Ragacsos csirkecomb mandulás rizspiláffal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
A sülthöz
-
500g csirkecomb556 kcal
-
25g méz76 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
A zöldbabsalátához
-
67g zöldbab18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
9g limelé2 kcal
-
1g lime héja0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
7g menta5 kcal
A barna rizspiláfhoz
-
3g olívaolaj24 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g barnarizs184 kcal
-
17g mandula98 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
100g csirke alaplé7 kcal
Összesen
1092
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
A sülthöz
-
1500g csirkecomb1669 kcal
-
75g méz228 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A zöldbabsalátához
-
200g zöldbab55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
28g limelé7 kcal
-
2g lime héja1 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g chili0 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
21g menta15 kcal
A barna rizspiláfhoz
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g barnarizs551 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
300g csirke alaplé21 kcal
Összesen
3278
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
A sülthöz
-
55.2g csirkecomb61 kcal
-
2.8g méz8 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
A zöldbabsalátához
-
7.4g zöldbab2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
1g limelé0 kcal
-
0.1g lime héja0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
10.2g újhagyma2 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0.8g menta1 kcal
A barna rizspiláfhoz
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
1.8g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.5g barnarizs20 kcal
-
1.8g mandula11 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
11g csirke alaplé1 kcal
Összesen
120
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.7 g
Zsír
-
Összesen 65.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 242 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1672.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 697 mg
-
Nátrium 561 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 323.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 154 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 556 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1242 micro
Összesen
1092
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 158 g
Zsír
-
Összesen 196.5 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5016.6 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 470 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 561 mg
-
Foszfor 2090 mg
-
Nátrium 1683 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 224.5 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 971.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 408 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 462 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 428 mg
-
Retinol - A vitamin: 218 micro
-
α-karotin 121 micro
-
β-karotin 1669 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3726 micro
Összesen
3278
kcal
- 10% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
A sülthöz
-
6 db csirkecomb
-
3 ek méz
-
0.5 citromból nyert citromlé
A zöldbabsalátához
-
20 dkg zöldbab
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek olívaolaj
-
1 lime-ból nyert limelé
-
1 lime-ból nyert lime héja
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 db újhagyma
-
3 szál koriander
-
3 szál menta
A barna rizspiláfhoz
-
1 ek olívaolaj
-
1 teáskanál koriandermag
-
1 teáskanál római kömény
-
1 kis fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
15 dkg barnarizs
-
1 teáskanál petrezselyem
-
3 dl csirke alaplé
Elkészítés
A sülthöz
- A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, grill alatt alufóliával lefedve 25-30 percig sütjük 170 C-on.
- A mézet a citromlével elkeverjük, a puha csirkecombokra öntjük, és fólia nélkül még 10 percig sütjük.
- A zöldbabot 2 kanál olajon sóval, borssal 10 perc alatt fedő alatt megpároljuk.
- A lime héját lereszeljük, levét kicsavarjuk egy tálba. A fokhagymát, chilit apró kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Ebbe a dresszingbe szedjük bele a megpárolt babot. Tálalásig hagyjuk összeérni az ízeket.
- A római köményt és a koriandermagot szárazon pirítjuk, míg illatozni nem kezd. Ekkor ráöntünk 1 ek olívaolajat, a rizst megpirítjuk rajta, majd felöntjük csirkealaplével.
- Egy száraz serpenyőben aranysárgára pirítjuk a mandulacsíkokat. A megfőtt rizst megszórjuk vele, és mentalevelekkel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x20
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3389
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Kihasználtam az alkalmat, hogy a fiam elugrott Szlovákiába egy barátjával, és lecsaptam az üzletben a nagyon kis gusztusos csirkecombokra (a fiam ugyanis nem szereti). Az eredeti recept bőrös csirkemellet ír és kuszkuszt, de az elfogyott, így maradt a mandulás rizs. Összességében nagyon finom ebédünk volt.