Mortadella
Leírás
Olasz specialitás: nagy átmérőjű felvágott, mely sertéshúsból, szalonnából, marha-és borjúhúsból készül. Általában fokhagymával, borssal fűszerezik és többnyire pisztácia is kerül bele. Hajszálvékonyra szeletelve fogyasszuk, így a legfinomabb.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőszekrényben.
100g Mortadella
fehérjetartalom
16.37 g
zsírtartalom
56024.01 g
szénhidráttartalom
3.05 g
víztartalom
52.3 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
1246 mg
Foszfor
97 mg
Kalcium
18 mg
Magnézium
11 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.13 g
Kolin
72.2 mg
Niacin - B3 vitamin
2.673 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.44 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
16.37 g
Zsír
telített zsírsav
9.51 g
egyszeresen telített zsírsav
11.38 g
többszörösen telített zsírsav
3.12 g
koleszterin
56 g
ásványi anyagok
Kalcium
18 mg
Vas
1.4 mg
Magnézium
11 mg
Foszfor
97 mg
Nátrium
1246 mg
Cink
2.1 mg
Réz
0.06 mg
Mangán
0.03 mg
Szelén
22.6 µg
szénhidrát
víz
52.3 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.119 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.153 mg
Niacin - B3 vitamin
2.673 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.44 mg
Folát
3 µg
Kolin
72.2 mg
E vitamin
0.22 mg
D vitamin
41 µg
K vitamin
1.6 µg
B12 vitamin
1.48 µg
B6 vitamin
0.13 g