r
Nosalty Logó

Ráérős chili con carne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Ráérős chili con carne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 751 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4505 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2062.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    705 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    830 micro
  • β-karotin
    2413 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 751 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    355.5 g

Zsír

  • Összesen
    207.5 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12376.3 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    1898 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    905 mg
  • Foszfor
    4803 mg
  • Nátrium
    4228 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    2013.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2293 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    46 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    499 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1539 micro
  • Kolin:
    1289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    869 micro
  • α-karotin
    4978 micro
  • β-karotin
    14478 micro
  • β-crypt
    188 micro
  • Likopin
    41686 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 4505 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    443 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1276 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Serpenyőben pirítsuk meg a szalonnát, majd szűrőlapáttal szedjük ki és tegyük félre.
  2. A marhahúst vágjuk 2-3 centis kockákra, és több adagban, nagy lángon pirítsuk meg a szalonna zsírján. Szűrőlapáttal vegyük ki ezt is és tegyük félre.
  3. A serpenyőben most pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd reszeljük hozzá a fokhagymát, és adjuk hozzá a római köményt és a chilit, majd pirítsuk 1-2 percig.
  4. Adjuk hozzá a füstölt paprikát, keverjük el benne, majd öntsük fel a passzírozott paradicsommal az alaplével, és keverjük hozzá a worcestershire-szószt. Amint felforrt, zárjuk el alatta a lángot.
  5. A húst szedjük át egy sütőbe tehető hőálló tálba (olyanba, aminek van fedele is), de ügyeljünk arra, hogy a kifolyt levét ne öntsük hozzá, hanem adjuk a paradicsomos szószhoz! Szórjuk meg a húst a liszttel, majd alaposan forgassuk meg benne.
  6. Tegyük rá a fedőt az edényre, majd rakjuk 200 fokra előmelegített sütőbe 8-10 percre. Vegyük ki, sózzuk-borsozzuk a húst, kavarjuk meg, majd öntsük fel a paradicsomos szósszal. Ha nem lepné el teljesen a húst, akkor öntsünk még hozzá egy kevés vizet.
  7. Tegyük vissza a sütőbe, de már csak 150 fokra, és süssük egy óráig.
  8. Ha letelt az egy óra, keverjük hozzá a beáztatott, majd lecsöpögtetett babot, és tegyük vissza újabb egy órára 150 fokra.
  9. Vegyük ki újra és adjuk hozzá a felkockázott paprikát, a szeletekre vágott sárgarépát és a feldarabolt zellert.
  10. Újabb egy óra sütés után vegyük ki (most már végleg), és keverjük bele a kukoricát, és hagyjuk állni 15 percet.
  11. Reszelt cheddar sajttal, korianderrel és tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 15515
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan chilis babot akartam készíteni, amiben nem darált hús van, hanem nagyobb kockára vágott, omlós falatok. Ehhez a burgundi marha alapjait emeltem át, de a fűszerezése és az egyéb körítés, az már a jól megszokott ízeket követi. Nekem sokkal jobban ízlik így, bár tény, hogy jóval lassabban készül, de érdemes kivárni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...