r
Nosalty Logó

Savanyú káposztás sárgaborsógulyás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SZ.I.Z.
Savanyú káposztás sárgaborsógulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 568 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2840 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    995 micro
  • β-karotin
    2452 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    921 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 568 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    191 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6736.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    2436 mg
  • Nátrium
    3040 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    1139.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1311 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    780 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    4976 micro
  • β-karotin
    12261 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    1596 micro
Összesen 2840 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    274 micro
  • β-karotin
    675 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    253 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, meghintjük a pirospaprikával és azonnal hozzáadjuk a felkockázott húst, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. (Készíthetjük a levest füstölt hússal is, vagy hús nélkül: füstölt kolbásszal, ezt ráérünk majd később hozzáadni.)
  2. A savanyúkáposztát ollóval gusztusos rövid darabokra vágjuk, majd mehet a hús mellé. Lényeg, hogy ne legyen roppanós a végén. (A levét igyuk meg vagy tegyük el, ez nem az a nagyon savanyú leves.) Kb. fél órát puhítsuk fedő alatt.
  3. Itt már belekeverhetjük az összes felsorolt fűszert, és kiegészítjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk. Hozzátesszük az előzőleg beáztatott és átöblített sárgaborsót, ezzel is főzzük vagy fél órát. Akkor finom, ha kicsit el van főzve a borsó, és ez sűríti is a levest.
  4. Aztán jöhet a felkarikázott sárgarépa és fehérrépa. Mikor a répák is majdnem teljesen puhák, beleöntjük a dörzstarhonyát.
  5. Legvégül a tejfölből, lisztből, és a levesből visszamert léből kevés habarást készítünk, és hozzáadjuk az ételhez. Pár percig együtt főzzük. Megszórjuk petrezselyemmel.
  6. Aki úgy szereti, eheti friss finom puha kenyérrel. Elsőre furcsa lehet a savanyúkáposzta-sárgaborsó párosítás, de a végeredmény egy tartalmas finom leves :)
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 562
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Savanyú káposztás sárgaborsógulyás
SZ.I.Z. 10 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...