r
Nosalty Logó

Pesztós-sajtos-sonkás csigák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Pesztós-sajtos-sonkás csigák
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Kelt tészta

Pesztó - összeállítás

Összesen 565 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Kelt tészta

Pesztó - összeállítás

Összesen 5651 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Kelt tészta

Pesztó - összeállítás

Összesen 291 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1222.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 565 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    210.9 g

Zsír

  • Összesen
    267.7 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12223.1 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    2928 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    2936 mg
  • Nátrium
    5508 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    596.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1433 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    1031 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    882 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1068 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    4342 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6471 micro
Összesen 5651 kcal
  • 14% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Kelt tészta

Pesztó - összeállítás

Elkészítés

Kelt tészta

  1. A friss élesztőt morzsoljuk bele a porcukorral elkevert langyos tejbe, majd tegyük félre, és kb. 10 perc alatt futtassuk fel.
  2. Tegyük a tésztát egy nagy tálba, és adjuk hozzá az élesztős tejet, a tojásokat, az olvasztott vajat és a sót.
  3. Keverjük össze, majd kézzel addig gyúrjuk, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz.
  4. A tésztát tegyük kiolajazott tálba, fedjük le, és helyezzük át egy meleg helyre (előmelegített sütő közelébe). Hagyjuk kb. 30 percig kelni.
  5. Kelés után lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. egy centi vastag téglalappá.

Pesztó - összeállítás

  1. Tegyük a pirított diót, a fokhagymát, a parmezánt, a citromhéjat és -levet, no meg az aprított zöldfűszereket egy konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe. Öntsünk hozzá kb. 50 ml olívaolajat, és addig dolgozzuk a keveréket, amíg teljesen össze nem áll, és krémes, de kissé darabos lesz.
  2. A kész pesztót kenjük a kinyújtott tésztára, szórjuk meg sajttal és sonkával. Ezután tekerjük fel az egészet szorosan, és szeleteljük két ujjnyi vastag darabokra. A csigákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le őket tojássárgájával, és szórjuk meg még pluszban egy kis sajttal és sonkával.
  3. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 30 perc alatt süssük őket aranybarnára.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 378
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezek a nagyon extra külsejű sós csigák szuperek vendégvárónak vagy maradékmentő opciónak. Egyszerű kelt tészta az alapjuk, amit házi pesztóval, főtt sonkával és rengeteg sajttal töltünk meg. A kelesztési időt leszámítva, ami csupán csak harminc perc, gyorsan és költséghatékonyan elkészülnek.

Hozzávalók

Kelt tészta

Pesztó - összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...