Mortadella

Mortadella

Leírás

Olasz specialitás: nagy átmérőjű felvágott, mely sertéshúsból, szalonnából, marha-és borjúhúsból készül. Általában fokhagymával, borssal fűszerezik és többnyire pisztácia is kerül bele. Hajszálvékonyra szeletelve fogyasszuk, így a legfinomabb.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben.

100g Mortadella

fehérjetartalom

16.37 g

zsírtartalom

56024.01 g

szénhidráttartalom

3.05 g

víztartalom

52.3 g

gramm mortadella?

Top ásványi anyagok

Nátrium

1246 mg

Foszfor

97 mg

Kalcium

18 mg

Magnézium

11 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.13 g

Kolin

72.2 mg

Niacin - B3 vitamin

2.673 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.44 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

16.37 g

Zsír

telített zsírsav

9.51 g

egyszeresen telített zsírsav

11.38 g

többszörösen telített zsírsav

3.12 g

koleszterin

56 g

ásványi anyagok

Kalcium

18 mg

Vas

1.4 mg

Magnézium

11 mg

Foszfor

97 mg

Nátrium

1246 mg

Cink

2.1 mg

Réz

0.06 mg

Mangán

0.03 mg

Szelén

22.6 µg

szénhidrát

víz

52.3 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.119 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.153 mg

Niacin - B3 vitamin

2.673 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.44 mg

Folát

3 µg

Kolin

72.2 mg

E vitamin

0.22 mg

D vitamin

41 µg

K vitamin

1.6 µg

B12 vitamin

1.48 µg

B6 vitamin

0.13 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 húsmentes ebédötlet, ha tartod a böjtöt... vagy csak kacérkodsz...

A jóllakás tudománya nem áll meg a szénhidrát + hús kombójánál, ezen már rég túlvagyunk. A hüvelyesek, a gomba, a különféle zöldségek, fűszerek, növényi fehérjeforrások és persze a tojás is laktató és millióképp variálható alapanyagok, ha tartod a böjtöt, vagy szimplán csak nem eszel húst.

8 hely, ahol tilos tárolni a forrólevegős sütőt

Az, hogy hová helyezzük a forrólevegős sütőt, jelentősen befolyásolja annak biztonságát és teljesítményét: ha rosszul választunk, akkor nemcsak, hogy nem működik majd megfelelően a gép, de balesetveszélyessé is válhat. Mondjuk, mire kell figyelni!

Top Receptek

Pihe-puha túrós süti

Ezt a sütit nagynéném sütötte mindig esküvőkre, búcsúkra. Amióta bevettem a "repertoáromba" sok dicséretet begyűjtöttem vele, mert tényleg pihe-puha, kellemesen citromos ízű, ...