Eredeti szicíliai cannoli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Réthly Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
21g finomliszt76 kcal
-
1 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
1g libazsír11 kcal
-
0g fehérborecet0 kcal
-
5g marsala16 kcal
-
71g napraforgó olaj31 kcal
A töltelékhez
-
42g ricotta63 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
A díszítéshez
-
4g pisztácia24 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
1g vaj4 kcal
Összesen
452
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
15g libazsír135 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
60g marsala196 kcal
-
850g napraforgó olaj376 kcal
A töltelékhez
-
500g ricotta750 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
A díszítéshez
-
50g pisztácia286 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
5419
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
10.3g finomliszt38 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
4.5g tojás6 kcal
-
0.6g libazsír6 kcal
-
0.2g fehérborecet0 kcal
-
2.5g marsala8 kcal
-
35.1g napraforgó olaj16 kcal
A töltelékhez
-
20.6g ricotta31 kcal
-
10.3g mascarpone42 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
4.1g étcsokoládé23 kcal
A díszítéshez
-
2.1g pisztácia12 kcal
-
4.1g étcsokoládé23 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
Összesen
226
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 399.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
452
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.2 g
Zsír
-
Összesen 323.8 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 686 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4796.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 1306 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 540 mg
-
Foszfor 1947 mg
-
Nátrium 802 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 499.7 g
-
Cukor 234 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 508.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 917 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 129 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 440 mg
-
Retinol - A vitamin: 889 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 326 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1176 micro
Összesen
5419
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 csipet só
-
20 g cukor
-
1 ek libazsír
-
1 ek fehérborecet
-
60 ml marsala
-
10 dl napraforgó olaj
A töltelékhez
-
50 dkg ricotta
-
25 dkg mascarpone
-
10 dkg porcukor
-
10 dkg étcsokoládé
A díszítéshez
-
10 dkg étcsokoládé
-
1 tk vaj
Elkészítés
A tésztához
- Egy nagy méretű tálba szitáljuk a lisztet, kakaóport és sót, majd beleszórjuk a cukrot, és elkeverjük. Jöhet a tálba egy tojás, a szobahőmérsékletű zsír, a fehérborecet és a marsala.
- Egy villával vagy spatulával elkeverjük az alapanyagokat, majd átváltunk a kezünkre, és határozott mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle.
- Fóliába csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 1 órán át. Közben elkészítjük a tölteléket és díszítést is!
- Ha letelt az idő, és elkészültünk a töltelékkel és a díszítéssel, akkor elővesszük a lehűlt tésztát, és két részre szedjük.
- Lisztezett felületen minimálisan kinyújtjuk, majd egy tésztanyújtógép segítségével a legvastagabb fokozattal kezdjük a nyújtást. Ha átment a gépen, hosszában két oldalról behajtogatjuk, majd újból átmegyünk a géppel rajta.
- Ezt a folyamatot legalább 10-szer megismételjük úgy, hogy egyre vékonyabb fokozaton próbáljuk meg kinyújtani a tésztát. (A nyújtás-hajtogatás felénél érdemes újból kettéválasztani a tésztát, ha nem akarunk több méteres darabokkal dolgozni;) )
- Ha jól dolgoztunk, akkor a folyamat végén 4 darab 10-12cm*30-35cm-es tésztalapot kell kapnunk.
- Egy kés segítségével 10*10cm-es lapokat gyártunk, majd a cannoli formára tekerjük. Egy felvert tojással vékonyan megkenjük azt a sarkát, amelyik a forma tetején találkozik a másik csücskével, és jól összetapasztjuk, hogy a sütésnél ne nyíljanak szét.
- Egy lábasban olajat hevítünk 180 fokra, és egyesével, egy szűrő segítségével barnára sütjük a cannolikat, kb. 20-30 másodperc alatt. (Vigyázzunk, hamar oda tud égni!)
- Papírtörlővel bélelt tányéron pihentetjük, majd ha lehűlt, óvatosan lehúzzuk a formáról. A lehűlt csokoládéba mártogatjuk mindkét végét, megvárjuk, míg megdermed, a lehűlt krémmel megtöltjük mindkét oldalát, megszórjuk a végeit pisztáciával, és készen is vagyunk!
- Érdemes frissen megtöltve fogyasztani, hogy a tészta ne szívja magába a tölteléket! Külön-külön tárolva (a tésztát fémdobozban, a tölteléket hűtőben), napokig fogyasztható!
- Jó étvágyat hozzá!
A töltelékhez
- Egy nagy tálra szitát rakunk, erre halmozzuk a ricottát, amit lecsöpögtetünk. (Ha sikerül jó minőségű olasz verziót találni, akkor ez a lépés elhagyható, mivel az nem ereszt sok levet.)
- Ha a fölösleges folyadék távozott, egy másik tálban átpasszírozzuk a ricottát, majd hozzákeverjük a mascarponét, a porcukrot és az apró darabokra tört étcsokit.
- Jól elkeverjük, és felhasználásig a hűtőben pihentetjük, habzsákba töltve.
A díszítéshez
- A díszítéshez megpucoljuk a pisztáciát és apró darabokra vágjuk, az étcsokit kevés vajjal, vízgőz felett megolvasztjuk, majd félretesszük.
- Vissza a tésztához!
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 44
- 7 napos nézettség: 317
- Össznézettség: 51697
- Feltöltés dátuma: 2019. december 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Réthly Dávid
32 recept
Az olaszok (pontosabban a szicíliaiak) legszexibb édessége, a maffiafilmek főszereplője, a roppanós külső, ami lágy, krémes belsőt takar, a cannoli! Nem tartozik a leggyorsabban elkészíthető desszertek közé, szóval karácsonyra éppen ideális választás lehet, ha valami extrával rukkolnánk elő! Szerintem megéri! ;) Katt ide, ha bővebben olvasnál róla!