Olasz sertéstekercs
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
100g sertéshús166 kcal
-
6g pesto23 kcal
-
15g pármai sonka32 kcal
-
23 kcal
-
10 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
164 kcal
-
4 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
50g zöldség alaplé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0 kcal
Összesen
509
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
200g sertéshús332 kcal
-
12g pesto47 kcal
-
30g pármai sonka65 kcal
-
46 kcal
-
18g zöld olajbogyó21 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
328 kcal
-
8 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1022
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
26.7g sertéshús44 kcal
-
1.6g pesto6 kcal
-
4g pármai sonka9 kcal
-
2.4g szárított paradicsom6 kcal
-
2.4g zöld olajbogyó3 kcal
-
1.1g olívaolaj9 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
6.7g kolozsvári szalonna44 kcal
-
1.3g sűrített paradicsom1 kcal
-
6.7g vörösbor6 kcal
-
26.7g konzerv paradicsom4 kcal
-
13.4g zöldség alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0 kcal
Összesen
136
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.3 g
Zsír
-
Összesen 34.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 37583.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 305 mg
-
Nátrium 37113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 225.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 376 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 8314 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
509
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.5 g
Zsír
-
Összesen 69.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 75167.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 611 mg
-
Nátrium 74226 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 450.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 751 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 16629 micro
-
Lut-zea 522 micro
Összesen
1022
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10035.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 9910 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2220 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
136
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
3 teáskanál pesto
-
6 db zöld olajbogyó
-
1 ek olívaolaj
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
50 g kolozsvári szalonna
-
50 ml vörösbor
-
100 ml zöldség alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
olasz fűszerkeverék ízlés szerint
Elkészítés
- A húst megmossuk, szárazra itatjuk. A paradicsomot vékony csíkokra, az olajbogyót vékony szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
- A hússzeleteket munkalapon kinyújtjuk, sózzuk, borsozzuk, a pestoval vékonyan megkenjük. Mindegyikre majd egy-egy sonkaszeletet helyezünk, majd elosztjuk rá a paradicsomot és az olívabogyót. A szeleteket a keskenyebb oldalról feltekerjük, és konyhacérnával megkötözzük.
- A tekercseket a forró olajban, körben barnára sütjük, majd kivesszük. A pecsenyezsírhoz adjuk a hagymát és a szalonnát, üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig pirítjuk, majd a vörösborral felöntjük.
- Hozzáadjuk a levest és a darabos paradicsomot. Sóval, borssal, cukorral és fűszerkeverékkel fűszerezzük.
- Az elősütött tekercseket a mártásba helyezzük. Lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 60 perc alatt puhára főzzük. Az utolsó 15 percre vegyük le a fedőt, és úgy főzzük tovább.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 717
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 98486
- Feltöltés dátuma: 2014. május 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A mártást ízesíthetjük chili paprikával is.