Sárgabarackos-diós répatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tortához
-
75g sárgarépa27 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
19g dió123 kcal
-
19g dió123 kcal
-
11g rétesliszt41 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g tej7 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
A mázhoz
A töltelékhez
A díszítéshez
-
6g sárgarépa2 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
Összesen
779
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tortához
-
600g sárgarépa219 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
150g dió981 kcal
-
150g dió981 kcal
-
90g rétesliszt328 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g tej56 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
A mázhoz
A töltelékhez
-
6g citromlé1 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
50g dió327 kcal
-
60g sárgabarackdzsem167 kcal
A díszítéshez
-
50g sárgarépa18 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
6226
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tortához
-
24.4g sárgarépa9 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
6.1g dió40 kcal
-
6.1g dió40 kcal
-
3.7g rétesliszt13 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
-
8.9g tojás11 kcal
-
4.1g tej2 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
A mázhoz
A töltelékhez
-
0.2g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
2g dió13 kcal
-
2.4g sárgabarackdzsem7 kcal
A díszítéshez
-
2g sárgarépa1 kcal
-
4.1g étcsokoládé22 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
Összesen
251
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 42.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1006.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.1 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 130.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 655 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 2515 micro
-
β-karotin 6003 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 326 micro
Összesen
779
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.8 g
Zsír
-
Összesen 338 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 176 g
-
Koleszterin 758 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8052 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 1783 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 865 mg
-
Foszfor 3448 mg
-
Nátrium 1736 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 745 g
-
Cukor 483 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 1047.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5243 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 194 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 122 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 674 micro
-
Kolin: 804 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 20122 micro
-
β-karotin 48023 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 2605 micro
Összesen
6226
kcal
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 818 micro
-
β-karotin 1953 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
A tortához
-
60 dkg sárgarépa
-
0.5 dl olívaolaj
-
6 evőkanál rétesliszt
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 citromból nyert citromlé
-
4 db tojás
-
1 dl tej
-
1 csomag sütőpor
-
10 dkg cukor
-
5 dkg porcukor
-
fahéj ízlés szerint
A mázhoz
A töltelékhez
-
2 teáskanál citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
3 ek sárgabarackdzsem
A díszítéshez
-
10 dkg étcsokoládé
A tepsi kikenéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A tortához
- Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot készítünk, és félretesszük.
- A megtisztított répákat lereszeljük, és összeforgatjuk a porcukorral és a fahéjjal, és adunk hozzá egy tk citrom levét. (Ezt is félretesszük.)
- A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olívaolajat.
- A masszához adjuk kanalanként a 12 púpozott ek lisztet (6 ek rétes- és 6 ek simaliszt), amit előzőleg elkevertünk pici sóval és a sütőporral.
- Végül jöhet a darált dió és az 1 db narancs reszelt héja, ezt követi a mandulaaroma, amit ízlés szerint adagolunk. Ha nem túl lágy még a tészta massza, akkor jöhet bele az 1 dl tej. Ha igen, akkor ez elhagyható.
- Ha megfelelőnek ítéljük az állagot, akkor beleforgathatjuk a tojáshabot, és végezetül az egész dió szemeket.
- Kivajazott kilisztezett tortaformában készre sütjük, ha esetleg még a közepe lágy lenne picit, és már láthatóan barnul a teteje, akkor alufóliával takarjuk le, hogy ne égjen meg, míg a belseje is teljesen megszilárdul. Ne süssük túl sokáig, mert száraz és fojtós lesz!
- Töltelék elkészítése:
- A hozzávalókat alaposan összekeverjük.
- A még langyos kettévágott torta közé kenjük, hogy a tészta beszívja a keveréket. Nem szabad megvárni, míg a tortánk kihűl – melegen kell vele dolgozni!
- Máz elkészítése:
- A 3 dl citrom levét és a 20 dkg porcukrot habosra keverjük a gáz fölött, amikor már bevonatot képez a kanál oldalán a massza, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az 1 tk mézet.
- Átkevergetjük még egy párszor, várunk, míg kicsit meghűl, de nem teljesen.
- Majd a kihűlt már megtöltött torta tetejére csorgatjuk.
- A tetejét apróra reszelt répaszeletekkel díszítjük, aztán 10 percet pihentetjük, és mehet a hűtőbe további 50 percre! Így kapunk igazán homogén, fényes és guszta felületet a torta tetején!
- Én ez alkalommal a mázon kívül még reszelt étcsokit is használtam díszítésnek! :)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3707
- Feltöltés dátuma: 2012. május 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Sárgabarackos-diós répatortám :) Szeretek kísérletezni és változtatni az alaprecepteken, mivel már elég sokféle répatorta receptet kipróbáltam, de igazán egyik sem tetszett nekem, vagy túl száraz volt, vagy nagyon omlós - így kikísérleteztem egy, az átlagostól eltérő variációt, több a répa, van töltelék is, és a tészta is eltér a szokásostól! Változtattam, és ez lett belőle, eddig aki kóstolta, mindig elkérte a receptet, így gondoltam megosztom. Próbáljátok ki, szerintem nem fogtok csalódni! Jó étvágyat hozzá! :)