r
Nosalty Logó

Eredeti szicíliai cannoli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Réthly Dávid
Eredeti szicíliai cannoli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 452 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 5419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 452 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    323.8 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4796.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1306 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    1947 mg
  • Nátrium
    802 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.7 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    917 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    889 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1176 micro
Összesen 5419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy méretű tálba szitáljuk a lisztet, kakaóport és sót, majd beleszórjuk a cukrot, és elkeverjük. Jöhet a tálba egy tojás, a szobahőmérsékletű zsír, a fehérborecet és a marsala.
  2. Egy villával vagy spatulával elkeverjük az alapanyagokat, majd átváltunk a kezünkre, és határozott mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle.
  3. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 1 órán át. Közben elkészítjük a tölteléket és díszítést is!
  4. Ha letelt az idő, és elkészültünk a töltelékkel és a díszítéssel, akkor elővesszük a lehűlt tésztát, és két részre szedjük.
  5. Lisztezett felületen minimálisan kinyújtjuk, majd egy tésztanyújtógép segítségével a legvastagabb fokozattal kezdjük a nyújtást. Ha átment a gépen, hosszában két oldalról behajtogatjuk, majd újból átmegyünk a géppel rajta.
  6. Ezt a folyamatot legalább 10-szer megismételjük úgy, hogy egyre vékonyabb fokozaton próbáljuk meg kinyújtani a tésztát. (A nyújtás-hajtogatás felénél érdemes újból kettéválasztani a tésztát, ha nem akarunk több méteres darabokkal dolgozni;) )
  7. Ha jól dolgoztunk, akkor a folyamat végén 4 darab 10-12cm*30-35cm-es tésztalapot kell kapnunk.
  8. Egy kés segítségével 10*10cm-es lapokat gyártunk, majd a cannoli formára tekerjük. Egy felvert tojással vékonyan megkenjük azt a sarkát, amelyik a forma tetején találkozik a másik csücskével, és jól összetapasztjuk, hogy a sütésnél ne nyíljanak szét.
  9. Egy lábasban olajat hevítünk 180 fokra, és egyesével, egy szűrő segítségével barnára sütjük a cannolikat, kb. 20-30 másodperc alatt. (Vigyázzunk, hamar oda tud égni!)
  10. Papírtörlővel bélelt tányéron pihentetjük, majd ha lehűlt, óvatosan lehúzzuk a formáról. A lehűlt csokoládéba mártogatjuk mindkét végét, megvárjuk, míg megdermed, a lehűlt krémmel megtöltjük mindkét oldalát, megszórjuk a végeit pisztáciával, és készen is vagyunk!
  11. Érdemes frissen megtöltve fogyasztani, hogy a tészta ne szívja magába a tölteléket! Külön-külön tárolva (a tésztát fémdobozban, a tölteléket hűtőben), napokig fogyasztható!
  12. Jó étvágyat hozzá!

A töltelékhez

  1. Egy nagy tálra szitát rakunk, erre halmozzuk a ricottát, amit lecsöpögtetünk. (Ha sikerül jó minőségű olasz verziót találni, akkor ez a lépés elhagyható, mivel az nem ereszt sok levet.)
  2. Ha a fölösleges folyadék távozott, egy másik tálban átpasszírozzuk a ricottát, majd hozzákeverjük a mascarponét, a porcukrot és az apró darabokra tört étcsokit.
  3. Jól elkeverjük, és felhasználásig a hűtőben pihentetjük, habzsákba töltve.

A díszítéshez

  1. A díszítéshez megpucoljuk a pisztáciát és apró darabokra vágjuk, az étcsokit kevés vajjal, vízgőz felett megolvasztjuk, majd félretesszük.
  2. Vissza a tésztához!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 39
  • 7 napos nézettség: 222
  • Össznézettség: 50646
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredeti szicíliai cannoli
Réthly Dávid 32 recept

Az olaszok (pontosabban a szicíliaiak) legszexibb édessége, a maffiafilmek főszereplője, a roppanós külső, ami lágy, krémes belsőt takar, a cannoli! Nem tartozik a leggyorsabban elkészíthető desszertek közé, szóval karácsonyra éppen ideális választás lehet, ha valami extrával rukkolnánk elő! Szerintem megéri! ;) Katt ide, ha bővebben olvasnál róla!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...