r
Nosalty Logó

Paradicsomos tészta sonkával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Halfilé
Paradicsomos tészta sonkával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A paradicsomszószhoz

A sajtos masszához

Az összeállításhoz

Összesen 830 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A paradicsomszószhoz

A sajtos masszához

Az összeállításhoz

Összesen 3321 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A paradicsomszószhoz

A sajtos masszához

Az összeállításhoz

Összesen 254 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1785.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    952 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4968 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 830 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.8 g

Zsír

  • Összesen
    214.6 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7142 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1420 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1444 mg
  • Nátrium
    3808 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    951 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    640 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    842 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1265 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    19872 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 3321 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1526 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

A paradicsomszószhoz

A sajtos masszához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A paradicsomszószhoz

  1. A tésztát kifőzzük.
  2. A paradicsomos keverék hozzávalóit botmixerrel összeturmixoljuk. Eléggé erős ízű keveréket kapunk, de nem kell tőle megijedni.
  3. A sajtos massza hozzávalóit tálba tesszük, és összekeverjük.
  4. A kifőtt tésztát leszűrjük, és a sajtos masszába forgatjuk.
  5. A tepsit kivajazzuk, és a tészta egyik felét a tepsibe simítjuk.
  6. A paradicsomszószt eloszlatjuk a tésztán.
  7. A mozzarellát és a sonkát felkockázzuk, és egyenletesen,hogy mindenhova jusson, rádobjuk a paradicsomszószra.
  8. A maradék tésztával befedjük, és a vajat rácsipkedjük.
  9. Sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29x17x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2018
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos tészta sonkával
Halfilé 12 recept

A recept a Gyors olaszos tészták című könyvből származik. Nagyon könnyen elkészíthető, nem olcsó , de annál finomabb étel.

Hozzávalók

A paradicsomszószhoz

A sajtos masszához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...