Rozmaringos-mézes bárányoldalas
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
1173
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
4693
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.5 g
Zsír
-
Összesen 89.5 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 285 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1144.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 623 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 274.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1173
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 258.1 g
Zsír
-
Összesen 358.1 g
-
Telített zsírsav 155 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 150 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1138 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4579.7 g
-
Cink 51 mg
-
Szelén 299 mg
-
Kálcium 352 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 374 mg
-
Foszfor 2493 mg
-
Nátrium 981 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.8 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1099.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 36 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 92 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 319 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
4693
kcal
- 15% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
258
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A bordákat a száraz, faggyús, hártyás résztől megszabadítjuk. Nem kell mindent eltávolítani, ez adja meg az ízét és szét fog omlani a szájban, ha jól csináljuk.
- A bordáknál bevágjuk. Megszórjuk sóval és borssal, majd bedörzsöljük az olívaolajjal.
- A bordák közé-alá-felé elrendezzük a fokhagymákat. Rátesszük a rozmaringágakat.
- Először 200 fokon sütjük 12-15 percig, majd fél órán át 175 fokon, légkeveréses sütőben.
- Közben a mézet egy kis fazékba tesszük, felöntjük a borral, vízzel és összefőzzük. Ezzel kell kenegetni a bárányt a második sütési szakaszban.
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 46055
- Feltöltés dátuma: 2009. április 28.
Ajánló
Meleg napokon semmi flancolás, csak a fröccs jöhet szóba hozzá!:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Annyit mondhatok, otthon nem szeretik a bárányt, most mindenki keze ragadt, imádva a szószt és az omlós húst.