r
Nosalty Logó

Quesadilla 2. - kreatív

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Quesadilla 2. - kreatív
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A mexikói csirkéshez

A mangós-csirkés-spenótoshoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A mexikói csirkéshez

A mangós-csirkés-spenótoshoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 2644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A mexikói csirkéshez

A mangós-csirkés-spenótoshoz

A paradicsomszószhoz

Összesen 102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1935.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    4545 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    1932 micro
  • Lut-zea
    6411 micro
Összesen 662 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    143.2 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7743.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    1936 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    2071 mg
  • Nátrium
    3028 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1605.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2236 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    632 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    1400 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1230 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    663 micro
  • α-karotin
    406 micro
  • β-karotin
    18181 micro
  • β-crypt
    966 micro
  • Likopin
    7728 micro
  • Lut-zea
    25642 micro
Összesen 2644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    704 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    299 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

A mexikói csirkéshez

A mangós-csirkés-spenótoshoz

A paradicsomszószhoz

Elkészítés

A mexikói csirkéshez

  1. Mexikói csirkés:
  2. A zöldhagymán és az összetört fokhagymán megpirítjuk a húst. Mikor elkezd fehéredni, hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk.
  3. Közben egy kis serpenyőben megfonnyasztjuk a vékonyra szeletelt paprikákat, majd hozzáadjuk a húshoz.
  4. Az egyik tortillára rászórjuk a fél adag sajtot, majd arra a tölteléket, és a másikkal pedig lefedjük az egészet.
  5. Serpenyőben mindkét oldalát, grillsütőben vagy a sütőben grill alatt megsütjük. De csinálhatjuk egy tortillából úgy, hogy félbehajtjuk.
  6. Mangós-csirkés-spenótoshoz:
  7. A lilahagymát megkaramellizáljuk, majd a csíkokra vágott csirkét sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymaport, és megsütjük. Lehúzzuk a tűzről, és amíg forró, rádobjuk a spenótleveleket.
  8. Közben a mangót felkockázzuk, és forró serpenyőben kicsit megsütjük, de ha elég puha, akkor ezt el is hagyhatjuk.
  9. Végül a mangót is összeforgatjuk a hússal, és rászórjuk a bazsalikomleveleket.
  10. Az egyik tortillára rászórjuk a fél adag sajtot, majd arra a tölteléket, és a másikkal pedig lefedjük az egészet.
  11. Serpenyőben mindkét oldalát, grillsütőben vagy a sütőben grill alatt megsütjük. De csinálhatjuk egy tortillából úgy, hogy félbehajtjuk.
  12. Paradicsomszósz:
  13. 2 db újhagymát olívaolajon megpárolunk, hozzádobunk 3 db érett paradicsomot, sózzuk, borsozzuk.
  14. Adunk hozzá ízlés szerint fokhagymát vagy fokhagymaport. Kicsit összefőzzük, és leturmixoljuk, de azért maradjanak benne nagyobb paradicsomdarabok.
  15. A hűtőben 15-20 perc alatt lehűtjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 303
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 33465
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Quesadilla egy nagyon izgalmas étel, főleg ha van kedvünk egy kicsit kreatívkodni a konyhában. Mondhatjuk úgy is, hogy ez a mexikói melegszendvics, de egészen más mint a miénk. Kétféleképpen készülhet ez a tortilla lepényke: vagy egy darabot megtöltünk, és összehajtjuk, vagy két tortilla lap közé tesszük a tölteléket, majd a kerek formát feldaraboljuk. A töltelék szó szerint bármi lehet , és ez benne a nagyszerű. Néhány példa: sajt-hagyma-paradicsom, babpüré-chili-paradicsom salsa, lazac-krémsajt-spenótlevél, kaliforniai paprika-sonka-bazsalikom, vagy akár egy egyszerű darált húsos ragu... Én most kétfélét készítettem, paradicsom szósszal és tejföllel, (ez utóbbi állítólag egyáltalán nem autentikus, de finom :)) és a guacamole is elhagyhatatlan kelléke. Jó ötletelést, kísérletezést!

Hozzávalók

A mexikói csirkéshez

A mangós-csirkés-spenótoshoz

A paradicsomszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...