r
Nosalty Logó

Impozáns sajttál

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ammerländer
Impozáns sajttál
adag
Előkészítés
perc
  • 18% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1162 kcal
  • 18% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 6961 kcal
  • 18% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 18% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4112 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    1468 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    944 mg
  • Nátrium
    1517 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    162 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    678 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 1162 kcal
  • 18% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    371.5 g

Zsír

  • Összesen
    514.3 g
  • Telített zsírsav
    246 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24671.7 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    8807 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    804 mg
  • Foszfor
    5666 mg
  • Nátrium
    9104 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.1 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    972 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4150 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4069 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    974 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 6961 kcal
  • 18% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1140.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 321 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtokat vágjuk különböző, tetszőleges méretű és formájú, de ne túl nagy darabokra.
  2. Készítsük elő a gyümölcsöket, a magvakat, a felvágottakat és a sós kekszet.
  3. Nincs más dolgunk, mint ízlésesen és mutatósan elhelyezni a hozzávalókat egy szép kerek deszkán vagy üvegtálon, a videóban is látható módon.
  4. Testesebb fehérborral vagy könnyedebb vörösborral kínáljuk!
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 216
  • Össznézettség: 14440
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 14.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti hidegtálak és saláták

Receptjellemzők

Impozáns sajttál
Ammerländer 19 recept

A sajttál kitűnő vendégek fogadására, baráti iszogatásokra vagy akár nagyszabású vacsorákra is tökéletes. Gyorsan és könnyedén elkészíthető, változatosan összeállítható. Nincsenek különösebb kikötések, de van pár egyszerű,de annál hasznosabb tipp, amit érdemes megfogadni, hogy igazán megadjuk a módját: tálaljuk fadeszkán vagy üvegtálon, szuper jól fog mutatni! Vágjuk különböző méretű és alakú, de ne túl nagy darabkákra a sajtokat, mutatósabb lesz a végeredmény. A sajtok mellé általában valamilyen csonthéjasat és kenyérfélét is párosítunk a textúrák és állagok kiegészítése végett, illetve hogy tartalmasabb legyen a tál. Remek hozzá a dió, mandula, baguette, sós keksz, grissini stb. A sajtok mellé kerülnek gyümölcsök is friss vagy aszalt formában, ennek az az oka, hogy a sajtok ízben nagyszerűen harmonizálnak a gyümölcsökkel. Jöhet friss szőlő, füge, áfonya, körte, aszalt sárgabarack, szilva vagy datolya, de az olajbogyó és a lekvárfélék vagy magolajak is tökéletesen passzolnak. Végül, de nem utolsó sorban a sajttálhoz mindenképp dukál egy jó minőségű  chardonnay vagy egy könnyedebb vörösbor.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...