r
Nosalty Logó

Somlói torta klivi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Somlói torta klivi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sárga piskótalaphoz

A diós piskótalaphoz

A kakaós piskótalaphoz

A sziruphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 962 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sárga piskótalaphoz

A diós piskótalaphoz

A kakaós piskótalaphoz

A sziruphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sárga piskótalaphoz

A diós piskótalaphoz

A kakaós piskótalaphoz

A sziruphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 234 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 962 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155 g

Zsír

  • Összesen
    496.1 g
  • Telített zsírsav
    260 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    3382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6795.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    2022 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    2464 mg
  • Nátrium
    1565 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.1 g
  • Cukor
    469 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1233.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4064 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    706 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    1940 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4005 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    703 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2974 micro
Összesen 7675 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 234 kcal

Hozzávalók

A sárga piskótalaphoz

A diós piskótalaphoz

A kakaós piskótalaphoz

A sziruphoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A sárga piskótalaphoz

  1. Hagyományos módon 3 piskótalapot készítünk. A második lap tésztájába keverünk 2 ek darált diót, a harmadikba pedig 1 ek kakaót. A tortasütőbe vágjunk méretre sütőpapírt, így nem kell minden lap sütése után elmosni a formát, hanem papírostul ki tudjuk emelni belőle a piskótát.
  2. A sziruphoz összeforraljuk a vizet, cukrot, rumot, és a megmosott mazsolát. A citromot és a narancsot alaposan megmossuk, majd a héjukat a szirupba reszeljük. Kihűtjük.
  3. A keményítőt 2 dl tejjel és a tojássárgákkal csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük főni a zselatinnal, ha kezd forrni, beleöntjük a keményítős tejet, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és még forrón belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét. A krémet hagyjuk kihűlni, de ne várjuk meg, amíg teljesen megköt, mert nem tudjuk elkenni a piskótán.
  4. A kihűlt piskótalapokat átkenjük a sziruppal, és összeállítjuk a tortát. A kakaós lapot tesszük alulra, megkenjük a krém 1/3-ával, és a krémre mazsolát teszünk, amit a szirupban főztünk. Megszórjuk durvára tört dióval is, és ráhelyezzük a diós lapot. Szintén krém, mazsola és dió következik. Felülre kerül a sárga lap. A maradék krémet úgy osztjuk el, hogy a torta tetejére és oldalára is tudjunk belőle vékonyan kenni.
  5. A tortát bevonjuk tejszínhabbal, és a felolvasztott csoki és vaj keverékével megcsurgatjuk a tetejét.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 277
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22316
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Születésnapra készítettem. Kissé időigényes, de megéri!

Hozzávalók

A sárga piskótalaphoz

A diós piskótalaphoz

A kakaós piskótalaphoz

A sziruphoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...