Tényleg édes paradicsomleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
A leveshez
-
250g paradicsom45 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
3g balzsamecet2 kcal
-
13g méz38 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
68g lilahagyma25 kcal
A tálaláshoz
-
25g mascarpone101 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
100g kenyér274 kcal
-
50g ementáli sajt197 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
974
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
A leveshez
-
1000g paradicsom180 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
50g méz152 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
270g lilahagyma98 kcal
A tálaláshoz
-
100g mascarpone404 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
400g kenyér1096 kcal
-
200g ementáli sajt786 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g méz304 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
3892
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
A leveshez
-
43.4g paradicsom8 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0.4g balzsamecet0 kcal
-
2.2g méz7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11.7g lilahagyma4 kcal
A tálaláshoz
-
4.3g mascarpone18 kcal
-
4.3g habtejszín13 kcal
-
17.4g kenyér48 kcal
-
8.7g ementáli sajt34 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
4.3g méz13 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
170
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.5 g
Zsír
-
Összesen 54.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1889.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 632 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 514 mg
-
Nátrium 594 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.8 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 371.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 404 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 294 micro
-
α-karotin 253 micro
-
β-karotin 1189 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 6433 micro
-
Lut-zea 358 micro
Összesen
974
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.2 g
Zsír
-
Összesen 218.8 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 405 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7556.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 2529 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 377 mg
-
Foszfor 2056 mg
-
Nátrium 2374 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 383.2 g
-
Cukor 187 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1485.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1617 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 157 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 565 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 1176 micro
-
α-karotin 1012 micro
-
β-karotin 4757 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 25732 micro
-
Lut-zea 1432 micro
Összesen
3892
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 206 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1117 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
170
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
3 ek olívaolaj
-
2 ek méz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 db lilahagyma
A tálaláshoz
-
100 g mascarpone
-
100 ml habtejszín
-
200 g ementáli sajt
-
50 g vaj
-
4 ek méz
-
bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés
A leveshez
- A paradicsomokat megmossuk, negyedeljük, majd egy nagy tepsire tesszük az olajjal, mézzel, ecettel, sóval és borssal. Alaposan átmasszírozzuk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és nagyjából 20 percig sütjük, amíg a paradicsom már teljesen puha, szinte szétfőtt és alaposan karamellizált állapotban van.
- A lilahagymákat meghámozzuk, felezzük, majd vékony félkarikákra szeleteljük. Egy serpenyőbe tesszük a zöldséget némi olajjal, majd megsózzuk. Alacsony lángon, lefedve, néha megkeverve, nagyjából 20 perc alatt alaposan megkaramellizáljuk. Ha már teljesen üveges, szinte dzsemszerű és a színe sötét, hozzáadunk egy teáskanál mézet és egy teáskanál balzsamecetet, majd elkeverjük.
- A tepsi tartalmát turmixgépbe tesszük, hozzáadunk 2 evőkanál karamellizált hagymát, majd teljesen simára dolgozzuk. Ha kell, tovább ízesítjük mézzel, balzsamecettel, sóval, borssal.
A tálaláshoz
- A mascarponét és a habtejszínt egy tálba tesszük, majd kézi mixerrel lágy habbá verjük.
- Sajtos melegszendvicset készítünk: minden szendvicshez megvajazunk 2 szelet kenyeret, majd elhalmozzuk nagy adag ementálival és lezárjuk. A szendvicsek külsejét megkenjük vajjal és mézzel, majd forró serpenyőben, közepes lángon aranybarnára és ropogósra sütjük őket mindkét oldalon.
- A levest egy kanál mascarponehabbal, sajtos szendviccsel, karamellizált hagymával és friss bazsalikomlevéllel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2307
- Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 30.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
394 recept
Ez a recept nem más, mint egy fricska...legalábbis annak indult, azonban végül hogy, hogy nem egy meglepően épkézláb fogás született belőle. Tudom ajánlani mindenkinek, aki eddig is féktelenül cukrozta a paradicsomlevesét, de nem merte felvállalni: ez a leves kendőzetlenül, büszkén édes.