r
Nosalty Logó

Pizza 13. - gyrosos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pizza 13. - gyrosos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

A húshoz

A feltéthez

Összesen 1295 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

A húshoz

A feltéthez

Összesen 2586 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A pizzaszószhoz

A húshoz

A feltéthez

Összesen 182 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4204.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1001 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1080 mg
  • Nátrium
    1867 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    10491 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 1295 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.4 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8408.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    2003 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    2159 mg
  • Nátrium
    3734 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    20982 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 2586 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1479 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pizzaszószhoz

A húshoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elsőnek kezdjük a tésztával. 1 tk cukrot meleg tejbe elkeverünk, majd megfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Addig a lisztet, a tojást, 2 ek olajat, ill. az 1 mk sót tálba rakjuk. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és még kb. fél deci vizet, majd jól összedolgozzuk, és lefedve meleg helyen hagyjuk alaposan kelni. Tésztánk ne legyen túl lágy, arra ügyeljünk!
  3. Következik a hús előkészítése. A csirkemellet vágjuk fel vékony csíkokra, majd kicsit sózzuk, és dörzsöljük meg gyros-fűszerrel, és azt is hagyjuk, hadd vegye be az ízeket.
  4. Nekikezdhetünk a pizzaszószunknak. A nagy fej hagymánkat jó apróra kockázzuk fel, és ennek vegyük kb. a 2/3 részét. Rakjuk egy kisebb lábasba, majd kis olajon pároljuk üvegesre.
  5. Ha ezzel megvagyunk, akkor vegyük le a tűzről, és rakjuk bele a sürített paradicsomot, törjük bele fokhagymát, ill. a fentebb felsorolt fűszereket (só, oregánó, bazsalikom, kakukkfű, 1db babérlevél, bors, majoranna) ízlés szerint. Cukrot is tehetünk bele, ha túl savanyúnak találjuk.
  6. Pár percig főzzük, közben adhatunk hozzá kevés vizet, ha túl sűrűnek találjuk. Ha elkészült a babérlevelet ne felejtsük benne :)
  7. Folytassuk tovább a hússal. Van még egy harmad rész felkockázott hagymánk. Ezt kevés olajon pirítsuk le, majd adjuk hozzá a csirkét, és törjünk rá 1 fokhagymát. Pirítsuk 1-2 percig, majd öntsünk rá worchestshire szószunkból egy kicsit, és pirítsuk tovább pár percig.
  8. Ha a fenti lépésekkel kész vagyunk, addigra kb. meg is kelt a tésztánk. Nyújtsuk ki kb. 1cm vagy fél újjnyi vastagra, és helyezzük bele egy kiolajozott és lisztezett tepsibe. Majd takaréklángon süssük elő az üres tésztát kb. 10 percig.
  9. Addig készítsük elő a lilahagymát, a paradicsomot, az uborkát, amelyeket szeletekre vágunk.
  10. Ha van fokhagymaszószunk, akkor azzal nem lesz dolgunk, ha viszont nincs, akkor tudunk készíteni 1/2 csomag fokhagymás salátaöntet-porból és fél doboz natúr joghurtból.
  11. Kivesszük a sütőből a pizzalapot, és szépen megpakoljuk. Elsőnek rákenjük a pizzaszószt, majd a húst és a zöldségeket. Az öntetünket szépen elosztjuk rajta. Megszórjuk parmezánnal, és végül ráreszeljük a mozarellát.
  12. Visszahelyezzük a sütőbe, és takarékon még kb. 30 percig sütjük, amíg a széle nem barnul, és a sajt rá nem olvad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11039
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem egy olcsó étel lesz végül, de ha jól sikerül, az íze kárpótol minket:). Megjegyzésként még annyit, hogy borsnak én Horváth Rozi színes, durvára darált borsát szoktam használni. Nagyon finom illata van, és remek ízt ad. A Gyros fűszerkeveréknek pedig Knorr-t használtam, bár a Kotányit is nagyon dicsérik. Nekem az előbbi is bevált, de hát ki amit szeret :). A végeredmény 1 db kb. 30-32 cm-es pizza. Mivel elég laktató, így 2 főnek is elegendő.

Hozzávalók

A tésztához

A pizzaszószhoz

A húshoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...