Szicíliai cannoli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 30% Zsír
Tészta
-
63g finomliszt228 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
8g porcukor29 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
15g marsala49 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
krém
-
200g ricotta300 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
14g csokoládéforgács76 kcal
-
23 kcal
-
24 kcal
Összesen
1978
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 30% Zsír
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
60g marsala196 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
krém
-
800g ricotta1200 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
56g csokoládéforgács306 kcal
-
30g sótlan pisztácia91 kcal
-
97 kcal
Összesen
7910
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 30% Zsír
Tészta
-
12.3g finomliszt45 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
2.7g tojás3 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.9g marsala10 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
2g tojásfehérje1 kcal
-
20.9g napraforgó olaj184 kcal
krém
-
39.3g ricotta59 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
9.8g porcukor38 kcal
-
2.7g csokoládéforgács15 kcal
-
1.5g sótlan pisztácia4 kcal
-
5 kcal
Összesen
389
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.5 g
Zsír
-
Összesen 147.3 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1337.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 452 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 469 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.9 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 184.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
1978
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.9 g
Zsír
-
Összesen 589.1 g
-
Telített zsírsav 151 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 243 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 165 g
-
Koleszterin 719 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5349.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 1808 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 354 mg
-
Foszfor 1875 mg
-
Nátrium 1128 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 559.5 g
-
Cukor 297 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 738.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1487 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 178 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 120 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 135 micro
-
Kolin: 336 mg
-
Retinol - A vitamin: 1452 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 404 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 497 micro
Összesen
7910
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 28.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
389
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
25 dkg finomliszt
-
5 dkg vaj
-
3 dkg porcukor
-
1 csipet só
-
60 ml marsala
krém
-
80 dkg ricotta
-
1 citromból nyert citromhéj
-
20 dkg porcukor
-
3 dkg sótlan pisztácia
Elkészítés
Tészta
- A tészta hozzávalóit robotgéppel összeállítjuk, majd hűtőbe tesszük 2 órára.
- A ricottát a cukorral jól kikeverjük, és állni hagyjuk. Én előző nap elkészítettem, és a hűtőben várakozott a töltéshez.
- A tésztákhoz csöveket készítünk elő. Sajnos nekem csak rolóhoz való van, mert cannolihoz valót nem forgalmaznak nálunk még. Ha a ricotta elég folyós, érdemes egy ruhán át kicsöpögtetni belőle egy kevés savót, különben a töltelék sem lesz elég szilárd. (Jó minőségű olasz, vagy házi ricottánál ez természetesen nem szükséges. ) Belekeverjük a cukrot, és aki gondolja, a csokoládét is. Csokipasztillát is használhatunk, azt már nem is kell felvágni.
- A tésztát kivesszük a hűtőből, meleg kézzel kicsit nyomkodjuk, hogy mozgathatóvá váljon, és vékonyra (1 mm) kinyújtjuk. Jó 10-12 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki fánkszaggatóval.
- Egy lábasban felforrósítjuk az olajat. Minden csőre feltekerünk egy tésztát, és beletesszük a kellően felforrósodott olajba. Egyszer-kétszer átforgatjuk, hogy mindenhol megsüljön. Ha kész, fémcsipesszel kiemeljük, itatós papírra szedjük, és a sült tésztából kitoljuk a fémhengert*. (Ezt a műveletet célszerű védőkesztyűben végezni.) Íly módon folyamatosan kisütjük a tésztát.
- Ha kihűltek a tésztahengerek, megtöltjük a ricottával. (Ez szélescsőrű nyomózsákkal vagy egyszerű kiskanállal is jól működik, mivel a henger elég széles.) A tetejére porcukrot szórunk, a két végét pedig megszórjuk kandírozott naranccsal vagy zöld pisztáciával. /kb. 12 db cannoli/ * fém hengerként kb. 4 cm átmérőjű, kb. 12 cm hosszú hőálló, üreges, kívül sima felületű hengert használnak.
- Sütés ideje: 4 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 31746
- Feltöltés dátuma: 2013. december 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Zsuzsamama56
322 recept
Az olasz sütik, nagyon ínycsiklandozóak. Nekem a kedvenceim.