r
Nosalty Logó

Paradicsomos ragus csőben sült tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Paradicsomos ragus csőben sült tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A paradicsomos ragus tésztához

A besamel mártáshoz

Összesen 1134 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A paradicsomos ragus tésztához

A besamel mártáshoz

Összesen 6812 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A paradicsomos ragus tésztához

A besamel mártáshoz

Összesen 206 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2094.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8363 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1134 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    335.5 g

Zsír

  • Összesen
    221.7 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12569.6 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    811 mg
  • Kálcium
    2191 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    816 mg
  • Foszfor
    4310 mg
  • Nátrium
    4352 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    820.6 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1381.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1036 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    115 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2494 micro
  • Kolin:
    719 mg
  • Retinol - A vitamin:
    855 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2060 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    50179 micro
  • Lut-zea
    605 micro
Összesen 6812 kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1535 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A paradicsomos ragus tésztához

A besamel mártáshoz

Elkészítés

A paradicsomos ragus tésztához

  1. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, lepirítjuk.
  3. Felöntjük a vörösborral, az alaplével, a passzírozott paradicsommal, és hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomokat, a paradicsompürét.
  4. 1 órán át főzzük, közben a fűszerekkel és a fokhagymával ízlés szerint ízesítjük. (Ha nagyon híg lenne a szósz, tehetünk bele a darált sajtból.)
  5. Közben az előírásnak megfelelően kifőzzük a tésztát.
  6. Elkészítjük a besamelmártást. (Nekem ez http://www.nosalty.hu/lasagne_bolognese_%28lasagne_3_recept_9969 alapján sikerült.)
  7. Egy tűzálló tál aljára baconcsíkokat fektetünk.
  8. Ráterítjük a tésztát, majd a húsos ragut, a besamelt, és végül megszórjuk reszelt sajttal.
  9. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11489
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 13.

Ajánló

A fiúk kenyeret is ettek hozzá. Nagy fodros kockát használtam, valószínűleg egy olaszos tésztatípussal még inkább passzolna. Vörösbor illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos ragus csőben sült tészta
szépróza 96 recept

A múlt heti lasagnéből maradt ki fél üveg passzírozott paradicsom, és a recept amúgy is annyira ízlett, hogy kedvem támadt valami hasonlót összedobni.

Hozzávalók

A paradicsomos ragus tésztához

A besamel mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...