r
Nosalty Logó

Spenótos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Spenótos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A spenótos tésztához

A mártáshoz

Összesen 1074 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A spenótos tésztához

A mártáshoz

Összesen 4289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A spenótos tésztához

A mártáshoz

Összesen 196 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2093.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    438 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5139 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    11010 micro
Összesen 1074 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    162.2 g

Zsír

  • Összesen
    199.2 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    536 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8373.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    411 mg
  • Kálcium
    3324 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    683 mg
  • Foszfor
    2771 mg
  • Nátrium
    1127 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    829.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3086 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1752 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1940 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1368 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20556 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    44041 micro
Összesen 4289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    947 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2029 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A spenótos tésztához

A mártáshoz

Elkészítés

A spenótos tésztához

  1. A spenótot hagyjuk felolvadni, majd hozzákeverjük a préselt fokhagymát, a tejfölt, és megsózzuk .
  2. A vajon a lisztet megfuttatjuk, a tejjel felengedjük, és mártássá főzzük.
  3. A tűzről lehúzva ízesítjük kiskanálnyi sóval és szerecsendióval, majd a ricottávalsimára keverjük.
  4. A tésztát sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük.
  5. Tepsi vagy jénai aljára egy sor tésztát fektetünk, a spenót felét rásimítjuk, második sor tésztával befedjük.
  6. Rá a mártás felét kenjük, és reszelt sajttal meghintjük.
  7. Még egy sor tésztát egyengetünk rá, a spenót maradékát ráöntjük, és a maradék tésztával beborítjuk.
  8. Végül az egészet a maradék mártással bevonjuk, és sajttal meghintjük.
  9. Forró, 200 fokos sütőbe tolva 30 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 96
  • Össznézettség: 74190
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy receptkönyv ihletett.

Hozzávalók

A spenótos tésztához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...