r
Nosalty Logó

Olasz sertéstekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Olasz sertéstekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 509 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1022 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    37583.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    37113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8314 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 509 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75167.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    74226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    450.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16629 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 1022 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10035.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    9910 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2220 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 136 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk. A paradicsomot vékony csíkokra, az olajbogyót vékony szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
  2. A hússzeleteket munkalapon kinyújtjuk, sózzuk, borsozzuk, a pestoval vékonyan megkenjük. Mindegyikre majd egy-egy sonkaszeletet helyezünk, majd elosztjuk rá a paradicsomot és az olívabogyót. A szeleteket a keskenyebb oldalról feltekerjük, és konyhacérnával megkötözzük.
  3. A tekercseket a forró olajban, körben barnára sütjük, majd kivesszük. A pecsenyezsírhoz adjuk a hagymát és a szalonnát, üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig pirítjuk, majd a vörösborral felöntjük.
  4. Hozzáadjuk a levest és a darabos paradicsomot. Sóval, borssal, cukorral és fűszerkeverékkel fűszerezzük.
  5. Az elősütött tekercseket a mártásba helyezzük. Lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 60 perc alatt puhára főzzük. Az utolsó 15 percre vegyük le a fedőt, és úgy főzzük tovább.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 717
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 98486
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A mártást ízesíthetjük chili paprikával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...