Epres tiramisu Évi néni konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
18g tojás23 kcal
-
4 kcal
-
6 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Öntet
-
15g narancslé7 kcal
-
8g marsala27 kcal
-
3g juharszirup7 kcal
-
42g eper13 kcal
Krém
-
42g mascarpone168 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
18 kcal
-
6 kcal
Összesen
423
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
110g tojás138 kcal
-
26 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Öntet
-
90g narancslé42 kcal
-
50g marsala164 kcal
-
15g juharszirup39 kcal
-
250g eper75 kcal
Krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
30g gyümölcscukor110 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
2550
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
9.4g tojás12 kcal
-
0.6g gyümölcscukor2 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Öntet
-
7.7g narancslé4 kcal
-
4.3g marsala14 kcal
-
1.3g juharszirup3 kcal
-
21.3g eper6 kcal
Krém
-
21.3g mascarpone86 kcal
-
17.1g habtejszín50 kcal
-
9.4g tojás12 kcal
-
2.6g gyümölcscukor9 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
Összesen
216
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 162 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 100 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 157 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
423
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.9 g
Zsír
-
Összesen 191.8 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 971 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1546.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 323 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 90 mg
-
Foszfor 646 mg
-
Nátrium 402 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.3 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 600 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 965 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 205 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 630 mg
-
Retinol - A vitamin: 943 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 151 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1146 micro
Összesen
2550
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
216
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
2 db tojás
-
1 ek gyümölcscukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 púpozott ek finomliszt
-
1 csipet szódabikarbóna
-
1 csipet só
Öntet
Krém
-
25 dkg mascarpone
-
2 dl habtejszín
-
2 db tojás
-
3 csapott ek gyümölcscukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat ketté választjuk.
- A fehérjét egy csipet sóval laza habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és keményebb, fényes habbá verjük.
- A habba beleforgatjuk a tojássárgáját, majd a lisztet és a szódabikarbónát. Sütőpapírral kibélelt formába öntjük (én egy nagyobb kenyérformát választottam).
- 170 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
- Félig nyitott sütőajtó mellett hagyjuk kihűlni, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Öntet
- A marsalát, a narancs kifacsart levét és egy kanálnyi eperszirupot összekeverünk. Elosztva a felszeletelt piskótára öntjük.
Krém
- A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját a mascarponéval habosra keverjük.
- A fehérjéből lágy habot verünk, majd a cukor hozzáadása után még verjük egy kicsit, míg keményebb, fényesebb lesz.
- A tejszínt külön edénybe, lágy habbá verjük.
- Az összes anyagot óvatosan összeforgatjuk.
- A tál aljára teszünk egy sor piskótát, amit meglocsolunk az öntet harmadával, megtisztított eperszeletekkel borítjuk be, majd lefedjük a krém egyharmadával. Így folytatjuk, míg minden elfogy. Az édesség tetejét eperdarabokkal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x15
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7717
- Feltöltés dátuma: 2016. március 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Az elválasztó diétám szénhidrátnapon enged egy adag tortát este. Éltem a lehetőséggel, és ezt vacsoráztam. :-)