r
Nosalty Logó

Csirke cordon bleu sült burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Simon Gábor
Csirke cordon bleu sült burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Csirke cordon bleu

Sült burgonya

Összesen 1855 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Csirke cordon bleu

Sült burgonya

Összesen 7415 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Csirke cordon bleu

Sült burgonya

Összesen 226 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    128.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3862 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1220 mg
  • Nátrium
    1637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1855 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    402.9 g

Zsír

  • Összesen
    514 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1877 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15448.1 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    2900 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    4881 mg
  • Nátrium
    6548 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1654.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2409 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    83 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    1411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2374 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 7415 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 226 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Csirke cordon bleu

Sült burgonya

Elkészítés

Csirke cordon bleu

  1. A csirkemelleket vágjuk nagyobb szeletekre, majd óvatosan klopfoljuk ki őket vékonyra. Finoman sózzzuk meg a csirkét.
  2. Helyezzük úgy a csirkére a sonkákat és a sajtokat, (amiknek a fajtáit nyugodtan lehet variálni) hogy maradjon a csirkének a széle szabadon. Finoman szórjuk meg az egyik felét finomliszttel, majd hajtsuk félbe, és nyomkodjuk össze, és hagyjuk pár percet pihenni a hűtőben. A finomliszt segít összeragasztani a töltött húst.
  3. Ezután jöhet a szokásos panírozás, liszt, tojás, majd zsemlemorzsa. A vajat az olajjal együtt melegítsük fel. Amikor már erősen bugyborékol, mehetnek bele a cordon bleuk. Közepes-kis lángon süssük, hogy ne égjen meg a vaj, s amíg szép aranybarnák lesznek.
  4. Amikor elkészültek csepegtessük le őket, vágjuk félbe, és tálaljuk a sült burgonyával.

Sült burgonya

  1. A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk fel cikkekre vagy hasábra. Főzzük elő sós vízben kb 5-6 percet.
  2. Csepegtessük le, hagyjuk kihűlni, majd süssük meg ropogósra kedvünk szerint bő olajban vagy sütőben egy kevés olívaolajjal.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 73
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirke cordon bleu sült burgonyával
Simon Gábor 60 recept

A rántott hús önmagában is egy nagyszerű fogás, de a töltött verziója különféle sonkákkal és sajtokkal még csodálatosabb. A cordon bleu-t készíthetjük csirkéből vagy borjúból, de egy biztos, hogy vajban kisütve lesz igazán tökéletes.

Hozzávalók

Csirke cordon bleu

Sült burgonya

Címlapról ajánljuk