Savanyú káposztás sárgaborsógulyás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SZ.I.Z.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
42 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
0 kcal
-
100g sertéshús166 kcal
-
50g felesborsó182 kcal
-
80g savanyú káposzta15 kcal
-
20g tarhonya74 kcal
-
18g fehérrépa11 kcal
-
32g sárgarépa12 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
3 kcal
-
0 kcal
-
2g gulyáskrém2 kcal
-
12g tejföl24 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
568
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0 kcal
-
500g sertéshús830 kcal
-
250g felesborsó910 kcal
-
400g savanyú káposzta76 kcal
-
100g tarhonya371 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
13 kcal
-
0 kcal
-
10g gulyáskrém12 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
2840
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1.3g napraforgó olaj12 kcal
-
9.4g vöröshagyma3 kcal
-
0 kcal
-
27.5g sertéshús46 kcal
-
13.8g felesborsó50 kcal
-
22g savanyú káposzta4 kcal
-
5.5g tarhonya20 kcal
-
5g fehérrépa3 kcal
-
8.8g sárgarépa3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
0.9g sűrített paradicsom1 kcal
-
0 kcal
-
0.6g gulyáskrém1 kcal
-
3.3g tejföl7 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
156
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 38.2 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1347.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 487 mg
-
Nátrium 608 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 227.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 262 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 995 micro
-
β-karotin 2452 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 921 micro
-
Lut-zea 319 micro
Összesen
568
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 191 g
Zsír
-
Összesen 91.1 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 355 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6736.7 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 502 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 461 mg
-
Foszfor 2436 mg
-
Nátrium 3040 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 319.3 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 83 mg
VÍZ
-
Összesen 1139.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1311 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 494 micro
-
Kolin: 780 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 4976 micro
-
β-karotin 12261 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4604 micro
-
Lut-zea 1596 micro
Összesen
2840
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 370.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 167 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 274 micro
-
β-karotin 675 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 253 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
500 g sertéshús
-
250 g felesborsó
-
400 g savanyú káposzta
-
1 db fehérrépa
-
2 db sárgarépa
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
4 szem bors
-
3 db babérlevél
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
1 kk majoranna
-
0.5 teáskanál kapor
-
1 ek sűrített paradicsom
-
1 ek csípős paprikakrém
-
3 ek tejföl
-
2 ek finomliszt
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
- Olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, meghintjük a pirospaprikával és azonnal hozzáadjuk a felkockázott húst, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. (Készíthetjük a levest füstölt hússal is, vagy hús nélkül: füstölt kolbásszal, ezt ráérünk majd később hozzáadni.)
- A savanyúkáposztát ollóval gusztusos rövid darabokra vágjuk, majd mehet a hús mellé. Lényeg, hogy ne legyen roppanós a végén. (A levét igyuk meg vagy tegyük el, ez nem az a nagyon savanyú leves.) Kb. fél órát puhítsuk fedő alatt.
- Itt már belekeverhetjük az összes felsorolt fűszert, és kiegészítjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Hozzátesszük az előzőleg beáztatott és átöblített sárgaborsót, ezzel is főzzük vagy fél órát. Akkor finom, ha kicsit el van főzve a borsó, és ez sűríti is a levest.
- Aztán jöhet a felkarikázott sárgarépa és fehérrépa. Mikor a répák is majdnem teljesen puhák, beleöntjük a dörzstarhonyát.
- Legvégül a tejfölből, lisztből, és a levesből visszamert léből kevés habarást készítünk, és hozzáadjuk az ételhez. Pár percig együtt főzzük. Megszórjuk petrezselyemmel.
- Aki úgy szereti, eheti friss finom puha kenyérrel. Elsőre furcsa lehet a savanyúkáposzta-sárgaborsó párosítás, de a végeredmény egy tartalmas finom leves :)
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 562
- Feltöltés dátuma: 2023. január 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
SZ.I.Z.
10 recept