Spaghetti con ruccola e langoustini
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
17g rukkola4 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
31g újhagyma6 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
33g fehérbor27 kcal
-
100g homár23 kcal
-
17g zöld olajbogyó19 kcal
-
17g fekete olajbogyó19 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
2g chiliszósz0 kcal
-
2g chiliszósz0 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
100g spagetti tészta371 kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
50g rukkola13 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
300g homár69 kcal
-
50g zöld olajbogyó58 kcal
-
50g fekete olajbogyó58 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
5g chiliszósz1 kcal
-
5g chiliszósz1 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
300g spagetti tészta1113 kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
3.6g rukkola1 kcal
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
6.6g újhagyma1 kcal
-
14.3g paradicsom3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
6.1g citrom1 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
7.2g fehérbor6 kcal
-
21.5g homár5 kcal
-
3.6g zöld olajbogyó4 kcal
-
3.6g fekete olajbogyó4 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.4g chiliszósz0 kcal
-
0.4g chiliszósz0 kcal
-
3.6g parmezán sajt14 kcal
-
21.5g spagetti tészta80 kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 26.3 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1532.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 338 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 406 mg
-
Nátrium 589 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 232 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 68 micro
-
β-karotin 733 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1715 micro
-
Lut-zea 1086 micro
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 78.8 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4598 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 261 mg
-
Kálcium 1014 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 1219 mg
-
Nátrium 1767 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 262.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 696.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 193 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 860 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 204 micro
-
β-karotin 2199 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 3259 micro
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 329.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 369 micro
-
Lut-zea 234 micro
Hozzávalók
-
1 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db újhagyma
-
2 db paradicsom
-
2 db chili
-
kakukkfű ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
0.5 db citrom
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
300 g spagetti tészta
Elkészítés
- A hagymákat és a bazsalikomleveleket aprítjuk, a paradicsomokat félbevágjuk, majd szeleteljük. A citromból vágunk egy szeletet.
- A tésztát sós vízben feltesszük főni.
- Egy nagy serpenyőben olívaolajon a hagymákat elkezdjük dinsztelni, majd rátesszük a fokhagymát, s rávágjuk a chilipaprikákat.
- Beletesszük a paradicsomot, az olívabogyókat, a bazsalikomleveleket, fűszerezzük, locsolunk rá chiliszószt, facsarunk bele citromlevet, beletesszük a rákokat.
- Kis idő elteltével öntünk bele egy pohárnyi fehérbort.
- Majd kivesszük a rákokat, ha a tészta már al dente megfőtt, rászedjük a szószra, összekeverjük.
- Végül elzárjuk a tűzhelyet, a tésztához keverjük a rukkolát, tálalunk.
- Egy tányérra szedünk a tésztából, ráteszünk egy langoustine-t, megszórjuk a sajttal, s díszítjük chili paprikával és bazsalikomlevéllel.
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3044
- Feltöltés dátuma: 2013. július 23.
Ajánló
Jól behűtött fehérbort igyunk hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Vettem a hipermarketben akciósan kicsi rákot. Bár ők langusztának árulták, szerintem scampi volt. A languszta egy jól megtermett rák, hatalmas ollókkal. A magyarban elég nagy összevisszaság van a rákok elnevezésében. Nem hiszem, hogy ez azért van, mert nincs tengerünk, 100 éve még volt. S ma is sok magyar, aki teheti, ellátogat az Adriára vagy más, tengerparti országba. Valószínűleg az olasz langoustine név okoz galibát, s így fordították langusztának. A languszta angol megfelelője a lobster, egy tekintélyt parancsoló rák, félelmetes ollókkal, nem véletlen, hogy élve való árusításkor szalaggal átkötözik. Utánanéztem a Google fordítóban, bár nem veszem szentírásnak, magyarul norvég homárnak hívják. Nos, legyen bármi is a neve, egy csemege.