Csirke saltimbocca
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g pármai sonka43 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
35 kcal
-
31g fehérbor26 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
334
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
80g pármai sonka172 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
125g fehérbor103 kcal
-
28g vaj201 kcal
Összesen
1337
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
70.7g csirkemellfilé85 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9.4g pármai sonka20 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
-
14.7g fehérbor12 kcal
-
3.3g vaj24 kcal
Összesen
158
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.4 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 49490 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 327 mg
-
Nátrium 49070 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 139.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
334
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157.7 g
Zsír
-
Összesen 62.4 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 541 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197960 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 1307 mg
-
Nátrium 196279 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 556.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 246 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 503 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1337
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 23316.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 23119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 65.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek vaj
Elkészítés
- A zsályát megmossuk, szárazra töröljük, a leveleit letépkedjük.
- A csirkemelleket mossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. Mindegyikbe egy-egy zsebet vágunk, melyekbe1-2 zsályalevelet és 1 szelet sonkát teszünk. Hústűvel összetűzzük.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A húst oldalanként 6 perc alatt megsütjük.
- A megmaradt zsályaleveleket az utolsó percben a húshoz tesszük, és együtt tovább sütjük.
- A borral felöntjük, felfőzzük,hozzákeverjük a hideg vajat. Sóval, borssal ízesítjük.
- A húst a szósszal leöntve tálajuk.
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 15567
- Feltöltés dátuma: 2010. június 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Habár az eredeti saltimboccához borjúhúst használnak, csirkemellel is elkészíthető.