r
Nosalty Logó

Szerény óriásszendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Szerény óriásszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 582 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3485 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2063.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    1194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 582 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    164.5 g

Zsír

  • Összesen
    231.3 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12381.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    2710 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1997 mg
  • Nátrium
    7161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    507 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1014 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    425 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    2243 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3848 micro
Összesen 3485 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  2. A szendvicskrémhez a jalapenot, az újhagymát, a medvehagymát és a zöldfűszereket finomra aprítjuk. A fokhagymát, a parmezánt és a citromot lereszeljük, majd a sajtkémmel és az olívaolajjal együtt egy tálkában alaposan összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. Felhasználásig félretesszük.
  3. A kenyeret vízszintesen kettévágjuk. A vajat megolvasztjuk, és egy serpenyőben a kenyér mindkét felét aranybarnára pirítjuk.
  4. Megkenjük a krémmel mindkét felét, és rápakoljuk a mozzarellát. Betoljuk a forró sütőbe pár percre, míg a sajt kissé ráolvad.
  5. Tegyünk a kenyérszeletekre gazdagon a rukkolából, ezt követően rétegezzünk rá mindkét felére a mortadellából, majd a cheddarból és a szalámiból, végül zárjuk össze a szendót.
  6. Érdemes sütőpapírba csomagolni, majd várni 15-20 percet, hogy kissé összeálljon. Akár súlyt is tehetünk rá.
  7. Úgy tálaljuk, mintha egy tortát szeletelnénk. Csipsszel vagy sült krumplival extrán komplett streetfood-fogás. Próbáljátok ki, nem lehet leállni vele!
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1753
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerény óriásszendvics
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Ez a szendvicsmonstrum az olasz-amerikai eredetű muffulettához hasonlóan készül, mi viszont most kissé megvariáltuk. Tapenád helyett egy szintén nagyon ízes, karakteres sajtkrémes kencét készítettünk bele, sőt, a kenyérszeleteket is lepirítottuk vajon, annak ellenére, hogy az igazi muffulettát mindig szobahőmérsékleten kell felszolgálni, soha nem pirítva. Istenkáromlásnak számít a szendvics helytelen tálalása, a mi verziónk viszont pont így lett tökéletes. Rengeteg felvágottal és sajttal rétegeztük – biztosan lenyűgözne bárkit Szicílián át egészen New Orleans-ig!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...