r
Nosalty Logó

Sajtos csirke őzgerincben sütve almaszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sajtos csirke őzgerincben sütve almaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A sajtos csirkéhez

A bundázáshoz

A körethez (puliszka felfújt)

Az almaszószhoz

Összesen 1537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A sajtos csirkéhez

A bundázáshoz

A körethez (puliszka felfújt)

Az almaszószhoz

Összesen 9214 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A sajtos csirkéhez

A bundázáshoz

A körethez (puliszka felfújt)

Az almaszószhoz

Összesen 89 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2914.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    1022 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1275.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 1537 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    363.9 g

Zsír

  • Összesen
    395 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    2209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17488.5 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    430 mg
  • Kálcium
    3941 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    1053 mg
  • Foszfor
    5867 mg
  • Nátrium
    6133 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1141.9 g
  • Cukor
    697 mg
  • Élelmi rost
    171 mg

VÍZ

  • Összesen
    7652 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2947 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    1671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2681 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    2469 micro
  • β-crypt
    853 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    6263 micro
Összesen 9214 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

A sajtos csirkéhez

A bundázáshoz

A körethez (puliszka felfújt)

Az almaszószhoz

Elkészítés

A sajtos csirkéhez

  1. Az őzgerincformát kibéleljük alufóliával, kikenjük olajjal, beborítjuk a szeletelt baconnel.
  2. A csirkemellet felvágjuk 0,5 cm vastag szeletekre, sózzuk, borsozzuk, Lisztbe, felvert tojásba, majd a reszelt sajtba forgatjuk, és rétegesen az őzgerincformába helyezzük, míg el nem fogy. Ráöntünk 2 dl tejszínt, majd a bacon kilógó végeit összefektetjük a hússzeletek tetején.
  3. Alufóliával letakarva fél óráig sütőben sütjük, majd a fóliát levéve nagyjából negyed óra alatt pirosra sütjük a tetejét. Az őzgerincből tálra borítjuk, ott szeleteljük.
  4. 4 csésze vizet felteszünk forrni a leveskockákkal. Ha forr, beletesszük a vajat, állandó keverés mellett beleöntjük a kukoricadarát, és 20 perc alatt kis tűzön puhára főzzük. Kihűtjük.
  5. A 2 tojást ketté választjuk, fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a fűszerekkel és a tejszínnel a kihűlt puliszkához adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjét is. Kivajazott, kukoricadarával szórt kuglóf formába töltjük.
  6. A csirke mellé toljuk, és egyforma idő alatt megsütjük őket. (Mikor a csirkéről levesszük a fóliát, a felfújt tetejére rászórunk 5 dkg reszelt sajtot.)
  7. A két almát megpucoljuk, magházukat kivágjuk, felszeleteljük, 1 kanál vajonmegpároljuk. Közben hozzátöltjük a narancs és a citrom frissen facsart kicsavart levét, a citromhéjat, a mézet és a fűszereket, 2-3 perc alatt kész.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x10
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9970
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos csirke őzgerincben sütve almaszósszal
Évi néni 1830 recept

Ezt az ebédet készítettem a kisfiam születésnapjára. Azt hittem, hogy majd túlbonyolítom, de igazán ezt hosszabb leírni, mint összekészíteni, mert aztán már csak sül, és kész is minden. Ez semmi sem volt. Viszont készítettem neki egy amerikai foci tortát, amit két napig csináltam. Tegnap éjjel lett kész, de már fáradt voltam lefotózni, ezért csak betoltam a hűtőbe a legfelső polcra, és nem is törődtem vele. Ma elővettem, és majdnem sírva fakadtam. A gondosan megfestett, mintázott fondant összefolyt, félig elolvadt. Na, hogy lehet így meglepetést okozni? Azért elfogyott. Viszont ez az ebéd nagyon finom lett. Még a kisfiamnak is ízlett, pedig neki igen nehéz megfelelni. Tehát mindennek volt értelme.

Hozzávalók

A sajtos csirkéhez

A bundázáshoz

A körethez (puliszka felfújt)

Az almaszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...