Osztrák sajtos galuska baconnel és sült hagymával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
37g tojás46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
58g finomliszt212 kcal
-
42g tej23 kcal
-
42g bacon164 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
33g ementáli sajt131 kcal
-
8g füstölt sajt27 kcal
-
42g tejföl83 kcal
Összesen
697
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
250g tej140 kcal
-
250g bacon983 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
200g ementáli sajt786 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
250g tejföl495 kcal
Összesen
4185
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
12.6g tojás16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
14.3g tej8 kcal
-
14.3g bacon56 kcal
-
10.3g vöröshagyma4 kcal
-
11.4g ementáli sajt45 kcal
-
2.9g füstölt sajt9 kcal
-
14.3g tejföl28 kcal
Összesen
239
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 40.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1400.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 422 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 427 mg
-
Nátrium 457 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 118.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
697
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 174.9 g
Zsír
-
Összesen 243.2 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8404.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 298 mg
-
Kálcium 2531 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 2562 mg
-
Nátrium 2742 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 308.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 709.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1223 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 199 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 810 mg
-
Retinol - A vitamin: 1206 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 186 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1069 micro
Összesen
4185
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 480.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
239
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
35 dkg finomliszt
-
2.5 dl tej
-
25 dkg bacon
-
2 közepes db vöröshagyma
-
20 dkg ementáli sajt
-
5 dkg füstölt sajt
-
2.5 dl tejföl
Elkészítés
- A tojást feltörjük, sózzuk, borsozzuk, és enyhén felverjük.
- A lisztet egy tálba öntjük, hozzákeverjük a tojásokat, és kicsit elkeverjük. Hozzáöntjük a tejet, és kidolgozzuk. 20 percig állni hagyjuk.
- Közben felcsíkozzuk a bacont, és roppanósra sütjük, majd kivesszük, és a visszamaradt zsíron, kis lángon 10 perc alatt karamelizáljuk a csíkokra vágott vöröshagymát.
- Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, megsózzuk, beleszaggatjuk a galuskát, és félretesszük.
- Hozzákeverjük a sült szalonnát és hagymát, majd belekeverjük a tejfölt, a reszelt ementáli 3/4-ét, és a reszelt füstölt sajtot. Alaposan összekeverjük, megszórjuk a maradék sajttal, és 10 percre betesszük 200 fokra előmelegített sütőbe.
- Kivesszük, és azonnal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 1827
- Tegnapi nézettség: 50
- 7 napos nézettség: 347
- Össznézettség: 276820
- Feltöltés dátuma: 2018. november 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Az osztrák kasespatzle felturbózott változata roppanós baconnel és karamellizált hagymával.