Rántott afrikai harcsa tepsis krumplival
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
loncsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 21% Zsír
A rántott halhoz
-
250g hal144 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
106g napraforgó olaj939 kcal
A tepsis burgonyához
-
500g burgonya289 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A tálaláshoz
-
5g tojássárgája16 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
20g csemegeuborka5 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g tárkony1 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összesen
2395
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 21% Zsír
A rántott halhoz
-
1000g hal576 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
425g napraforgó olaj3757 kcal
A tepsis burgonyához
-
2000g burgonya1155 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
A tálaláshoz
-
20g tojássárgája64 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
80g csemegeuborka19 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
1g tárkony3 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összesen
9572
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 21% Zsír
A rántott halhoz
-
21.6g hal12 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.4g tojás3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
4.3g zsemlemorzsa17 kcal
-
9.2g napraforgó olaj81 kcal
A tepsis burgonyához
-
43.1g burgonya25 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3.7g napraforgó olaj32 kcal
A tálaláshoz
-
0.4g tojássárgája1 kcal
-
1.8g napraforgó olaj16 kcal
-
4.3g tejföl9 kcal
-
0.4g mustár0 kcal
-
1.7g csemegeuborka0 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
4g újhagyma1 kcal
-
0g snidling0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
Összesen
205
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.9 g
Zsír
-
Összesen 189.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 249 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1815.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 701 mg
-
Nátrium 579 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 516.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 71 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 217 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 244 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 188 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 538 micro
Összesen
2395
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 211.6 g
Zsír
-
Összesen 757.4 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 335 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 259 g
-
Koleszterin 995 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7263.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 397 mg
-
Kálcium 1009 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 685 mg
-
Foszfor 2803 mg
-
Nátrium 2317 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 509.7 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 2065.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 537 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 285 mg
-
C vitamin: 334 mg
-
D vitamin: 867 micro
-
K vitamin: 321 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 778 micro
-
Kolin: 976 mg
-
Retinol - A vitamin: 471 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 753 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2151 micro
Összesen
9572
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
A rántott halhoz
-
2 db tojás
-
1 teáskanál ételízesítő
-
bors ízlés szerint
-
10 dkg finomliszt
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
5 dl napraforgó olaj
A tepsis burgonyához
-
3 teáskanál ételízesítő
-
2 dl napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
1 db tojássárgája
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 dl tejföl
-
2 közepes db csemegeuborka
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 közepes db újhagyma
-
snidling ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
5 csepp édesítőszer
Elkészítés
A rántott halhoz
- A rántott hal elkészítése:
- A halról eltávolítjuk az uszonyokat, és felszeleteljük.
- Ízlés szerint besózzuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
- A tojásokat felverjük az ételízesítővel és a borssal.
- Kimérjük a lisztet és a morzsát.
- A halszeleteket lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk.
- Bő, forró olajban pirosra sütjük.
- Papírkendőre szedjük.
- A tepsis burgonya elkészítése:
- A burgonyát meghámozzuk, és felnegyedeljük.
- Egy gáztepsibe kb. 1 dl olajat öntünk, és beleforgatjuk a krumplinegyedeket úgy, hogy minden oldalon érje őket az olaj.
- A tepsiben a krumplinegyedeket szorosan egymás mellé rakjuk.
- Ha fogy az olaj, pótoljuk.
- Ételízesítővel megszórjuk a burgonyát.
- Forró sütőben kb. 1,5 óra alatt pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23x39
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 87
- Össznézettség: 42769
- Feltöltés dátuma: 2010. április 21.
Ajánló
Házias, finom étel, kis csavarral, amit a Remoulade-mártás különleges ízeivel dobtam fel. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
loncsi
10 recept
Édesanyám receptje szerint készítettem el a tepsis burgonyát. Sajnos ő már nem lehet velem, neki, az ő emlékének ajánlom.