r
Nosalty Logó

Mega húsos szendvics

5,0

2 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Mega húsos szendvics
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A grillezett-rántott paprikához

A tapenade-hoz

A paradicsomos szószhoz

A szendvicshez

2961
Kalória
77.3g
Fehérje
130.2g
Szénhidrátok
239.6g
Zsír
530.2g
Víz
265.6g
Koleszterin
14.2g
Rost
23.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A grillezett-rántott paprikához

A tapenade-hoz

A paradicsomos szószhoz

A szendvicshez

Összesen 2961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A grillezett-rántott paprikához

A tapenade-hoz

A paradicsomos szószhoz

A szendvicshez

Összesen 5916 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A grillezett-rántott paprikához

A tapenade-hoz

A paradicsomos szószhoz

A szendvicshez

Összesen 258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    239.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4405.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    698 mg
  • Nátrium
    2918 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    530.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    5492 micro
  • β-crypt
    1392 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    1378 micro
Összesen 2961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    154.6 g

Zsír

  • Összesen
    479.1 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8811.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1101 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    5836 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1060.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1376 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    121 mg
  • C vitamin:
    767 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    451 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    10983 micro
  • β-crypt
    2784 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    2757 micro
Összesen 5916 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    613 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

A grillezett-rántott paprikához

  1. A paprikákat egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 250 fokon, kb. 20 perc alatt feketére sütjük. Lefedve hagyjuk kihűlni.
  2. Ha kihűlt, lehúzzuk a feketére sült héját, kimagozzuk, és szeletekre vágjuk.
  3. A szokásos módon bepanírozzuk, azaz először lisztbe forgatjuk, majd a felvert tojásokba, végül a panko morzsába.
  4. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd néhány perc alatt aranybarnára sütjük a paprikákat, végül félretesszük.

A tapenade-hoz

  1. A tapenade-hoz az alapanyagokat egy aprítógépbe dobjuk, majd krémesre zúzzuk az egészet.
  2. Hűtőben pihentetjük, míg elkészülünk a többi alapanyaggal.

A paradicsomos szószhoz

  1. Egy kisebb lábasba öntjük a sűrített paradicsomot, majd a fűszereket, majd rottyantunk rajta egyet, és félretesszük.

A szendvicshez

  1. A baconszeleteket egy száraz serpenyőben ropogósra sütjük, majd félretesszük.
  2. A bagett széleit levágjuk, majd hosszában félbevágjuk. Az alsó részébe halmozzuk a szeletekre vágott mozzarella sajtot, majd a baconhöz használt serpenyőbe tesszük, és addig sütjük, míg a sajt picit megolvad, a szendvics felső része pedig ropogós nem lesz.
  3. Jöhet az építkezés: A félbehajtott érlelt tarjával kezdjük, majd a szalámival és a sonkával folytatjuk a sort. Jöhet rá néhány szelet feketeerdei sonka, majd az összetekert mortadellaszeletek.
  4. A szeletekre vágott gomolya sajttal folytatjuk, majd megkenjük a paradicsomos szósszal. Ezt követik a ropogós grillezett paprikák, majd némi szeletekre vágott jégsaláta és lila hagyma.
  5. A bagett felső részét megkenjük a tapenade-dal, majd elrendezzük rajta a sült baconszeleteket.
  6. Utolsó lépésként a bagett felső részét ráfordítjuk a megpakolt alsó részre, jól lenyomkodjuk, és fogyaszthatjuk is! Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy szendvics! A szendvics! 5 féle hús, 2 féle sajt, tapenád, paradicsomos szósz, pankóba forgatott grillezett paprika és némi zöldség. Ez a mi Mega húsos szendvics receptünk! 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!