Muffuletta, a kétkilós szendvicsóriás
- 15% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 24% Zsír
Olívasaláta
-
13g olajbogyó15 kcal
-
13g olajbogyó15 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g fokhagyma1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Fokhagymás vaj
Összeállítás
-
50g kenyér137 kcal
-
19g mozzarella56 kcal
-
13g mortadella39 kcal
-
16g mozzarella47 kcal
-
19g sajt66 kcal
-
13g ementáli sajt49 kcal
-
13g szalámi62 kcal
-
13g chorizo37 kcal
-
19g prágai sonka26 kcal
- 15% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 24% Zsír
Olívasaláta
-
100g olajbogyó116 kcal
-
100g olajbogyó116 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Fokhagymás vaj
Összeállítás
-
400g kenyér1096 kcal
-
150g mozzarella449 kcal
-
100g mortadella311 kcal
-
125g mozzarella374 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
100g ementáli sajt393 kcal
-
100g szalámi493 kcal
-
100g chorizo296 kcal
-
150g prágai sonka210 kcal
- 15% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 24% Zsír
Olívasaláta
-
5.5g olajbogyó6 kcal
-
5.5g olajbogyó6 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
2.5g petrezselyem1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
Fokhagymás vaj
Összeállítás
-
21.8g kenyér60 kcal
-
8.2g mozzarella24 kcal
-
5.5g mortadella17 kcal
-
6.8g mozzarella20 kcal
-
8.2g sajt29 kcal
-
5.5g ementáli sajt21 kcal
-
5.5g szalámi27 kcal
-
5.5g chorizo16 kcal
-
8.2g prágai sonka11 kcal
- 15% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 49.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2144.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 510 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 366 mg
-
Nátrium 1183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 96.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 270 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 387 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 464 micro
- 15% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 247.6 g
Zsír
-
Összesen 393.2 g
-
Telített zsírsav 180 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 127 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 829 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17157.5 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 259 mg
-
Kálcium 4083 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 360 mg
-
Foszfor 2929 mg
-
Nátrium 9461 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 230.7 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 774.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2160 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 178 micro
-
K vitamin: 800 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 484 micro
-
Kolin: 374 mg
-
Retinol - A vitamin: 1902 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3095 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3713 micro
- 15% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 935.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 223 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 516 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Olívasaláta
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 ek olívaolaj
-
1 fél citromból nyert citromlé
Fokhagymás vaj
Összeállítás
-
100 g mortadella
-
100 g ementáli sajt
-
100 g chorizo
-
150 g prágai sonka
Elkészítés
Olívasaláta
- Az olívabogyókat, a hagymát és a petrezselymet durvára aprítjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd a többi hozzávalóval egy tálkában összekeverjük. Felhasználásig félretesszük.
Fokhagymás vaj
- A vajat picit megolvasztjuk, majd elkeverjük a citromhéjjal és a lereszelt fokhagymával.
Összeállítás
- A kenyeret hosszában ketté vágjuk, majd kicsit kibelezzük.
- Kenjük meg a vajjal az alját, és halmozzunk rá az olívasalátából. Alaposan nyomkodjuk le - ez minden rétegnél szükséges lesz ahhoz, hogy jól összeálljon a szendvics.
- Felváltva rétegezzük rá a felvágottakat és a sajtokat. Olívasalátával zárjuk az egészet.
- Végül kenjük meg a kenyér tetejét is a maradék vajjal, és zárjuk le vele a szendvicset. Nyomkodjuk le jó alaposan, de akár súlyt is tehetünk rá 10-15 percre.
- Szobahőmérsékletlen kell felszolgálni, soha nem pirítva vagy grillezve.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1690
- Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 07.
Ajánló
A szendvics nevének kiejtése moof-fuh-LEHT-tuh vagy moo-foo-LE-ta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
-
alkalom:
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ez a gigászi szendvics, a muffuletta New Orleans izgalmas konyhájának szülöttje. A louisianai nagyvárosban a legpuccosabb éttermektől kezdve a sarki vegyesboltokon át mindenhol megtalálható ez a sokszor csak "muff"-nak becézett specialitás. A muffuletta (vagy muffaletta, esetleg mufeletta) ugyanakkor szicíliai gyökerekkel rendelkezik, nem véletlenül kerül bele ennyiféle olasz felvágott és a szendvics egyik fő összetevője, a fokhagymás-petrezselymes olívasaláta. A szendvics alapját adó, 16-18 centi átmérőjű, kerek kenyérbe ezen kívül kötelező tenni szalámit, és többféle, extra szeletelt sajtot. Az igazi muffulettát mindig szobahőmérsékleten kell felszolgálni, soha nem pirítva, grillezve - New Orleansban szinte istenkáromlásnak számít a szendvics helytelen tálalása!