r
Nosalty Logó

Tiramisu Vicikó konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Tiramisu Vicikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 432 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    205.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    983 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2065.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.7 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    552.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    989 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    977 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 3452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lefőzzük a kávét, és kihűtjük. Hozzáöntjük a marsalát.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások fehérjétés a habtejszínt is kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgákkalfehéredésig keverjükvaníliás porcukrot, folytatva a keverést hozzáadjuk a mascarponét,majd mindkét habot beletesszük, és óvatosan, dealaposan elvegyítjük benne.
  4. A piskótákat egyenként a marsalás-kávéba mártogatjukúgy, hogy éppen csak belemártjuk, és hagyjuk lecsöpögni.
  5. Egy sort lerakunk ebből egy 22x22x8 cm-es tálba, és kb. 1/3 részkrémet rásimítjuk.
  6. 90°-ban elforgatjuk a tálat, és újabb sort készítünk. Újból elfordítjuk, majd a tetejére simítjuk a maradék krémet.
  7. Hűtőbe tesszük (kb. 8 órára), és tálaláskor bőven megszórjuk a tetejét kakaóval.
  • Tepsi mérete: 22x22x8
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14109
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tiramisu Vicikó konyhájából
Vicikó 251 recept

A szerelem ezzel a világhírű, krémes-puha-habkönnyű-kávés-alkoholos olasz desszerttel még a 80-es évek végén kezdődött Olaszországban, egy kis vendéglőben. Egy kitűnő vacsora pompás záróakkordja volt, ami abban a pillanatban eldöntötte a sorsomat vele kapcsolatban! Akkoriban nem volt még elérhető internet, így nagyon nehéz volt könyveken kívül máshol recepteket keresgélni. Mindent megtettem, hogy rábukkanjak az eredeti receptre, de valahogy nem sikerült. Abban az időben ez a csodálatos édesség itthon egyáltalán nem volt még ismert sem, nemhogy a  meghatározó alkotórészei kaphatóak lettek volna. Aztán teltek-múltak az évek, és immáron több mint 20 éve, hogy összehozott a sors Németországban egy német kolléganővel, aki egyik alkalommal mikor vendégül látott bennünket, desszertnek tiramisut készített. Mesélte, hogy Olaszországból van a receptje, és milyen egyszerű az elkészítése is. Végre megvolt a recept!!! Csak a megfelelő hozzávalók kérdése, hogy jól sikerüljön, ami a kitűnő espresso, csakis marsala és természetesen a mascarpone! Többször voltunk vendégségben náluk, és én mindig megkértem, hogy készítsen újból és újból tiramisut., mert azzal egyszerűen nem tudok  betelni... Tudom, szívesen meg is tette. :-) Mígnem egyik alkalommal, mikor ők jöttek hozzánk, gyönyörű csomagolásban ajándékként kaptam  egy szép zöld tálat, különleges papíron a receptet.  ;-) De azért akkor is jött egy kész adag, mellékesen! :-))) Köszi most is, kedves Kerstin! Szerencsére több évig kinn éltünk Németországban, kivártuk, míg itthon is kaphatóak lesznek a hozzávalók, és 99-ben hazajöttünk. :-)) Így volt időm odakinn bőven kigyakorolni a készítését. Számtalanszor készítettem már el vendégségnek, családi-baráti bulikra, ilyen-olyan mennyiségben. Sok-sok barátnőm ezt a receptet használja, és lelkesen számolnak be, hogy milyen sikerük van vele. A legnagyobb dicséretet - természetesen mindegyik az -, de mégis a nápolyi barátaink-kollégáink mondták. Vendégség nálunk... elérkezett a desszert, és mit készítettem volna, ha nem tiramisut?! Le kellett tesztelni, hogy mit szólnak  a vérbeli olaszok! Elkezdték enni, én csak a szemem sarkából vártam a hatást, de semmi! Csak ettek, ettek csendben. Azt hittem, húha, itt nagy gond van! Mire Salvatore kissé meghatódva, hogy szinte meg se tud szólalni, mert ez annyira finom! Pont olyan, mint amit az édesanyja készít...! Ezek, és jó néhány vendégség, eszem - iszom után, néhány évre, Christiane és Salvatore esküvői, háromemeletes tortáját is, saját kérésükre, nekem kellett készíteni. ;-) Az elkészítésnél a marsalát helyettesíthetjük weinbrand-dal, de nem amarettóval!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...