r
Nosalty Logó

Red velvet trifle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
PpetraA
Red velvet trifle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Vörös bársony tekercs

Mentás mascarponekrém

Fehércsokoládé-lime-bazsalikom mousse

Összeállítás

Összesen 714 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Vörös bársony tekercs

Mentás mascarponekrém

Fehércsokoládé-lime-bazsalikom mousse

Összeállítás

Összesen 7152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Vörös bársony tekercs

Mentás mascarponekrém

Fehércsokoládé-lime-bazsalikom mousse

Összeállítás

Összesen 258 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 714 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.4 g

Zsír

  • Összesen
    442.1 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1539 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5321.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1262 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1553 mg
  • Nátrium
    2023 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    704 g
  • Cukor
    452 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1248.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2349 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    320 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2246 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    872 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2359 micro
Összesen 7152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Vörös bársony tekercs

Mentás mascarponekrém

Fehércsokoládé-lime-bazsalikom mousse

Összeállítás

Elkészítés

Vörös bársony tekercs

  1. Mielőtt bárki nekikezdene az elkészítésnek mindenképpen azt javaslom, hogy olvassa végig a receptet és a sztorit is.
  2. A vörös bársony piskóta elkészítéshez a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót egy tálba szitáljuk, félrerakjuk. Az egész tojásokat a robotgép segítéségével addig verjük, amíg kivilágosodik és jó habos nem lesz. Ekkor hozzáadjuk az összes többi nedves hozzávalót, és jól összedolgozzuk a felvert tojásokkal, végül a lisztes keveréket is hozzáadjuk a tésztához, és azzal is összekeverjük.
  3. Egy 30x40 cm-es tepsibe sütőpapírt rakunk, amit enyhén megvajazunk. A piskótatésztát beleöntjük a tepsibe, és megpróbáljuk egyenletesen eloszlatni. (Nem kell, hogy a tepsi széléig, illetve a sarkokba is elérjen a tészta.)
  4. A piskótát 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük 19-20 percre. Kész piskótát a sütőből kivéve azonnal egy tiszta konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A még meleg piskótát a konyharuha segítségével feltekerjük, amit még kétszer megismétlünk, majd a konyharuhában feltekerve hűlni hagyjuk a piskótát. (10-15 perc)

Mentás mascarponekrém

  1. Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A habtejszínt felverjük, a mentát apróra vágjuk. A mascarponét a cukrokkal jól kiverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, felvert tejszínt és mentát.
  2. A kissé kihűlt piskótát kitekerjük, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet úgy, hogy annak az oldalnak a kivételével, ahonnan a tekerést elkezdjük, mindenütt maradjon kb. 4 cm hely, így a feltekerés során nem fog kijönni a krém. Feltekerjük, és mehet a tekercs a hűtőbe, amíg elkészítjük a mousse-t.

Fehércsokoládé-lime-bazsalikom mousse

  1. A lapzselatinokat néhány percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. Lereszeljük mindkét lime héját, majd kettévágjuk őket, és összesen kb. 50 ml levet facsarunk ki belőlük. Ezt a limelevet feltesszük a tűzre egy lábosban 70 ml vízzel 40 g cukorral együtt. A cukor feloldódását követően gyöngyözésig hevítjük a folyadékot, majd levesszük tűzről. A zselatinlapokból nyomkodjuk ki vizet, és tegyük bele a zöldcitromos szirupba, kevergessük, amíg fel nem oldódnak a zselatinlapok. Hűlni hagyjuk.
  3. Vízgőz felett a tejszín 1/3-dával felolvasztjuk az apróra tördelt fehér csokoládét, majd kissé visszahűtjük. A maradék tejszínt valamint a tojásfehérjéket külön tálakban felverjük. A bazsalikomot apróra vágjuk.
  4. Az olvasztott fehér csokoládét és a lime-os keveréket, a bazsalikomot, a lereszelt limehéj felét a felvert tejszínhez adjuk, jól összekeverjük. Végül óvatosan a felvert tojásfehérjéket is beleforgatjuk.
  5. Az elkészült krémet áttöltjük egy olyan edénybe, aminek van csőre/kiöntő része. Erre azért van szükség, mert könnyebb lesz a trifle tálba önteni a mousse-t.

Összeállítás

  1. A piskótatekercset kivesszük a hűtőből, a széleit levágjuk, majd 11-12 kb. 1 cm vastag szeletet vágunk belőle, amikkel kibéleljük a trifle tál oldalát, majd az alját is. Próbáljuk meg minél szorosabban egymáshoz és a tál oldalához tapasztani a tekercseket. Egy átlagos méretű (20-22 cm átmérőjű) tálba 8-9 fér az oldalára 3-4 az aljára.
  2. Ezután a beleöntjük a tálba mousse-t is. Célozzuk meg a tál közepét. Nincs más dolgunk, mint lassan önteni és hagyni, hogy szétterüljön a mousse, kitöltse a hézagokat és elfedje a tekercsek tetejét.
  3. Itt megállunk, és 1-2 órára vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük az eddig elkészült remekművet. Ha nincs sok időnk, akkor nyugodtan betehetjük a fagyasztóba. Erre a lépésre azért van szükség, hogy a mousse megdermedjen annyira, hogy a fölötte lévő rétegeket megtartsa.
  4. Tálalás előtt haladunk tovább. A mousse tetejére pár szem kivételével ráhelyezzük az összes málnát. Ha fagyasztottat használunk, akkor előre vegyük ki, és olvasszuk ki a málnaszemeket.
  5. Ezután a málnaszemek tetejére morzsoljuk az amaretti kekszet. Elég egy picit megnyomni az ujjainkkal, és már törnek is.
  6. A zselés cukrot vagy a gumicukrot apróbb és kb. egyforma darabokra vágjuk, és keksz tetejére szórjuk.
  7. A megmaradt málnaszemeket villával összenyomkodjuk. A habtejszínből a habfixáló segítségével kemény habot verünk, amit épp, hogy összekeverünk a pürésített málnával. A tejszínt habzsákba töltjük, és ízlés szerint halmokat készítünk a trifle tetejére. Végül az egészet megszórjuk reszelt limehéjjal, bazsalikommal és mentával.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1957
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Red velvet trifle
PpetraA 4 recept

Tudom elsőre mind az alapanyagok mennyisége, mind pedig a recept leírása brutálisnak tűnik, de nem az, tényleg. Ez a desszert összetett ez tény, de nem bonyolult. Azért írtam le ilyen hosszadalmasan és részletesen az elkészítés módját, mert őszintén azt gondolom, ha valaki pontosan betartja az itt leírtakat, akkor akár egy kezdő is bátran nekiállhat, és a siker, vagyis egy nem megszokott, nagyon finom és villantós desszert garantált.  Nagyon kedvelem ezt a fajta desszertet, vagyis a trifle-t, mert rengeteg íz és állag keveredik benne (piskóta, különböző állagú krémek, keksz, gyümölcs, zselé), kedvünk szerint alakítható, variálható. Egyszerű elkészíteni, és az sem tragédia, ha nem sikerül minden alkotóeleme tökéletesre (pl. nem dermed meg eléggé a mousse), mert a tál tart és takar :) Ez a süti kizárólag a tálban szép....de ott nagyon.  Az általam kitalált és kreált trifle osztatlan sikert aratott családom körében. Mindenkit arra biztatok, hogy ne hagyja ki sem a mentát, sem pedig a bazsalikomot a krémekből. A fehér csokoládé töménységét a lime és a bazsalikom megtöri, felfrissíti, könnyűvé teszi. Azért választottam ezeket összetevőket, mert úgy gondolom, hogy ezek az ízek nagyon jól harmonizálnak egymással. Persze ez nem azt jelenti, hogy minden kőbe van vésve. Egyre több helyen lehet kapni amaretti kekszet például, de ha nincs, vagy valaki nem szereti, akkor nyugodtan ki lehet cserélni másikra.  

Hozzávalók

Vörös bársony tekercs

Mentás mascarponekrém

Fehércsokoládé-lime-bazsalikom mousse

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...