r
Nosalty Logó

Szicíliai cannoli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Szicíliai cannoli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

krém

Összesen 1978 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

krém

Összesen 7910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tészta

krém

Összesen 389 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    147.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1337.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 1978 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.9 g

Zsír

  • Összesen
    589.1 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    243 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5349.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1808 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    1128 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559.5 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    738.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1452 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 7910 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 389 kcal

Hozzávalók

Tészta

krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit robotgéppel összeállítjuk, majd hűtőbe tesszük 2 órára.
  2. A ricottát a cukorral jól kikeverjük, és állni hagyjuk. Én előző nap elkészítettem, és a hűtőben várakozott a töltéshez.
  3. A tésztákhoz csöveket készítünk elő. Sajnos nekem csak rolóhoz való van, mert cannolihoz valót nem forgalmaznak nálunk még. Ha a ricotta elég folyós, érdemes egy ruhán át kicsöpögtetni belőle egy kevés savót, különben a töltelék sem lesz elég szilárd. (Jó minőségű olasz, vagy házi ricottánál ez természetesen nem szükséges. ) Belekeverjük a cukrot, és aki gondolja, a csokoládét is. Csokipasztillát is használhatunk, azt már nem is kell felvágni.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, meleg kézzel kicsit nyomkodjuk, hogy mozgathatóvá váljon, és vékonyra (1 mm) kinyújtjuk. Jó 10-12 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki fánkszaggatóval.
  5. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat. Minden csőre feltekerünk egy tésztát, és beletesszük a kellően felforrósodott olajba. Egyszer-kétszer átforgatjuk, hogy mindenhol megsüljön. Ha kész, fémcsipesszel kiemeljük, itatós papírra szedjük, és a sült tésztából kitoljuk a fémhengert*. (Ezt a műveletet célszerű védőkesztyűben végezni.) Íly módon folyamatosan kisütjük a tésztát.
  6. Ha kihűltek a tésztahengerek, megtöltjük a ricottával. (Ez szélescsőrű nyomózsákkal vagy egyszerű kiskanállal is jól működik, mivel a henger elég széles.) A tetejére porcukrot szórunk, a két végét pedig megszórjuk kandírozott naranccsal vagy zöld pisztáciával. /kb. 12 db cannoli/ * fém hengerként kb. 4 cm átmérőjű, kb. 12 cm hosszú hőálló, üreges, kívül sima felületű hengert használnak.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 31705
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szicíliai cannoli
Zsuzsamama56 321 recept

Az olasz sütik, nagyon ínycsiklandozóak. Nekem a kedvenceim.

Hozzávalók

Tészta

krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...