r
Nosalty Logó

Sárgabarackos-diós répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sárgabarackos-diós répatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortához

A mázhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortához

A mázhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 6226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tortához

A mázhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 251 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1006.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2515 micro
  • β-karotin
    6003 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    338 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    176 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8052 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1783 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    865 mg
  • Foszfor
    3448 mg
  • Nátrium
    1736 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    745 g
  • Cukor
    483 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1047.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5243 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    674 micro
  • Kolin:
    804 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    20122 micro
  • β-karotin
    48023 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    2605 micro
Összesen 6226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    818 micro
  • β-karotin
    1953 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A tortához

A mázhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tortához

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot készítünk, és félretesszük.
  2. A megtisztított répákat lereszeljük, és összeforgatjuk a porcukorral és a fahéjjal, és adunk hozzá egy tk citrom levét. (Ezt is félretesszük.)
  3. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat.
  4. A masszához adjuk kanalanként a 12 púpozott ek lisztet (6 ek rétes- és 6 ek simaliszt), amit előzőleg elkevertünk pici sóval és a sütőporral.
  5. Végül jöhet a darált dió és az 1 db narancs reszelt héja, ezt követi a mandulaaroma, amit ízlés szerint adagolunk. Ha nem túl lágy még a tészta massza, akkor jöhet bele az 1 dl tej. Ha igen, akkor ez elhagyható.
  6. Ha megfelelőnek ítéljük az állagot, akkor beleforgathatjuk a tojáshabot, és végezetül az egész dió szemeket.
  7. Kivajazott kilisztezett tortaformában készre sütjük, ha esetleg még a közepe lágy lenne picit, és már láthatóan barnul a teteje, akkor alufóliával takarjuk le, hogy ne égjen meg, míg a belseje is teljesen megszilárdul. Ne süssük túl sokáig, mert száraz és fojtós lesz!
  8. Töltelék elkészítése:
  9. A hozzávalókat alaposan összekeverjük.
  10. A még langyos kettévágott torta közé kenjük, hogy a tészta beszívja a keveréket. Nem szabad megvárni, míg a tortánk kihűl – melegen kell vele dolgozni!
  11. Máz elkészítése:
  12. A 3 dl citrom levét és a 20 dkg porcukrot habosra keverjük a gáz fölött, amikor már bevonatot képez a kanál oldalán a massza, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az 1 tk mézet.
  13. Átkevergetjük még egy párszor, várunk, míg kicsit meghűl, de nem teljesen.
  14. Majd a kihűlt már megtöltött torta tetejére csorgatjuk.
  15. A tetejét apróra reszelt répaszeletekkel díszítjük, aztán 10 percet pihentetjük, és mehet a hűtőbe további 50 percre! Így kapunk igazán homogén, fényes és guszta felületet a torta tetején!
  16. Én ez alkalommal a mázon kívül még reszelt étcsokit is használtam díszítésnek! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3707
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos-diós répatortám :) Szeretek kísérletezni és változtatni az alaprecepteken, mivel már elég sokféle répatorta receptet kipróbáltam, de igazán egyik sem tetszett nekem, vagy túl száraz volt, vagy nagyon omlós -  így kikísérleteztem egy, az átlagostól eltérő variációt, több a répa, van töltelék is, és a tészta is eltér a szokásostól! Változtattam, és ez lett belőle, eddig aki kóstolta, mindig elkérte a receptet, így gondoltam megosztom. Próbáljátok ki, szerintem nem fogtok csalódni! Jó étvágyat hozzá! :)

Hozzávalók

A tortához

A mázhoz

A töltelékhez

A díszítéshez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...