r
Nosalty Logó

Paprikás krumpli Mortilla konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Paprikás krumpli Mortilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 916 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3665 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93891.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    93425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1096 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 916 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    149 g

Zsír

  • Összesen
    235.3 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375567.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    517 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    373699 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    2838.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    333 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    782 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4382 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 3665 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9337.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    9291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    109 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hagymát apróra vágjuk. A sonkát, kolbászt feldaraboljuk. Paprikát, paradicsomot szintén felkockázzuk. Krumplit megpucoljuk, és feldaraboljuk (csíkozzuk) közel egyforma darabokra.
  2. Egy nagyobb, magasabb falú edényt veszünk elő, felmelegítjük benne a zsírt, majd rádobjuk a hagymát, megdinszteljük, majd rárakjuk a sonkát és a kolbászt, kicsit megpirítjuk, aztán mehet bele a TV paprika és paradicsom és egy kis víz, pároljuk, közben kevergetjük, lepirítjuk, majd rá megint egy kis víz, ezt 3x megcsináljuk a jó sűrű szaft miatt.
  3. 3. lepirítás után lehúzzuk a tűzről, jól megszórjuk pirospaprikával, borssal, kis ételízesítővel vagy sóval (ügyelve arra, hogy a sonkából kisült só miatt ne sózzuk túl). Kis vizet öntünk rá, és jól elkeverjük!
  4. Visszatesszük a közepes hőfokra állított főzőlapra, majd ráöntjük a krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp hogy ellepje, beletesszük a ketchupot, utóízesítjük, néha megkóstolva, megszórjuk a petrezselyemmel.
  5. Addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul, és a szaftunk sűrű nem lesz. Ha kell, vizet öntünk még rá főzés közben. Ha már puha a krumpli, beletesszük a felkarikázott virslit, és még 2-3 percig főzzük.
  6. Melegen tálaljuk friss kenyérrel és savanyúsággal.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 9068
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi  magyar ebéd sosem rossz:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...