Pesztós-sajtos-sonkás csigák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
- 14% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
Kelt tészta
-
5 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
35g tej20 kcal
-
1g só0 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
5g vaj36 kcal
Pesztó - összeállítás
-
10g dió65 kcal
-
6g bazsalikom1 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
5g olívaolaj44 kcal
-
20 kcal
-
20g főtt sonka28 kcal
-
20g edami sajt71 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
565
kcal
- 14% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
Kelt tészta
-
50g friss élesztő53 kcal
-
700g finomliszt2548 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
350g tej196 kcal
-
7g só0 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
50g vaj359 kcal
Pesztó - összeállítás
-
100g dió654 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
200g főtt sonka280 kcal
-
200g edami sajt714 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
5651
kcal
- 14% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
Kelt tészta
-
2.6g friss élesztő3 kcal
-
36g finomliszt131 kcal
-
0.4g porcukor1 kcal
-
18g tej10 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
2.6g vaj18 kcal
Pesztó - összeállítás
-
5.1g dió34 kcal
-
3.1g bazsalikom1 kcal
-
2.3g petrezselyem1 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
2.6g olívaolaj23 kcal
-
2.6g parmezán sajt10 kcal
-
10.3g főtt sonka14 kcal
-
10.3g edami sajt37 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
291
kcal
- 14% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1222.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 293 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 294 mg
-
Nátrium 551 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 37.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 143 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 434 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 647 micro
Összesen
565
kcal
- 14% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 210.9 g
Zsír
-
Összesen 267.7 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 754 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12223.1 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 311 mg
-
Kálcium 2928 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 483 mg
-
Foszfor 2936 mg
-
Nátrium 5508 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 596.2 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 372.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1433 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 137 micro
-
K vitamin: 1031 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 882 micro
-
Kolin: 521 mg
-
Retinol - A vitamin: 1068 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 4342 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6471 micro
Összesen
5651
kcal
- 14% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 627.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 283 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 223 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 332 micro
Összesen
291
kcal
Hozzávalók
Kelt tészta
-
50 g friss élesztő
-
700 g finomliszt
-
1 ek porcukor
-
350 ml tej
-
1 tk só
-
2 db tojássárgája
Pesztó - összeállítás
-
1 csokor bazsalikom
-
1 csokor petrezselyem
-
4 gerezd fokhagyma
-
50 ml olívaolaj
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Kelt tészta
- A friss élesztőt morzsoljuk bele a porcukorral elkevert langyos tejbe, majd tegyük félre, és kb. 10 perc alatt futtassuk fel.
- Tegyük a tésztát egy nagy tálba, és adjuk hozzá az élesztős tejet, a tojásokat, az olvasztott vajat és a sót.
- Keverjük össze, majd kézzel addig gyúrjuk, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz.
- A tésztát tegyük kiolajazott tálba, fedjük le, és helyezzük át egy meleg helyre (előmelegített sütő közelébe). Hagyjuk kb. 30 percig kelni.
- Kelés után lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. egy centi vastag téglalappá.
Pesztó - összeállítás
- Tegyük a pirított diót, a fokhagymát, a parmezánt, a citromhéjat és -levet, no meg az aprított zöldfűszereket egy konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe. Öntsünk hozzá kb. 50 ml olívaolajat, és addig dolgozzuk a keveréket, amíg teljesen össze nem áll, és krémes, de kissé darabos lesz.
- A kész pesztót kenjük a kinyújtott tésztára, szórjuk meg sajttal és sonkával. Ezután tekerjük fel az egészet szorosan, és szeleteljük két ujjnyi vastag darabokra. A csigákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le őket tojássárgájával, és szórjuk meg még pluszban egy kis sajttal és sonkával.
- Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 30 perc alatt süssük őket aranybarnára.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 378
- Feltöltés dátuma: 2024. március 28.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
aprósütemények és sós vendégváró receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
Nosalty
1509 recept
Ezek a nagyon extra külsejű sós csigák szuperek vendégvárónak vagy maradékmentő opciónak. Egyszerű kelt tészta az alapjuk, amit házi pesztóval, főtt sonkával és rengeteg sajttal töltünk meg. A kelesztési időt leszámítva, ami csupán csak harminc perc, gyorsan és költséghatékonyan elkészülnek.