r
Nosalty Logó

Tortellini házilag, kétféle töltelékkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Házi tortellini húsos töltelékkel, parmezánszószban
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A húsos töltelékhez

A spenótos-ricottás töltelékhez

Az elkészítéshez

903
Kalória
56.5g
Fehérje
85.3g
Szénhidrátok
34.8g
Zsír
1203.5g
Víz
364.9g
Koleszterin
3.9g
Rost
975.4mg
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A húsos töltelékhez

A spenótos-ricottás töltelékhez

Az elkészítéshez

Összesen 903 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A húsos töltelékhez

A spenótos-ricottás töltelékhez

Az elkészítéshez

Összesen 3611 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A húsos töltelékhez

A spenótos-ricottás töltelékhez

Az elkészítéshez

Összesen 61 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7051.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    5405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    1203.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3083 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6970 micro
Összesen 903 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    226.2 g

Zsír

  • Összesen
    139 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28207.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    2882 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    2852 mg
  • Nátrium
    21621 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    4814 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2090 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    354 micro
  • K vitamin:
    1052 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    683 micro
  • Kolin:
    1133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1061 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12334 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27880 micro
Összesen 3611 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    83.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    483 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy deszkára öntjük, a közepén pedig kialakítunk egy mélyedést. Ebbe öntjük bele a tojásokat, majd egy villával elkezdjük őket felverni, óvatosan, hogy ne folyjon szét az egész. Fokozatosan elkezdjük belekeverni a lisztet, míg nokedlitészta-sűrűségű masszát nem kapunk. Ezután a kezünkkel folytatjuk a munkát: óvatosan belenyomjuk a maradék lisztet a tojásos keverékbe, majd mikor már összeállt a gombóc, dagasztani kezdjük.
  2. A tésztagombócot nagyjából 10 percig dagasztjuk, míg felülete szép fényes és feszes nem lesz. Ekkor frissentartó fóliába csomagoljuk és legalább 30 percig szobahőmérsékleten pihentetjük. Közben elkészítjük a töltelékeket.

A húsos töltelékhez

  1. A húst, felvágottakat, reszelt parmezánt, tojást és fűszereket egy késes aprítóba tesszük, majd magas fokozaton simára dolgozzuk. Amennyiben van húsdarálónk, azon dolgozzuk át az alapanyagokat, míg konzisztens masszát nem kapunk. Hűtőbe tesszük legalább 30 percig pihenni, hogy az ízek összeérjenek.

A spenótos-ricottás töltelékhez

  1. A friss spenótot megpároljuk (nem kell alá semmi, maximum egy kevés víz, ha nagyon le akarna ragadni), majd ha már teljesen összeesett, kissé kihűtjük, majd egy konyharuhába csavarjuk és teljesen kifacsarjuk belőle a plusz nedvességet.
  2. A ricottát, párolt spenótot, reszelt parmezánt, tojást és fűszereket egy késes aprítóben teljesen simára dolgozzuk, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.

Az elkészítéshez

  1. A fenti töltelékmennyiség elég a 400 gramm lisztből gyúrt tésztához, így amennyiben mindkét fajtából főznénk, készítsünk több tésztát vagy felezzük el a töltelékmennyiséget.
  2. A pihentetett tésztát enyhén lisztezett felületen hajszálvékonyra nyújtjuk: legyen olyan vékony, hogy szinte lássuk rajta keresztül az aláhelyezett tenyerünket.
  3. Tradicionálisan a húsos tortellini kisebb, a húsmentes nagyobb méretű: előbbihez 3.5x3.5 centiméter, utóbbihoz 7x7 centiméter nagyságú négyzeteket vágjunk a kinyújtott tésztából. Ehhez használjunk egy éles kést vagy pizzavágót.
  4. Minden tésztanégyzet közepére teszünk a töltelékből: ne töltsük túl, mert akkor nem lehet majd rendesen összezárni a tasakokat.
  5. A tortellini megformázása a következőképpen történik: a megtöltött négyzetet átlósan behajtjuk, majd összenyomkodjuk a széleket. Az így kapott háromszögalakú táska szárait a töltelék mellett összenyomjuk, majd a két szárnyat az ujjunk körül összenyomjuk.
  6. Amikor az összes tortellini elkészült, lobogó, bő, sós vízben 5 perc alatt kifőzzük a tésztát, majd tetszőleges szósszal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Az olaszok méltán híres töltött tésztáját ugyan megvehetjük a boltban, csomagolva, de amennyiben időnk engedi, életünkben legalább egyszer álljunk neki a házi verzió elkészítésének is. Az alábbi recept lépésről-lépésre segítséget nyújt majd, akár húsos vagy húsmentes tortellinit készítenénk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Hentesleves

Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!