Ementáli sajt

Ementáli sajt

Leírás

Eredendően svájci, az Emme völgyéből származó keménysajt. Hatalmas, malomkő formájú korongokban gyártják, melyeknek súlya elérheti a 130 kg-ot is. Mérete miatt érlelési ideje is hosszú, min. 10 hónap. A sajt tésztája sárgásfehér színű és viszonylag tömör, kisebb dió méretű lyukak vannak benne. Íze karakteres, különleges aromájú. A konyhában sokoldalúan felhasználható: hús- és tésztaételekhez, levesekhez, rántani, csőben sütni, szendvicsekhez, ropogtatnivalók készítéséhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Ementáli sajt

fehérjetartalom

26.96 g

zsírtartalom

93027.614 g

szénhidráttartalom

1.44 g

víztartalom

37.63 g

gramm ementáli sajt?

Top ásványi anyagok

Kalcium

890 mg

Foszfor

574 mg

Nátrium

187 mg

Magnézium

33 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.071 g

Kolin

13.8 mg

E vitamin

0.6 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.353 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

26.96 g

Zsír

telített zsírsav

18.227 g

egyszeresen telített zsírsav

8.046 g

többszörösen telített zsírsav

1.341 g

koleszterin

93 g

ásványi anyagok

Kalcium

890 mg

Vas

0.13 mg

Magnézium

33 mg

Foszfor

574 mg

Nátrium

187 mg

Cink

4.37 mg

Réz

0.047 mg

Mangán

0.026 mg

Szelén

30 µg

szénhidrát

víz

37.63 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.011 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.302 mg

Niacin - B3 vitamin

0.064 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.353 mg

Folát

10 µg

Kolin

13.8 mg

Retinol

283 µg

Alfa-karotin

1 µg

Béta-karotin

61 µg

Béta-kriptoxantin

2 µg

Likopin

1 µg

Lutein+zeaxantin

8 µg

E vitamin

0.6 mg

K vitamin

1.4 µg

B12 vitamin

3.06 µg

A vitamin

288 µg

B6 vitamin

0.071 g

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...