r
Nosalty Logó

Csipkelekváros vaddisznópörkölt burgonyalepénnyel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Csipkelekváros vaddisznópörkölt burgonyalepénnyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölt

A burgonyalepény

Összesen 484 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölt

A burgonyalepény

Összesen 1444 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölt

A burgonyalepény

Összesen 86 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2131.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    1553 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    1185 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 484 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    151.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6394.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1246 mg
  • Nátrium
    4659 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1026.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    395 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    201 micro
  • β-karotin
    3556 micro
  • β-crypt
    487 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1866 micro
Összesen 1444 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    277 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

A pörkölt

A burgonyalepény

Elkészítés

A pörkölt

  1. A húst nagyobb kockákra vágjuk, egy kanál felforrósított olajon átsütjük, míg a színe elváltozik (szürkés lesz), majd kiszedjük. A maradék kis olajon megpirítjuk a felaprított hagymát.
  2. A paradicsomot meghámozzuk, magjait kiszedjük, húsát felkockázzuk. A paprikát is felkockázzuk. A megsült hagymára szórjuk a kétféle pirospaprikát, elkeverjük, és hozzáadjuk a felaprított paradicsomot és paprikát. Visszahelyezzük a húst, fűszerezzük, ráöntjük a bort, lekvárt, átkeverjük vele, majd felengedjük vízzel (vagy zöldségalaplével).
  3. Lefedve kis tűzön/ vagy sütőben lassan főzzük. Néha ellenőrizzük, hogy nem főtt-e el a lé teljesen. Szükség esetén pótoljuk. A főzést akkor hagyjuk abba, ha a hús megpuhult.

A burgonyalepény

  1. A krumplit meghámozzuk, nyersen, finom lyukú reszelőn lereszeljük, levét teljesen kinyomkodjuk, leöntjük róla.
  2. A kicsavart krumplihoz adjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és a lisztet.
  3. Kevés olajon evőkanálnyi adagokat, mindkét oldalán megsütjük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5563
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csipkelekváros vaddisznópörkölt burgonyalepénnyel
Évi néni 1830 recept

Az ételnek nincs apropója, csak belebotlottam ebbe a szép húsba, és pont olyan hangulatom volt, hogy ezt főzzem ebédre.

Hozzávalók

A pörkölt

A burgonyalepény

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...