják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Szobahőmérsékleten, fénytől védve.

100g Marsala

fehérjetartalom

2.8 g

zsírtartalom

58014.791 g

szénhidráttartalom

20.9 g

víztartalom

46.5 g

gramm marsala?

Top ásványi anyagok

Nátrium

92 mg

Foszfor

50 mg

Kalcium

16 mg

Magnézium

2 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.011 g

Kolin

8.1 mg

E vitamin

0.45 mg

C vitamin

0.2 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

2.8 g

Zsír

telített zsírsav

9.664 g

egyszeresen telített zsírsav

4.458 g

többszörösen telített zsírsav

0.669 g

koleszterin

58 g

ásványi anyagok

Kalcium

16 mg

Vas

0.13 mg

Magnézium

2 mg

Foszfor

50 mg

Nátrium

92 mg

Cink

0.16 mg

Réz

0.04 mg

Mangán

0.006 mg

Szelén

0.4 µg

szénhidrát

cukor

19.76 g

víz

46.5 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.011 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.057 mg

Niacin - B3 vitamin

0.078 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.087 mg

Folát

2 µg

Kolin

8.1 mg

Retinol

171 µg

Béta-karotin

30 µg

E vitamin

0.45 mg

K vitamin

1.3 µg

B12 vitamin

0.08 µg

A vitamin

173 µg

C vitamin

0.2 mg

B6 vitamin

0.011 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...