r
Nosalty Logó

Rakott bolognai tészta Turner módra

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott bolognai tészta Turner módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 890 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 3559 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 179 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1913.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    725 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    1232 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    28896 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 890 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.6 g

Zsír

  • Összesen
    176.7 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7654.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    1812 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    2900 mg
  • Nátrium
    2056 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1269.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1339 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    766 micro
  • Kolin:
    761 mg
  • Retinol - A vitamin:
    910 micro
  • α-karotin
    415 micro
  • β-karotin
    4928 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    115584 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 3559 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5823 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát elkészítjük al dente módon. (Először felforralunk egy edényben vizet, majd hozzáteszünk sót, olívaolajat. Ha megint felforrt, beletesszük a tésztát. Végül megint megvárjuk, hogy felforrjon, majd elzárjuk, és rátesszük az edényre a fedőt. Annyi ideig hagyjuk állni, amennyit főzési időnek ír.)
  2. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és a fokhagymát.
  3. Közben a darált húst befűszerezzük a római köménnyel, a fűszerköménnyel, a fehér borssal, sóval és borssal.
  4. A három evőkanál olívaolajat összekeverjük a balzsamecettel, és hozzáöntjük a hagymához és a paradicsomhoz. Ez után mehet bele a darált hús.
  5. Ha a darált hús kicsit már megpirult, hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és a tabasco szószt. (Ha nincs, az sem baj.) Ezt követően jöhetnek bele a zöld fűszerek és egy kevés cukor, csak hogy kompenzáljuk a paradicsom savanykás ízét.
  6. Amikor összefőtt az egész, összeöntjük a tésztával, és egy hőálló tálban egyenletesen eloszlatjuk. Felvágjuk a fekete olajbogyókat, szétszórjuk a tésztán, és ezt is belekeverjük. A szószhoz valókat összekeverjük, szétoszlatjuk a tészta tetején, és 15-20 percre a sütőbe tesszük 180 fokon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1836
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy főzőműsor közben mindenkinek összefut a nyál a szájában... Velem is ez történt, ezért készíteni szerettem volna valami jó, ízes tésztaételt. Miután hiába kerestem az interneten számomra megfelelő receptet, így úgy döntöttem, hogy magam találok ki egyet. Hát ez sült ki belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...