Csipkelekváros vaddisznópörkölt burgonyalepénnyel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pörkölt
-
200g vaddisznóhús244 kcal
-
24 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
60g paradicsom11 kcal
-
40g kápia paprika9 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
8g marsala26 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
19 kcal
-
67g zöldség alaplé5 kcal
A burgonyalepény
-
100g burgonya58 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
51 kcal
Összesen
484
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pörkölt
-
600g vaddisznóhús732 kcal
-
71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
24g marsala78 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
56 kcal
-
200g zöldség alaplé14 kcal
A burgonyalepény
-
300g burgonya173 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
152 kcal
Összesen
1444
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pörkölt
-
35.8g vaddisznóhús44 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
10.7g paradicsom2 kcal
-
7.2g kápia paprika2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g rózsabors0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1.4g marsala5 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1.2g csipkebogyó lekvár3 kcal
-
11.9g zöldség alaplé1 kcal
A burgonyalepény
-
17.9g burgonya10 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.7g tönkölybúza liszt9 kcal
Összesen
86
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 50.4 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2131.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 415 mg
-
Nátrium 1553 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 342.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 132 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 1185 micro
-
β-crypt 162 micro
-
Likopin 1544 micro
-
Lut-zea 622 micro
Összesen
484
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 151.2 g
Zsír
-
Összesen 38.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6394.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 1246 mg
-
Nátrium 4659 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1026.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 444 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 232 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 395 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 201 micro
-
β-karotin 3556 micro
-
β-crypt 487 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 1866 micro
Összesen
1444
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 212 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 277 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
86
kcal
Hozzávalók
A pörkölt
-
60 dkg vaddisznóhús
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 nagy db paradicsom
-
1 közepes db kápia paprika
-
3 db babérlevél
-
1 teáskanál koriandermag
-
3 db szegfűszeg
-
0.5 kávéskanál szegfűbors
-
0.5 kávéskanál rózsabors
-
1 teáskanál só
-
0.5 kávéskanál fekete bors
-
3 ek marsala
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 ek csipkebogyó lekvár
-
2 dl zöldség alaplé
A burgonyalepény
-
30 dkg burgonya
-
1 db tojás
-
0.5 csokor petrezselyem
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
3 evőkanál tönkölybúza liszt
Elkészítés
A pörkölt
- A húst nagyobb kockákra vágjuk, egy kanál felforrósított olajon átsütjük, míg a színe elváltozik (szürkés lesz), majd kiszedjük. A maradék kis olajon megpirítjuk a felaprított hagymát.
- A paradicsomot meghámozzuk, magjait kiszedjük, húsát felkockázzuk. A paprikát is felkockázzuk. A megsült hagymára szórjuk a kétféle pirospaprikát, elkeverjük, és hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paprikát. Visszahelyezzük a húst, fűszerezzük, ráöntjük a bort, lekvárt, átkeverjük vele, majd felengedjük vízzel (vagy zöldségalaplével).
- Lefedve kis tűzön/ vagy sütőben lassan főzzük. Néha ellenőrizzük, hogy nem főtt-e el a lé teljesen. Szükség esetén pótoljuk. A főzést akkor hagyjuk abba, ha a hús megpuhult.
A burgonyalepény
- A krumplit meghámozzuk, nyersen, finom lyukú reszelőn lereszeljük, levét teljesen kinyomkodjuk, leöntjük róla.
- A kicsavart krumplihoz adjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a lisztet.
- Kevés olajon evőkanálnyi adagokat, mindkét oldalán megsütjük.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 5563
- Feltöltés dátuma: 2016. február 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Az ételnek nincs apropója, csak belebotlottam ebbe a szép húsba, és pont olyan hangulatom volt, hogy ezt főzzem ebédre.