Provence-i fűszervajas halfilék
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Monique
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g hal115 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
90g édesburgonya56 kcal
-
126g cékla36 kcal
-
2 kcal
-
50g sütőtök19 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
4g méz11 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
Összesen
460
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
400g hal230 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
251g cékla72 kcal
-
5 kcal
-
100g sütőtök38 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
7g méz21 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
Összesen
918
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
30.3g hal17 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
6.1g sárgarépa2 kcal
-
6.8g fehérrépa4 kcal
-
13.6g édesburgonya8 kcal
-
19g cékla5 kcal
-
0 kcal
-
7.6g sütőtök3 kcal
-
6.8g lilahagyma2 kcal
-
0.5g méz2 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
0 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0 kcal
Összesen
67
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.1 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 865.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 362 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 384.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1081 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 149 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 1593 micro
-
β-karotin 10326 micro
-
β-crypt 1458 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
460
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.3 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1730.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 725 mg
-
Nátrium 424 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.1 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 769 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2163 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 298 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 384 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 3185 micro
-
β-karotin 20652 micro
-
β-crypt 2916 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 296 micro
Összesen
918
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 130.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 241 micro
-
β-karotin 1562 micro
-
β-crypt 221 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 teáskanál méz
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 csipet fehér bors
Elkészítés
- A zöldségeket feldaraboljuk. Tepsibe rakjuk, sózzuk, megszórjuk az édesköménnyel és a zsályával. Sütőbe tesszük, és fóliával lefedve kb. 30-40 percig sütjük 180 fokon.
- Addig a vajat felolvasztjuk, összekeverjük a fokhagymával, citrommal, petrezselyemmel, provence-i fűszerkeverékkel, sóval és borssal.
- A halfiléket egyenként belemártogatjuk a fűszeres vajba, majd a lisztben meghempergetjük.
- Egy kisebb méretű tepsibe vagy hőálló jénaitálba egymás mellé fektetjük, a maradék fűszervajat is rálocsoljuk, és a tetejét pirospaprikával megszórjuk.
- A zöldségről levesszük a fóliát, meglocsoljuk mézzel, és még pár percig kicsit pirítjuk.
- Miután a zöldségek megsültek, a halakat tesszük be a sütőbe, fedő nélkül, 180 fokon 25-30 percre, amíg kicsit kérgesre, ropogósra sül a tetejük.
- Sült zöldséggekkel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5815
- Feltöltés dátuma: 2014. március 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Monique
73 recept
Folyamatosan próbálok újítani. Most saját ízlés szerint megálmodott, fűszervajban sült halat készítettem. A végeredmény nagyon jó lett, kívül ropogósak lettek a liszt miatt, belül finom omlósak maradtak a halfilék. A gumós zöldségeket szándékosan úgy válogattam össze, hogy minél színesebb és édeskés ízű zöldségek legyenek, amit a méz még fokozott.