r
Nosalty Logó

Ragacsos csirkecomb mandulás rizspiláffal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Ragacsos csirkecomb mandulás rizspiláffal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sülthöz

A zöldbabsalátához

A barna rizspiláfhoz

Összesen 1092 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sülthöz

A zöldbabsalátához

A barna rizspiláfhoz

Összesen 3278 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sülthöz

A zöldbabsalátához

A barna rizspiláfhoz

Összesen 120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1672.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1242 micro
Összesen 1092 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158 g

Zsír

  • Összesen
    196.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5016.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    2090 mg
  • Nátrium
    1683 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.5 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    971.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    462 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    1669 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3726 micro
Összesen 3278 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A sülthöz

A zöldbabsalátához

A barna rizspiláfhoz

Elkészítés

A sülthöz

  1. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, grill alatt alufóliával lefedve 25-30 percig sütjük 170 C-on.
  2. A mézet a citromlével elkeverjük, a puha csirkecombokra öntjük, és fólia nélkül még 10 percig sütjük.
  3. A zöldbabot 2 kanál olajon sóval, borssal 10 perc alatt fedő alatt megpároljuk.
  4. A lime héját lereszeljük, levét kicsavarjuk egy tálba. A fokhagymát, chilit apró kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Ebbe a dresszingbe szedjük bele a megpárolt babot. Tálalásig hagyjuk összeérni az ízeket.
  5. A római köményt és a koriandermagot szárazon pirítjuk, míg illatozni nem kezd. Ekkor ráöntünk 1 ek olívaolajat, a rizst megpirítjuk rajta, majd felöntjük csirkealaplével.
  6. Egy száraz serpenyőben aranysárgára pirítjuk a mandulacsíkokat. A megfőtt rizst megszórjuk vele, és mentalevelekkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3389
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ragacsos csirkecomb mandulás rizspiláffal
Évi néni 1830 recept

Kihasználtam az alkalmat, hogy a fiam elugrott Szlovákiába egy barátjával, és lecsaptam az üzletben a nagyon kis gusztusos csirkecombokra (a fiam ugyanis nem szereti). Az eredeti recept bőrös csirkemellet ír és kuszkuszt, de az elfogyott, így maradt a mandulás rizs. Összességében nagyon finom ebédünk volt.

Hozzávalók

A sülthöz

A zöldbabsalátához

A barna rizspiláfhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...