r
Nosalty Logó

Provence-i fűszervajas halfilék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Monique
Provence-i fűszervajas halfilék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1081 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    1593 micro
  • β-karotin
    10326 micro
  • β-crypt
    1458 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 460 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1730.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    725 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    769 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    3185 micro
  • β-karotin
    20652 micro
  • β-crypt
    2916 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    241 micro
  • β-karotin
    1562 micro
  • β-crypt
    221 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket feldaraboljuk. Tepsibe rakjuk, sózzuk, megszórjuk az édesköménnyel és a zsályával. Sütőbe tesszük, és fóliával lefedve kb. 30-40 percig sütjük 180 fokon.
  2. Addig a vajat felolvasztjuk, összekeverjük a fokhagymával, citrommal, petrezselyemmel, provence-i fűszerkeverékkel, sóval és borssal.
  3. A halfiléket egyenként belemártogatjuk a fűszeres vajba, majd a lisztben meghempergetjük.
  4. Egy kisebb méretű tepsibe vagy hőálló jénaitálba egymás mellé fektetjük, a maradék fűszervajat is rálocsoljuk, és a tetejét pirospaprikával megszórjuk.
  5. A zöldségről levesszük a fóliát, meglocsoljuk mézzel, és még pár percig kicsit pirítjuk.
  6. Miután a zöldségek megsültek, a halakat tesszük be a sütőbe, fedő nélkül, 180 fokon 25-30 percre, amíg kicsit kérgesre, ropogósra sül a tetejük.
  7. Sült zöldséggekkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5815
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Folyamatosan próbálok újítani. Most saját ízlés szerint megálmodott, fűszervajban sült halat készítettem. A végeredmény nagyon jó lett, kívül ropogósak lettek a liszt miatt, belül finom omlósak maradtak a halfilék. A gumós zöldségeket szándékosan úgy válogattam össze, hogy minél színesebb és édeskés ízű zöldségek legyenek, amit a méz még fokozott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...