r
Nosalty Logó

Rántott afrikai harcsa tepsis krumplival

5,0

1 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
loncsi
Rántott afrikai harcsa tepsis krumplival
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A rántott halhoz

A tepsis burgonyához

A tálaláshoz

2395
Kalória
52.9g
Fehérje
127.4g
Szénhidrátok
189.3g
Zsír
516.4g
Víz
248.8g
Koleszterin
11.8g
Rost
9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A rántott halhoz

A tepsis burgonyához

A tálaláshoz

Összesen 2395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A rántott halhoz

A tepsis burgonyához

A tálaláshoz

Összesen 9572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A rántott halhoz

A tepsis burgonyához

A tálaláshoz

Összesen 205 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    189.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1815.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    516.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    538 micro
Összesen 2395 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.6 g

Zsír

  • Összesen
    757.4 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    335 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    259 g
  • Koleszterin
    995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7263.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    397 mg
  • Kálcium
    1009 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    2803 mg
  • Nátrium
    2317 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    509.7 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    2065.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    285 mg
  • C vitamin:
    334 mg
  • D vitamin:
    867 micro
  • K vitamin:
    321 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    778 micro
  • Kolin:
    976 mg
  • Retinol - A vitamin:
    471 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    753 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2151 micro
Összesen 9572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

A rántott halhoz

  1. A rántott hal elkészítése:
  2. A halról eltávolítjuk az uszonyokat, és felszeleteljük.
  3. Ízlés szerint besózzuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
  4. A tojásokat felverjük az ételízesítővel és a borssal.
  5. Kimérjük a lisztet és a morzsát.
  6. A halszeleteket lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk.
  7. Bő, forró olajban pirosra sütjük.
  8. Papírkendőre szedjük.
  9. A tepsis burgonya elkészítése:
  10. A burgonyát meghámozzuk, és felnegyedeljük.
  11. Egy gáztepsibe kb. 1 dl olajat öntünk, és beleforgatjuk a krumplinegyedeket úgy, hogy minden oldalon érje őket az olaj.
  12. A tepsiben a krumplinegyedeket szorosan egymás mellé rakjuk.
  13. Ha fogy az olaj, pótoljuk.
  14. Ételízesítővel megszórjuk a burgonyát.
  15. Forró sütőben kb. 1,5 óra alatt pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x39

Édesanyám receptje szerint készítettem el a tepsis burgonyát. Sajnos ő már nem lehet velem, neki, az ő emlékének ajánlom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!