r
Nosalty Logó

Epres tiramisu Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Epres tiramisu Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Öntet

Krém

Összesen 423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Öntet

Krém

Összesen 2550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Öntet

Krém

Összesen 216 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    100 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    191.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1546.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.3 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    600 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    965 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    943 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1146 micro
Összesen 2550 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Öntet

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat ketté választjuk.
  2. A fehérjét egy csipet sóval laza habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és keményebb, fényes habbá verjük.
  3. A habba beleforgatjuk a tojássárgáját, majd a lisztet és a szódabikarbónát. Sütőpapírral kibélelt formába öntjük (én egy nagyobb kenyérformát választottam).
  4. 170 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
  5. Félig nyitott sütőajtó mellett hagyjuk kihűlni, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Öntet

  1. A marsalát, a narancs kifacsart levét és egy kanálnyi eperszirupot összekeverünk. Elosztva a felszeletelt piskótára öntjük.

Krém

  1. A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a mascarponéval habosra keverjük.
  2. A fehérjéből lágy habot verünk, majd a cukor hozzáadása után még verjük egy kicsit, míg keményebb, fényesebb lesz.
  3. A tejszínt külön edénybe, lágy habbá verjük.
  4. Az összes anyagot óvatosan összeforgatjuk.
  5. A tál aljára teszünk egy sor piskótát, amit meglocsolunk az öntet harmadával, megtisztított eperszeletekkel borítjuk be, majd lefedjük a krém egyharmadával. Így folytatjuk, míg minden elfogy. Az édesség tetejét eperdarabokkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x15
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7709
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres tiramisu Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Az elválasztó diétám szénhidrátnapon enged egy adag tortát este. Éltem a lehetőséggel, és ezt vacsoráztam. :-)

Hozzávalók

Piskóta

Öntet

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...