r
Nosalty Logó

Raguzai tésztarakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Raguzai tésztarakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A paradicsomos raguhoz

A besamelmártáshoz

A zöldséges tésztához

Összesen 761 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A paradicsomos raguhoz

A besamelmártáshoz

A zöldséges tésztához

Összesen 6094 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A paradicsomos raguhoz

A besamelmártáshoz

A zöldséges tésztához

Összesen 160 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1918.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    245.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9714 micro
  • Lut-zea
    1056 micro
Összesen 761 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    335.5 g

Zsír

  • Összesen
    270.3 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15349.1 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    613 mg
  • Kálcium
    3747 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    758 mg
  • Foszfor
    4467 mg
  • Nátrium
    5663 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    559.4 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    1962.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1674 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1648 micro
  • Kolin:
    1120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1350 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    3832 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    77710 micro
  • Lut-zea
    8451 micro
Összesen 6094 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2032 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

A paradicsomos raguhoz

A besamelmártáshoz

A zöldséges tésztához

Elkészítés

A paradicsomos raguhoz

  1. A húst egy serpenyőben pici olívaolajon fehéredésig kevergetjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a paradicsomsűrítményt és a hámozott paradicsomot, belenyomjuk a fokhagymát. Készre főzzük. Fontos, hogy ne legyen nagyon sűrű, mert a tésztának szívnia kell majd magába ebből a paradicsomos szószból.
  2. A tésztát előfőzzük (az al denténél keményebbnek kell lennie), majd leszűrjük, és féretesszük.
  3. A padlizsán végét levágjuk, vékony karikára szeljük, olívaolajjal vékonyan megkenjük, és sütőben vagy serpenyőben megsütjük.
  4. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük, és szép fokozatosan, állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. Sózzuk, borsozzuk, és beleszórjuk a szerecsendiót. Kis lángon, folyamatos keverés mellett jó sűrűre főzzük.
  5. A tojást megfőzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk.
  6. A zöldborsót megpároljuk.
  7. A mozzarellát vékony szeletekre vágjuk.
  8. Ha a ragunk elkészült, belekeverjük a félig kifőtt tésztát.
  9. Egy tepsibe tesszük a tésztás ragu felét, ráhelyezzük a sült padlizsánkarikákat, a borsó, a tojás és a mozzarella felét.
  10. Ugyanezt még egyszer megismételjük.
  11. A tetejére öntjük a kész besamelmártást, és ráreszeljük a parmezánt.
  12. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
  13. Tálalás előtt ajánlatos 20 percig pihentetni, hogy szépen lehessen szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x5
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14180
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 17.

Ajánló

Nagyon laktat, úgyhogy ez a mennyiség 8 főre bőven elég. Könnyű desszert még lecsúszik utána :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt hiszem, nosalty-s pályafutásom legkevésbé dekoratív képét sikerült készítenem erről a szegény ragusai rakottasról. Nem az ő hibája, még csak nem is feltétlenül az enyém, de hát megint közösbe készítettem, és egy éhes kollégistát távol tartani a kész kajától...az egri várat könnyebb volt megvédeni szerintem. De legalább segítettek kicsit előkészíteni, mert ez az az étel, amit az ember vagy részletekben készít elő, vagy kalákában csinál, vagy a fél napját a konyhában tölti. Viszont pont ezért nagyon ideális vendégváró, mert hűtőben félkészen sokáig elvan, a sütési ideje meg minimális. Ezt az ételt már nagyon régen ki akartam próbálni, mivel van egy különlegessége - a tészta hozzá. Eredetileg ezt a kis kerek tésztát Szicíliában készítik, azért szicíliai specialitás maga az étel is - Pasta 'ncasciata alla ragusana -. Mivel Szicíliában a maffia még mindig nagy úr, az olasz kormány mindenféle alternatívákat talál ki a régió megsegítésére, pl támogatja a tésztakészítést. Úgyhogy ez az amúgy leginkább lokálisan ismert tészta most Olaszország-szerte nagyon népszerű. Ha valaki arra jár, szerezzen belőle :) Ha nem, akkor bármilyen nálunk is kapható tészta megteszi, lényeg, hogy legyen valami formája, úgy jobban magába szívja a paradicsomos ragut.

Hozzávalók

A paradicsomos raguhoz

A besamelmártáshoz

A zöldséges tésztához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...