Mortadella

Mortadella

Leírás

Olasz specialitás: nagy átmérőjű felvágott, mely sertéshúsból, szalonnából, marha-és borjúhúsból készül. Általában fokhagymával, borssal fűszerezik és többnyire pisztácia is kerül bele. Hajszálvékonyra szeletelve fogyasszuk, így a legfinomabb.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben.

100g Mortadella

fehérjetartalom

16.37 g

zsírtartalom

56024.01 g

szénhidráttartalom

3.05 g

víztartalom

52.3 g

gramm mortadella?

Top ásványi anyagok

Nátrium

1246 mg

Foszfor

97 mg

Kalcium

18 mg

Magnézium

11 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.13 g

Kolin

72.2 mg

Niacin - B3 vitamin

2.673 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.44 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

16.37 g

Zsír

telített zsírsav

9.51 g

egyszeresen telített zsírsav

11.38 g

többszörösen telített zsírsav

3.12 g

koleszterin

56 g

ásványi anyagok

Kalcium

18 mg

Vas

1.4 mg

Magnézium

11 mg

Foszfor

97 mg

Nátrium

1246 mg

Cink

2.1 mg

Réz

0.06 mg

Mangán

0.03 mg

Szelén

22.6 µg

szénhidrát

víz

52.3 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.119 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.153 mg

Niacin - B3 vitamin

2.673 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.44 mg

Folát

3 µg

Kolin

72.2 mg

E vitamin

0.22 mg

D vitamin

41 µg

K vitamin

1.6 µg

B12 vitamin

1.48 µg

B6 vitamin

0.13 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...