Red velvet trifle
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
Vörös bársony tekercs
-
13g finomliszt46 kcal
-
2 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
18 kcal
-
4 kcal
-
0g fehérborecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Mentás mascarponekrém
-
25g mascarpone101 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
5 kcal
-
8 kcal
-
2g porcukor6 kcal
-
1g menta1 kcal
Fehércsokoládé-lime-bazsalikom mousse
-
20g fehér csokoládé108 kcal
-
35g habtejszín102 kcal
-
8g tojásfehérje4 kcal
-
0g lapzselatin1 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
7g víz0 kcal
-
5g limelé1 kcal
-
0g lime héja0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
Összeállítás
-
50g málna26 kcal
-
6g zselécukor24 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
-
12g keksz50 kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
Vörös bársony tekercs
-
125g finomliszt455 kcal
-
23 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g só0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
50g barna cukor190 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
-
40g görög joghurt41 kcal
-
0g fehérborecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Mentás mascarponekrém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
50g görög joghurt52 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
12g menta8 kcal
Fehércsokoládé-lime-bazsalikom mousse
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
350g habtejszín1022 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
4g lapzselatin14 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
70g víz0 kcal
-
50g limelé13 kcal
-
4g lime héja2 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
Összeállítás
-
500g málna260 kcal
-
60g zselécukor238 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
12g habfixáló45 kcal
-
120g keksz503 kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
Vörös bársony tekercs
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
0.4g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
7.9g tojás10 kcal
-
3.6g porcukor14 kcal
-
1.8g barna cukor7 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
1.4g görög joghurt1 kcal
-
0g fehérborecet0 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Mentás mascarponekrém
-
9g mascarpone36 kcal
-
3.6g habtejszín11 kcal
-
1.8g görög joghurt2 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
0.4g menta0 kcal
Fehércsokoládé-lime-bazsalikom mousse
-
7.2g fehér csokoládé39 kcal
-
12.6g habtejszín37 kcal
-
2.9g tojásfehérje2 kcal
-
0.1g lapzselatin1 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
2.5g víz0 kcal
-
1.8g limelé0 kcal
-
0.1g lime héja0 kcal
-
0.4g bazsalikom0 kcal
Összeállítás
-
18g málna9 kcal
-
2.2g zselécukor9 kcal
-
9g habtejszín26 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
-
4.3g keksz18 kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 44.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 532.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.4 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 124.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 225 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 236 micro
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.4 g
Zsír
-
Összesen 442.1 g
-
Telített zsírsav 195 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1539 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5321.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 1262 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 320 mg
-
Foszfor 1553 mg
-
Nátrium 2023 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 704 g
-
Cukor 452 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1248.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2349 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 320 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 305 micro
-
Kolin: 827 mg
-
Retinol - A vitamin: 2246 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 872 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2359 micro
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Hozzávalók
Vörös bársony tekercs
-
125 g finomliszt
-
10 g cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál sütőpor
-
0.5 kávéskanál só
-
100 g porcukor
-
50 g barna cukor
-
20 ml napraforgó olaj
-
40 ml görög joghurt
-
1 teáskanál fehérborecet
-
2 kávéskanál vanília kivonat
Mentás mascarponekrém
-
250 g mascarpone
-
100 ml habtejszín
-
50 ml görög joghurt
-
2 csomag vaníliás cukor
-
15 g porcukor
-
1 marék menta
Fehércsokoládé-lime-bazsalikom mousse
-
200 g fehér csokoládé
-
350 ml habtejszín
-
2 db tojásfehérje
-
2 db lapzselatin
-
40 g cukor
-
70 ml víz
-
50 ml limelé
-
2 lime-ból nyert lime héja
-
1 marék bazsalikom
Összeállítás
-
500 g málna
-
250 ml habtejszín
-
1.5 csomag habfixáló
-
120 g keksz
Elkészítés
Vörös bársony tekercs
- Mielőtt bárki nekikezdene az elkészítésnek mindenképpen azt javaslom, hogy olvassa végig a receptet és a sztorit is.
- A vörös bársony piskóta elkészítéshez a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót egy tálba szitáljuk, félrerakjuk. Az egész tojásokat a robotgép segítéségével addig verjük, amíg kivilágosodik és jó habos nem lesz. Ekkor hozzáadjuk az összes többi nedves hozzávalót, és jól összedolgozzuk a felvert tojásokkal, végül a lisztes keveréket is hozzáadjuk a tésztához, és azzal is összekeverjük.
- Egy 30x40 cm-es tepsibe sütőpapírt rakunk, amit enyhén megvajazunk. A piskótatésztát beleöntjük a tepsibe, és megpróbáljuk egyenletesen eloszlatni. (Nem kell, hogy a tepsi széléig, illetve a sarkokba is elérjen a tészta.)
- A piskótát 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük 19-20 percre. Kész piskótát a sütőből kivéve azonnal egy tiszta konyharuhára borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A még meleg piskótát a konyharuha segítségével feltekerjük, amit még kétszer megismétlünk, majd a konyharuhában feltekerve hűlni hagyjuk a piskótát. (10-15 perc)
Mentás mascarponekrém
- Amíg a piskóta hűl, elkészítjük a krémet. A habtejszínt felverjük, a mentát apróra vágjuk. A mascarponét a cukrokkal jól kiverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, felvert tejszínt és mentát.
- A kissé kihűlt piskótát kitekerjük, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet úgy, hogy annak az oldalnak a kivételével, ahonnan a tekerést elkezdjük, mindenütt maradjon kb. 4 cm hely, így a feltekerés során nem fog kijönni a krém. Feltekerjük, és mehet a tekercs a hűtőbe, amíg elkészítjük a mousse-t.
Fehércsokoládé-lime-bazsalikom mousse
- A lapzselatinokat néhány percre hideg vízbe áztatjuk.
- Lereszeljük mindkét lime héját, majd kettévágjuk őket, és összesen kb. 50 ml levet facsarunk ki belőlük. Ezt a limelevet feltesszük a tűzre egy lábosban 70 ml vízzel 40 g cukorral együtt. A cukor feloldódását követően gyöngyözésig hevítjük a folyadékot, majd levesszük tűzről. A zselatinlapokból nyomkodjuk ki vizet, és tegyük bele a zöldcitromos szirupba, kevergessük, amíg fel nem oldódnak a zselatinlapok. Hűlni hagyjuk.
- Vízgőz felett a tejszín 1/3-dával felolvasztjuk az apróra tördelt fehér csokoládét, majd kissé visszahűtjük. A maradék tejszínt valamint a tojásfehérjéket külön tálakban felverjük. A bazsalikomot apróra vágjuk.
- Az olvasztott fehér csokoládét és a lime-os keveréket, a bazsalikomot, a lereszelt limehéj felét a felvert tejszínhez adjuk, jól összekeverjük. Végül óvatosan a felvert tojásfehérjéket is beleforgatjuk.
- Az elkészült krémet áttöltjük egy olyan edénybe, aminek van csőre/kiöntő része. Erre azért van szükség, mert könnyebb lesz a trifle tálba önteni a mousse-t.
Összeállítás
- A piskótatekercset kivesszük a hűtőből, a széleit levágjuk, majd 11-12 kb. 1 cm vastag szeletet vágunk belőle, amikkel kibéleljük a trifle tál oldalát, majd az alját is. Próbáljuk meg minél szorosabban egymáshoz és a tál oldalához tapasztani a tekercseket. Egy átlagos méretű (20-22 cm átmérőjű) tálba 8-9 fér az oldalára 3-4 az aljára.
- Ezután a beleöntjük a tálba mousse-t is. Célozzuk meg a tál közepét. Nincs más dolgunk, mint lassan önteni és hagyni, hogy szétterüljön a mousse, kitöltse a hézagokat és elfedje a tekercsek tetejét.
- Itt megállunk, és 1-2 órára vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük az eddig elkészült remekművet. Ha nincs sok időnk, akkor nyugodtan betehetjük a fagyasztóba. Erre a lépésre azért van szükség, hogy a mousse megdermedjen annyira, hogy a fölötte lévő rétegeket megtartsa.
- Tálalás előtt haladunk tovább. A mousse tetejére pár szem kivételével ráhelyezzük az összes málnát. Ha fagyasztottat használunk, akkor előre vegyük ki, és olvasszuk ki a málnaszemeket.
- Ezután a málnaszemek tetejére morzsoljuk az amaretti kekszet. Elég egy picit megnyomni az ujjainkkal, és már törnek is.
- A zselés cukrot vagy a gumicukrot apróbb és kb. egyforma darabokra vágjuk, és keksz tetejére szórjuk.
- A megmaradt málnaszemeket villával összenyomkodjuk. A habtejszínből a habfixáló segítségével kemény habot verünk, amit épp, hogy összekeverünk a pürésített málnával. A tejszínt habzsákba töltjük, és ízlés szerint halmokat készítünk a trifle tetejére. Végül az egészet megszórjuk reszelt limehéjjal, bazsalikommal és mentával.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30X40
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1964
- Feltöltés dátuma: 2019. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Tudom elsőre mind az alapanyagok mennyisége, mind pedig a recept leírása brutálisnak tűnik, de nem az, tényleg. Ez a desszert összetett ez tény, de nem bonyolult. Azért írtam le ilyen hosszadalmasan és részletesen az elkészítés módját, mert őszintén azt gondolom, ha valaki pontosan betartja az itt leírtakat, akkor akár egy kezdő is bátran nekiállhat, és a siker, vagyis egy nem megszokott, nagyon finom és villantós desszert garantált. Nagyon kedvelem ezt a fajta desszertet, vagyis a trifle-t, mert rengeteg íz és állag keveredik benne (piskóta, különböző állagú krémek, keksz, gyümölcs, zselé), kedvünk szerint alakítható, variálható. Egyszerű elkészíteni, és az sem tragédia, ha nem sikerül minden alkotóeleme tökéletesre (pl. nem dermed meg eléggé a mousse), mert a tál tart és takar :) Ez a süti kizárólag a tálban szép....de ott nagyon. Az általam kitalált és kreált trifle osztatlan sikert aratott családom körében. Mindenkit arra biztatok, hogy ne hagyja ki sem a mentát, sem pedig a bazsalikomot a krémekből. A fehér csokoládé töménységét a lime és a bazsalikom megtöri, felfrissíti, könnyűvé teszi. Azért választottam ezeket összetevőket, mert úgy gondolom, hogy ezek az ízek nagyon jól harmonizálnak egymással. Persze ez nem azt jelenti, hogy minden kőbe van vésve. Egyre több helyen lehet kapni amaretti kekszet például, de ha nincs, vagy valaki nem szereti, akkor nyugodtan ki lehet cserélni másikra.