r
Nosalty Logó

Olasz sertéstekercs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Olasz sertéstekercs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

509
Kalória
30.3g
Fehérje
13.7g
Szénhidrátok
34.9g
Zsír
225.3g
Víz
94.5g
Koleszterin
3.9g
Rost
8.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 509 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1022 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    37583.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    37113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    225.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8314 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 509 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75167.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    74226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    450.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    751 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16629 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 1022 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10035.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    9910 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2220 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk. A paradicsomot vékony csíkokra, az olajbogyót vékony szeletekre vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
  2. A hússzeleteket munkalapon kinyújtjuk, sózzuk, borsozzuk, a pestoval vékonyan megkenjük. Mindegyikre majd egy-egy sonkaszeletet helyezünk, majd elosztjuk rá a paradicsomot és az olívabogyót. A szeleteket a keskenyebb oldalról feltekerjük, és konyhacérnával megkötözzük.
  3. A tekercseket a forró olajban, körben barnára sütjük, majd kivesszük. A pecsenyezsírhoz adjuk a hagymát és a szalonnát, üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát és a sűrített paradicsomot, további 1-2 percig pirítjuk, majd a vörösborral felöntjük.
  4. Hozzáadjuk a levest és a darabos paradicsomot. Sóval, borssal, cukorral és fűszerkeverékkel fűszerezzük.
  5. Az elősütött tekercseket a mártásba helyezzük. Lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 60 perc alatt puhára főzzük. Az utolsó 15 percre vegyük le a fedőt, és úgy főzzük tovább.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

A mártást ízesíthetjük chili paprikával is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Pihe-puha túrós süti

Ezt a sütit nagynéném sütötte mindig esküvőkre, búcsúkra. Amióta bevettem a "repertoáromba" sok dicséretet begyűjtöttem vele, mert tényleg pihe-puha, kellemesen citromos ízű, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!