r
Nosalty Logó

Epres tiramisu Évi néni konyhájából

Évi néni
Epres tiramisu Évi néni konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Öntet

Krém

423
Kalória
9g
Fehérje
23.9g
Szénhidrát
32g
Zsír
100g
Víz
161.9g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
16.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Öntet

Krém

Összesen 423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Öntet

Krém

Összesen 2550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Öntet

Krém

Összesen 216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    100 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    191.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1546.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    143.3 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    600 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    965 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    943 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1146 micro
Összesen 2550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat ketté választjuk.
  2. A fehérjét egy csipet sóval laza habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és keményebb, fényes habbá verjük.
  3. A habba beleforgatjuk a tojássárgáját, majd a lisztet és a szódabikarbónát. Sütőpapírral kibélelt formába öntjük (én egy nagyobb kenyérformát választottam).
  4. 170 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
  5. Félig nyitott sütőajtó mellett hagyjuk kihűlni, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Öntet

  1. A marsalát, a narancs kifacsart levét és egy kanálnyi eperszirupot összekeverünk. Elosztva a felszeletelt piskótára öntjük.

Krém

  1. A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a mascarponéval habosra keverjük.
  2. A fehérjéből lágy habot verünk, majd a cukor hozzáadása után még verjük egy kicsit, míg keményebb, fényesebb lesz.
  3. A tejszínt külön edénybe, lágy habbá verjük.
  4. Az összes anyagot óvatosan összeforgatjuk.
  5. A tál aljára teszünk egy sor piskótát, amit meglocsolunk az öntet harmadával, megtisztított eperszeletekkel borítjuk be, majd lefedjük a krém egyharmadával. Így folytatjuk, míg minden elfogy. Az édesség tetejét eperdarabokkal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x15

Az elválasztó diétám szénhidrátnapon enged egy adag tortát este. Éltem a lehetőséggel, és ezt vacsoráztam. :-)

További receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Hankusz Sára

Vegán, citromos hamis tiramisu

Ez a tiramisu nemcsak attól hamis, hogy citromos, hanem attól is, hogy babapiskóta helyett kekszet tettünk a krém közé. Legfőbb különlegessége pedig, hogy teljesen vegán, amit viszont se ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...