r
Nosalty Logó

Rakott spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva házias konyhája
Rakott spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1088 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4349 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1775.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 1088 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.1 g

Zsír

  • Összesen
    273.6 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    742 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7101 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    382 mg
  • Kálcium
    2427 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    2984 mg
  • Nátrium
    851 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1501.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    315 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    851 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1059 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    881 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    4604 micro
  • Lut-zea
    936 micro
Összesen 4349 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    197 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát kockaformára vágjuk, és elkezdjük étolajon sütni, a tetszőlegesen fölvágott paprikát is hozzáadjuk.
  2. Amikor már elkezd barnulni a hagyma, akkor az apróra vágott fokhagymát is beleszórjuk, és a paradicsompürét is hozzáadjuk, pár másodpercig keverjük.
  3. Hozzáadjuk a már kockára fölvágott húst. Tovább kevergetjük a hagymás alapon, kicsit összesütjük pár percig.
  4. Következnek a fűszerek. Először megszórjuk a fűszerpaprikával, aztán jöhet az őrölt bors, majoranna, őrölt kömény, közben folyamatosan keverjük.
  5. Fölengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Miután fölforrt, sózzuk, és kisebb hőfokra vesszük, egy fedővel letakarjuk. Lassú tűzön főzzük. Miután megfőtt, botmixerrel darabosra pürésítjük.
  6. Vízben megfőzzük a spagettit a szokásos módon, leszűrjük róla a vizet, és a pürésített pörkölttel összekeverjük.
  7. Kb. 32x20 cm-es formába öntjük. Tejföllel megkenjük a tetejét, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
  8. 200 fokon a kívánt színig sütjük, kb. 25 percig. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 262
  • Tegnapi nézettség: 27
  • 7 napos nézettség: 185
  • Össznézettség: 42751
  • Feltöltés dátuma: 2018. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott spagetti
Éva házias konyhája 159 recept

Anyukámtól tanultam ezt a receptet. Ő szokta készíteni, már nálam is szinte feledésbe merült. De lapozgatva a receptjeimet rátaláltam újból. Közben előjöttek az emlékek, amikor haza szoktunk látogatni, és anyukám megvendégelt bennünket. Ilyenkor testvéreim, az unokák, szülök, mind együtt ültünk az asztalnál. Ez az egyszerű étel volt talán akkor a világ legfinomabb étele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...