r
Nosalty Logó

Paradicsomos töltött kelkáposzta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Paradicsomos töltött kelkáposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelékhez

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelékhez

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 2640 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelékhez

A szószhoz

A tálaláshoz

Összesen 76 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1691 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    335 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    722 micro
  • β-karotin
    3780 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4874 micro
  • Lut-zea
    959 micro
Összesen 660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    171.5 g

Zsír

  • Összesen
    108.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6764 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    617 mg
  • Foszfor
    2260 mg
  • Nátrium
    2523 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2142.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2335 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    546 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    1339 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1462 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    2889 micro
  • β-karotin
    15121 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    19497 micro
  • Lut-zea
    3835 micro
Összesen 2640 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    442 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    570 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A szószhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk. Egy nagy lábosban vizet forralunk, hozzáadunk egy kiskanál sót, és a leveleket 2-3 perc alatt leforrázzuk benne, majd hideg víz alá tesszük, és ezzel megakadályozzuk, hogy tovább főzzük. Éppen csak annyira kell megfőzni a leveleket, hogy tudjuk hajtogatni.
  2. A töltelékhez összekeverjük a darált húsokat a rizzsel és az aprított petrezselyemmel. Beleszórjuk az aszalt áfonyát, sózzuk, borsozzuk, és összedolgozzuk.
  3. A levelek torzsáját kivágjuk, majd megtöltjük a hússal, és ahogy a töltött káposztát, ugyanúgy feltekerjük őket. Ha kész, félretesszük.

A szószhoz

  1. Az olajat egy nagyobb edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és lereszelt sárgarépát, és 10 perc alatt megpirítjuk.
  2. Hozzáreszeljük a fokhagymát, beletesszük a paradicsompürét, és egy-két percig pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk az apróra darabolt paradicsomot, a babérlevelet, majd sózzuk és borsozzuk. Addig főzzük, amíg a paradicsomok szét nem mennek. Ha nem lenne elég édes a paradicsom, kevés cukrot is adhatunk hozzá.
  4. A paradicsomos szószt felöntjük a zöldség alaplével vagy vízzel, és összeforraljuk.
  5. Beletesszük a töltött káposztákat, és kis lángon lefedve főzzük 20 percig, majd közepes lángon további fél órát, amíg be nem sűrűsödik a szósz.

A tálaláshoz

  1. Egy-egy kanál tejföllel és friss kaporral megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 316
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 20699
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Teljesen beleszerettem a Mamushka című ukrán szakácskönyvbe. Tényleg fantasztikus receptek vannak benne, én legalábbis nagyon szeretem ezeket az ízeket. Ezt a nyári töltött káposztát készítettem el belőle elsőként, és bár a szerző azt írja, hogy kihagyhatjuk belőle az aszalt vörösáfonyát, szerintem óriási hiba lenne, mert pont ettől lesz igazán különleges! Ebből az adagból nekem nyolc, szép nagy töltelék jött ki.

Hozzávalók

A töltelékhez

A szószhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...