Pizzás csigák Anita konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
7 kcal
-
2g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
75g víz0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
57 kcal
A töltelékhez
-
29 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
13g trappista sajt44 kcal
Összesen
900
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
8g só0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
300g víz0 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
26g napraforgó olaj230 kcal
A töltelékhez
-
140g sűrített paradicsom115 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
Összesen
3599
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
35.7g finomliszt130 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1.8g friss élesztő2 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
7.9g tojás10 kcal
-
21.4g víz0 kcal
-
5.7g vaj41 kcal
-
1.4g tojássárgája5 kcal
-
1.9g napraforgó olaj16 kcal
A töltelékhez
-
8 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
3.6g vöröshagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.5g rozmaring1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
3.6g parmezán sajt14 kcal
-
3.6g trappista sajt13 kcal
Összesen
258
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.7 g
Zsír
-
Összesen 40.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1886.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 396 mg
-
Nátrium 1057 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 165.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 289 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 256 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 366 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 10067 micro
-
Lut-zea 204 micro
Összesen
900
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.7 g
Zsír
-
Összesen 162.6 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 845 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7545.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 240 mg
-
Kálcium 1216 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 1584 mg
-
Nátrium 4228 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 426.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 662.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1157 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 143 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 451 micro
-
Kolin: 597 mg
-
Retinol - A vitamin: 1023 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 1464 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 40270 micro
-
Lut-zea 817 micro
Összesen
3599
kcal
- 8% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 539.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2877 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
258
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
0.5 teáskanál cukor
-
2.5 dkg friss élesztő
-
2 kk só
-
2 db tojás
A töltelékhez
-
14 dkg sűrített paradicsom
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kis fej vöröshagyma
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
1 kk oregánó
-
12 levél bazsalikom
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk. 1 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd a liszt közepébe készített mélyedésbe öntjük, és hozzákeverünk a szélekről egy kevés lisztet (kovászt készítünk). Letakarva 10 percig kelesztjük.
- 1 dl langyos vízben elkeverjük a sót és 2 tojást, majd a vajjal/margarinnal együtt a liszthez keverjük, és (szükség szerint még 0,5-1 dl langyos víz hozzáadásával) hólyagosra dolgozzuk ki (egészen lágy tésztát fogunk kapni). Letakarjuk, és meleg helyen 30 percig (duplájára) kelesztjük.
- A tölteléket elkészítjük: a paradicsompüréhez hozzáadjuk a zúzott fokhagyma gerezdeket, a felaprított vöröshagymát, összemelegítjük, sózzuk, borsozzuk, pici cukrot teszünk bele. A zöldfűszereket (rozmaring, bazsalikom) összevágjuk, és a szárított oreganóval a püréhez adjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az olívaolajat és a reszelt parmezánt.
- Kibélelünk sütőpapírral 2 db 26 cm-es átmérőjű, kapcsos tortaformát. A tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk kb. 40×40 cm-es lapra. Szélein 2-2 cm-t, középen pedig 4 cm-t üresen hagyva elkenjük rajta a krémet, majd két oldalról elindulva szorosan feltekerjük, végül középen kettészeljük. Így két rudat kapunk. A rudakat 2,5-3 cm vastag darabokra szeleteljük, kb. 24 darab lesz. Az alsó részüket kicsit összenyomva a két tortaformába rakosgatjuk őket, némi távolságot hagyva köztük. Oldalukat körbekenjük 3 ek napraforgó olajjal.
- Konyharuhával letakarva addig kelesztjük, amíg kitöltik a formát. Ekkor a tetejüket lekenjük a maradék 1 kk napraforgó olajjal elkevert tojássárgájával (megszórhatjuk reszelt trappista sajttal is), és 220 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. A sütőbe tegyünk forró vízzel teli edénykét, mert a tésztának nagyon jót fog tenni a keletkező gőz.
- Ha nagyon pirulna a tetejük, akkor takarjuk le alufóliával. A formákban kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan vegyük le a tortakarikát, és csigákra bontva (vagy tortaszerűen szeletelve) kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2774
- Feltöltés dátuma: 2013. január 23.
Ajánló
A válogatós középsőm adagját reszelt sajttal töltve és megszórva sütöttem. Érdemes úgy is kipróbálni, finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Kislányom nagyon szereti az oviban reggelire/uzsonnára kapott pizzás csigát. Nosza nekem is készítenem kellett itthon, kérésének eleget téve. A tészta receptje egy régi Nők Lapjából ered, Lajos Mari nevéhez kötődik, a töltelék már kicsit át van dolgozva általam. Fázisfotók a készítésről itt.