r
Nosalty Logó

Csirke cordon bleu sült burgonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Simon Gábor
Csirke cordon bleu sült burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csirke cordon bleu

Sült burgonya

1855
Kalória
100.7g
Fehérje
72.7g
Szénhidrátok
128.5g
Zsír
413.6g
Víz
469.3g
Koleszterin
5.7g
Rost
3.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Csirke cordon bleu

Sült burgonya

Összesen 1855 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Csirke cordon bleu

Sült burgonya

Összesen 7415 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Csirke cordon bleu

Sült burgonya

Összesen 226 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    128.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3862 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1220 mg
  • Nátrium
    1637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    413.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 1855 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    402.9 g

Zsír

  • Összesen
    514 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    1877 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15448.1 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    2900 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    4881 mg
  • Nátrium
    6548 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1654.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2409 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    83 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    1411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2374 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 7415 kcal
  • 14% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

Csirke cordon bleu

  1. A csirkemelleket vágjuk nagyobb szeletekre, majd óvatosan klopfoljuk ki őket vékonyra. Finoman sózzzuk meg a csirkét.
  2. Helyezzük úgy a csirkére a sonkákat és a sajtokat, (amiknek a fajtáit nyugodtan lehet variálni) hogy maradjon a csirkének a széle szabadon. Finoman szórjuk meg az egyik felét finomliszttel, majd hajtsuk félbe, és nyomkodjuk össze, és hagyjuk pár percet pihenni a hűtőben. A finomliszt segít összeragasztani a töltött húst.
  3. Ezután jöhet a szokásos panírozás, liszt, tojás, majd zsemlemorzsa. A vajat az olajjal együtt melegítsük fel. Amikor már erősen bugyborékol, mehetnek bele a cordon bleuk. Közepes-kis lángon süssük, hogy ne égjen meg a vaj, s amíg szép aranybarnák lesznek.
  4. Amikor elkészültek csepegtessük le őket, vágjuk félbe, és tálaljuk a sült burgonyával.

Sült burgonya

  1. A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk fel cikkekre vagy hasábra. Főzzük elő sós vízben kb 5-6 percet.
  2. Csepegtessük le, hagyjuk kihűlni, majd süssük meg ropogósra kedvünk szerint bő olajban vagy sütőben egy kevés olívaolajjal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

A rántott hús önmagában is egy nagyszerű fogás, de a töltött verziója különféle sonkákkal és sajtokkal még csodálatosabb. A cordon bleu-t készíthetjük csirkéből vagy borjúból, de egy biztos, hogy vajban kisütve lesz igazán tökéletes.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!