r
Nosalty Logó

Pizzás csigák Anita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pizzás csigák Anita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 900 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3599 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1886.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    396 mg
  • Nátrium
    1057 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 900 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.7 g

Zsír

  • Összesen
    162.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    845 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7545.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1216 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1584 mg
  • Nátrium
    4228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1023 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1464 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    817 micro
Összesen 3599 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2877 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk. 1 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd a liszt közepébe készített mélyedésbe öntjük, és hozzákeverünk a szélekről egy kevés lisztet (kovászt készítünk). Letakarva 10 percig kelesztjük.
  2. 1 dl langyos vízben elkeverjük a sót és 2 tojást, majd a vajjal/margarinnal együtt a liszthez keverjük, és (szükség szerint még 0,5-1 dl langyos víz hozzáadásával) hólyagosra dolgozzuk ki (egészen lágy tésztát fogunk kapni). Letakarjuk, és meleg helyen 30 percig (duplájára) kelesztjük.
  3. A tölteléket elkészítjük: a paradicsompüréhez hozzáadjuk a zúzott fokhagyma gerezdeket, a felaprított vöröshagymát, összemelegítjük, sózzuk, borsozzuk, pici cukrot teszünk bele. A zöldfűszereket (rozmaring, bazsalikom) összevágjuk, és a szárított oreganóval a püréhez adjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az olívaolajat és a reszelt parmezánt.
  4. Kibélelünk sütőpapírral 2 db 26 cm-es átmérőjű, kapcsos tortaformát. A tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk kb. 40×40 cm-es lapra. Szélein 2-2 cm-t, középen pedig 4 cm-t üresen hagyva elkenjük rajta a krémet, majd két oldalról elindulva szorosan feltekerjük, végül középen kettészeljük. Így két rudat kapunk. A rudakat 2,5-3 cm vastag darabokra szeleteljük, kb. 24 darab lesz. Az alsó részüket kicsit összenyomva a két tortaformába rakosgatjuk őket, némi távolságot hagyva köztük. Oldalukat körbekenjük 3 ek napraforgó olajjal.
  5. Konyharuhával letakarva addig kelesztjük, amíg kitöltik a formát. Ekkor a tetejüket lekenjük a maradék 1 kk napraforgó olajjal elkevert tojássárgájával (megszórhatjuk reszelt trappista sajttal is), és 220 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. A sütőbe tegyünk forró vízzel teli edénykét, mert a tésztának nagyon jót fog tenni a keletkező gőz.
  6. Ha nagyon pirulna a tetejük, akkor takarjuk le alufóliával. A formákban kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan vegyük le a tortakarikát, és csigákra bontva (vagy tortaszerűen szeletelve) kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2772
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Ajánló

A válogatós középsőm adagját reszelt sajttal töltve és megszórva sütöttem. Érdemes úgy is kipróbálni, finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kislányom nagyon szereti az oviban reggelire/uzsonnára kapott pizzás csigát. Nosza nekem is készítenem kellett itthon, kérésének eleget téve. A tészta receptje egy régi Nők Lapjából ered, Lajos Mari nevéhez kötődik, a töltelék már kicsit át van dolgozva általam. Fázisfotók a készítésről itt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...