Paradicsomos ragus csőben sült tészta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
szépróza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
A paradicsomos ragus tésztához
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
24 kcal
-
17g vörösbor14 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
17g alaplé1 kcal
-
12 kcal
-
3 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g ketchup1 kcal
-
167g tészta618 kcal
-
33g sajt117 kcal
-
17g bacon67 kcal
A besamel mártáshoz
-
67g tej37 kcal
-
5g vaj33 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
Összesen
1134
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
A paradicsomos ragus tésztához
-
600g darált sertéshús1092 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
72 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g ketchup5 kcal
-
1000g tészta3710 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
102g bacon401 kcal
A besamel mártáshoz
-
400g tej224 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
Összesen
6812
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
A paradicsomos ragus tésztához
-
18.3g darált sertéshús33 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
3.1g vörösbor3 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
3.1g alaplé0 kcal
-
2 kcal
-
3.1g konzerv paradicsom0 kcal
-
6.1g paradicsom1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g ketchup0 kcal
-
30.6g tészta113 kcal
-
6.1g sajt22 kcal
-
3.1g bacon12 kcal
A besamel mártáshoz
-
12.2g tej7 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
Összesen
206
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.9 g
Zsír
-
Összesen 37 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2094.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 365 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 718 mg
-
Nátrium 725 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 230.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 416 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 343 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 8363 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
1134
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 335.5 g
Zsír
-
Összesen 221.7 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 752 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12569.6 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 811 mg
-
Kálcium 2191 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 816 mg
-
Foszfor 4310 mg
-
Nátrium 4352 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 820.6 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 1381.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1036 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 166 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 115 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2494 micro
-
Kolin: 719 mg
-
Retinol - A vitamin: 855 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 2060 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 50179 micro
-
Lut-zea 605 micro
Összesen
6812
kcal
- 12% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1535 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
A paradicsomos ragus tésztához
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 dl vörösbor
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
10 dkg konzerv paradicsom
-
2 közepes db paradicsom
-
3 gerezd fokhagyma
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál ketchup
-
1 kg tészta
-
6 szelet bacon
A besamel mártáshoz
-
4 dl tej
-
2 ek vaj
-
2 csapott ek finomliszt
Elkészítés
A paradicsomos ragus tésztához
- A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk.
- Hozzáadjuk a darált húst, lepirítjuk.
- Felöntjük a vörösborral, az alaplével, a passzírozott paradicsommal, és hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomokat, a paradicsompürét.
- 1 órán át főzzük, közben a fűszerekkel és a fokhagymával ízlés szerint ízesítjük. (Ha nagyon híg lenne a szósz, tehetünk bele a darált sajtból.)
- Közben az előírásnak megfelelően kifőzzük a tésztát.
- Elkészítjük a besamelmártást. (Nekem ez http://www.nosalty.hu/lasagne_bolognese_%28lasagne_3_recept_9969 alapján sikerült.)
- Egy tűzálló tál aljára baconcsíkokat fektetünk.
- Ráterítjük a tésztát, majd a húsos ragut, a besamelt, és végül megszórjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11480
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 13.
Ajánló
A fiúk kenyeret is ettek hozzá. Nagy fodros kockát használtam, valószínűleg egy olaszos tésztatípussal még inkább passzolna. Vörösbor illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
szépróza
96 recept
A múlt heti lasagnéből maradt ki fél üveg passzírozott paradicsom, és a recept amúgy is annyira ízlett, hogy kedvem támadt valami hasonlót összedobni.