r
Nosalty Logó

Osztrák sajtos galuska baconnel és sült hagymával

Nosalty
Osztrák sajtos galuska baconnel és sült hagymával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

697
Kalória
29.2g
Fehérje
51.5g
Szénhidrát
40.5g
Zsír
118.3g
Víz
203.1g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 697 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4185 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 239 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1400.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    118.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 697 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    174.9 g

Zsír

  • Összesen
    243.2 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8404.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    2531 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    2562 mg
  • Nátrium
    2742 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    308.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    709.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1223 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1206 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1069 micro
Összesen 4185 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

  1. A tojást feltörjük, sózzuk, borsozzuk, és enyhén felverjük.
  2. A lisztet egy tálba öntjük, hozzákeverjük a tojásokat, és kicsit elkeverjük. Hozzáöntjük a tejet, és kidolgozzuk. 20 percig állni hagyjuk.
  3. Közben felcsíkozzuk a bacont, és roppanósra sütjük, majd kivesszük, és a visszamaradt zsíron, kis lángon 10 perc alatt karamelizáljuk a csíkokra vágott vöröshagymát.
  4. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, megsózzuk, beleszaggatjuk a galuskát, és félretesszük.
  5. Hozzákeverjük a sült szalonnát és hagymát, majd belekeverjük a tejfölt, a reszelt ementáli 3/4-ét, és a reszelt füstölt sajtot. Alaposan összekeverjük, megszórjuk a maradék sajttal, és 10 percre betesszük 200 fokra előmelegített sütőbe.
  6. Kivesszük, és azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az osztrák kasespatzle felturbózott változata roppanós baconnel és karamellizált hagymával.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...