Paprikás krumpli Mortilla konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
19g sertészsír169 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
38g pármai sonka81 kcal
-
75g parasztkolbász339 kcal
-
375g újkrumpli231 kcal
-
4g ketchup4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g virsli67 kcal
-
0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
916
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
75g sertészsír677 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
150g pármai sonka323 kcal
-
300g parasztkolbász1356 kcal
-
1500g újkrumpli924 kcal
-
15g ketchup15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g virsli269 kcal
-
0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
3665
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1.9g sertészsír17 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
2.5g paradicsom0 kcal
-
2.5g tv-paprika0 kcal
-
3.7g pármai sonka8 kcal
-
7.5g parasztkolbász34 kcal
-
37.3g újkrumpli23 kcal
-
0.4g ketchup0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.5g virsli7 kcal
-
0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
37.3g víz0 kcal
Összesen
91
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 37.3 g
Zsír
-
Összesen 58.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 93891.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 93425 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 709.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1096 micro
-
Lut-zea 163 micro
Összesen
916
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 149 g
Zsír
-
Összesen 235.3 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375567.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 517 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 345 mg
-
Foszfor 948 mg
-
Nátrium 373699 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 237.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 2838.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 333 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 782 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 4382 micro
-
Lut-zea 653 micro
Összesen
3665
kcal
- 4% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9337.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 9291 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 109 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
91
kcal
Hozzávalók
-
5 ek sertészsír
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db tv-paprika
-
1.5 kg újkrumpli
-
1 ek ketchup
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
- Hagymát apróra vágjuk. A sonkát, kolbászt feldaraboljuk. Paprikát, paradicsomot szintén felkockázzuk. Krumplit megpucoljuk, és feldaraboljuk (csíkozzuk) közel egyforma darabokra.
- Egy nagyobb, magasabb falú edényt veszünk elő, felmelegítjük benne a zsírt, majd rádobjuk a hagymát, megdinszteljük, majd rárakjuk a sonkát és a kolbászt, kicsit megpirítjuk, aztán mehet bele a TV paprika és paradicsom és egy kis víz, pároljuk, közben kevergetjük, lepirítjuk, majd rá megint egy kis víz, ezt 3x megcsináljuk a jó sűrű szaft miatt.
- 3. lepirítás után lehúzzuk a tűzről, jól megszórjuk pirospaprikával, borssal, kis ételízesítővel vagy sóval (ügyelve arra, hogy a sonkából kisült só miatt ne sózzuk túl). Kis vizet öntünk rá, és jól elkeverjük!
- Visszatesszük a közepes hőfokra állított főzőlapra, majd ráöntjük a krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp hogy ellepje, beletesszük a ketchupot, utóízesítjük, néha megkóstolva, megszórjuk a petrezselyemmel.
- Addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul, és a szaftunk sűrű nem lesz. Ha kell, vizet öntünk még rá főzés közben. Ha már puha a krumpli, beletesszük a felkarikázott virslit, és még 2-3 percig főzzük.
- Melegen tálaljuk friss kenyérrel és savanyúsággal.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 9053
- Feltöltés dátuma: 2017. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Igazi magyar ebéd sosem rossz:)