r
Nosalty Logó

Sertésszűz gombamártással

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Sertésszűz gombamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A mártás

A hús sütése

Összesen 221 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A mártás

A hús sütése

Összesen 667 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A mártás

A hús sütése

Összesen 101 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1079.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 221 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3237.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    906 mg
  • Nátrium
    2058 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 667 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

A mártás

A hús sütése

Elkészítés

A mártás

  1. A hagymát, a fokhagymát és 6-7 kisebb fej barna csiperkét késes aprítóban apróra darálunk, majd ezt a masszát erős tűzön pirítjuk egy kanál olajon. Sózzuk, borsozzuk. Amikor már színesedik, ráhintjük a lisztet, átpirítjuk avval is.
  2. A megpirított lisztes gombát/hagymát felengedjük egy kis Marsalával és zöldség alaplével, reszelünk bele citromhéjat, teszünk hozzá kakukkfüvet és egy kis balzsamecetkrémet, valamint beletesszük a maradék felszeletelt gombát, összeforraljuk, félretesszük.

A hús sütése

  1. A húst kívülről megkenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, és tűzforró serpenyőben körbepirítjuk minden oldalát.
  2. Az így lezárt húst a gombamártásos serpenyőbe helyezzük, és 150 fokos sütőben időnként megforgatva 10-12 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26x26
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 5560
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertésszűz gombamártással
Évi néni 1830 recept

Mindig ötletszerűen főzök, vagy amin éppen megakad a szemem a hűtőben. Ez is egy viszonylag gyorsan elkészíthető étel, ami mellé egy kis brokkolis párolt rizst készítettem. Az igazi akkor lett volna, ha van otthon vargánya gombám, de ennek híján beértem a barna csiperkével.

Hozzávalók

A mártás

A hús sütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...