r
Nosalty Logó

Tényleg édes paradicsomleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Tényleg édes paradicsomleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

974
Kalória
29.5g
Fehérje
95.8g
Szénhidrátok
54.7g
Zsír
371.3g
Víz
101.1g
Koleszterin
8.1g
Rost
46.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 974 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 3892 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 170 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1889.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    371.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1189 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 974 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.2 g

Zsír

  • Összesen
    218.8 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7556.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    2529 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    2056 mg
  • Nátrium
    2374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.2 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1485.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1617 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1176 micro
  • α-karotin
    1012 micro
  • β-karotin
    4757 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    25732 micro
  • Lut-zea
    1432 micro
Összesen 3892 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1117 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A paradicsomokat megmossuk, negyedeljük, majd egy nagy tepsire tesszük az olajjal, mézzel, ecettel, sóval és borssal. Alaposan átmasszírozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és nagyjából 20 percig sütjük, amíg a paradicsom már teljesen puha, szinte szétfőtt és alaposan karamellizált állapotban van.
  2. A lilahagymákat meghámozzuk, felezzük, majd vékony félkarikákra szeleteljük. Egy serpenyőbe tesszük a zöldséget némi olajjal, majd megsózzuk. Alacsony lángon, lefedve, néha megkeverve, nagyjából 20 perc alatt alaposan megkaramellizáljuk. Ha már teljesen üveges, szinte dzsemszerű és a színe sötét, hozzáadunk egy teáskanál mézet és egy teáskanál balzsamecetet, majd elkeverjük.
  3. A tepsi tartalmát turmixgépbe tesszük, hozzáadunk 2 evőkanál karamellizált hagymát, majd teljesen simára dolgozzuk. Ha kell, tovább ízesítjük mézzel, balzsamecettel, sóval, borssal.

A tálaláshoz

  1. A mascarponét és a habtejszínt egy tálba tesszük, majd kézi mixerrel lágy habbá verjük.
  2. Sajtos melegszendvicset készítünk: minden szendvicshez megvajazunk 2 szelet kenyeret, majd elhalmozzuk nagy adag ementálival és lezárjuk. A szendvicsek külsejét megkenjük vajjal és mézzel, majd forró serpenyőben, közepes lángon aranybarnára és ropogósra sütjük őket mindkét oldalon.
  3. A levest egy kanál mascarponehabbal, sajtos szendviccsel, karamellizált hagymával és friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez a recept nem más, mint egy fricska...legalábbis annak indult, azonban végül hogy, hogy nem egy meglepően épkézláb fogás született belőle. Tudom ajánlani mindenkinek, aki eddig is féktelenül cukrozta a paradicsomlevesét, de nem merte felvállalni: ez a leves kendőzetlenül, büszkén édes.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!