r
Nosalty Logó

Eredeti szicíliai cannoli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Réthly Dávid
Eredeti szicíliai cannoli
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

452
Kalória
9.7g
Fehérje
41.6g
Szénhidrátok
27g
Zsír
42.4g
Víz
57.2g
Koleszterin
2.3g
Rost
19.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 452 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 5419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 452 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    323.8 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4796.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1306 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    1947 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.7 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    508.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    917 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    889 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1176 micro
Összesen 5419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy méretű tálba szitáljuk a lisztet, kakaóport és sót, majd beleszórjuk a cukrot, és elkeverjük. Jöhet a tálba egy tojás, a szobahőmérsékletű zsír, a fehérborecet és a marsala.
  2. Egy villával vagy spatulával elkeverjük az alapanyagokat, majd átváltunk a kezünkre, és határozott mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle.
  3. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 1 órán át. Közben elkészítjük a tölteléket és díszítést is!
  4. Ha letelt az idő, és elkészültünk a töltelékkel és a díszítéssel, akkor elővesszük a lehűlt tésztát, és két részre szedjük.
  5. Lisztezett felületen minimálisan kinyújtjuk, majd egy tésztanyújtógép segítségével a legvastagabb fokozattal kezdjük a nyújtást. Ha átment a gépen, hosszában két oldalról behajtogatjuk, majd újból átmegyünk a géppel rajta.
  6. Ezt a folyamatot legalább 10-szer megismételjük úgy, hogy egyre vékonyabb fokozaton próbáljuk meg kinyújtani a tésztát. (A nyújtás-hajtogatás felénél érdemes újból kettéválasztani a tésztát, ha nem akarunk több méteres darabokkal dolgozni;) )
  7. Ha jól dolgoztunk, akkor a folyamat végén 4 darab 10-12cm*30-35cm-es tésztalapot kell kapnunk.
  8. Egy kés segítségével 10*10cm-es lapokat gyártunk, majd a cannoli formára tekerjük. Egy felvert tojással vékonyan megkenjük azt a sarkát, amelyik a forma tetején találkozik a másik csücskével, és jól összetapasztjuk, hogy a sütésnél ne nyíljanak szét.
  9. Egy lábasban olajat hevítünk 180 fokra, és egyesével, egy szűrő segítségével barnára sütjük a cannolikat, kb. 20-30 másodperc alatt. (Vigyázzunk, hamar oda tud égni!)
  10. Papírtörlővel bélelt tányéron pihentetjük, majd ha lehűlt, óvatosan lehúzzuk a formáról. A lehűlt csokoládéba mártogatjuk mindkét végét, megvárjuk, míg megdermed, a lehűlt krémmel megtöltjük mindkét oldalát, megszórjuk a végeit pisztáciával, és készen is vagyunk!
  11. Érdemes frissen megtöltve fogyasztani, hogy a tészta ne szívja magába a tölteléket! Külön-külön tárolva (a tésztát fémdobozban, a tölteléket hűtőben), napokig fogyasztható!
  12. Jó étvágyat hozzá!

A töltelékhez

  1. Egy nagy tálra szitát rakunk, erre halmozzuk a ricottát, amit lecsöpögtetünk. (Ha sikerül jó minőségű olasz verziót találni, akkor ez a lépés elhagyható, mivel az nem ereszt sok levet.)
  2. Ha a fölösleges folyadék távozott, egy másik tálban átpasszírozzuk a ricottát, majd hozzákeverjük a mascarponét, a porcukrot és az apró darabokra tört étcsokit.
  3. Jól elkeverjük, és felhasználásig a hűtőben pihentetjük, habzsákba töltve.

A díszítéshez

  1. A díszítéshez megpucoljuk a pisztáciát és apró darabokra vágjuk, az étcsokit kevés vajjal, vízgőz felett megolvasztjuk, majd félretesszük.
  2. Vissza a tésztához!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Az olaszok (pontosabban a szicíliaiak) legszexibb édessége, a maffiafilmek főszereplője, a roppanós külső, ami lágy, krémes belsőt takar, a cannoli! Nem tartozik a leggyorsabban elkészíthető desszertek közé, szóval karácsonyra éppen ideális választás lehet, ha valami extrával rukkolnánk elő! Szerintem megéri! ;) Katt ide, ha bővebben olvasnál róla!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Mennyei brownie-sajttorta

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!