r
Nosalty Logó

Olaszos rakott burgonya JUDYTH konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Olaszos rakott burgonya JUDYTH konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A burgonyás rétegekhez

A húsos töltelékhez

Összesen 788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A burgonyás rétegekhez

A húsos töltelékhez

Összesen 4726 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A burgonyás rétegekhez

A húsos töltelékhez

Összesen 148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1337 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    5849 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229 g

Zsír

  • Összesen
    343.9 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8021.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    2018 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    3031 mg
  • Nátrium
    2294 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.2 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2109.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2130 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    323 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    1007 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1875 micro
  • α-karotin
    373 micro
  • β-karotin
    2851 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    35091 micro
  • Lut-zea
    1537 micro
Összesen 4726 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1099 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A burgonyás rétegekhez

A húsos töltelékhez

Elkészítés

A burgonyás rétegekhez

  1. Először a burgonyát jó alaposan megmossuk, héjában megfőzzük, s amikor még olyan meleg, amit a kezünk kibír, a héjától megtisztítjuk - ilyenkor könnyebben lejön, mint hidegen.
  2. Fél cm vastag karikára szeleteljük, enyhén megsózzuk, két részre osztjuk, félretesszük.
  3. A tejfölt, a tojások sárgáját, a reszelt trappista sajtot alaposan elkeverjük, majd a burgonyák mártogatásához.
  4. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a húsos tölteléket!

A húsos töltelékhez

  1. Jöhet a húsos töltelék elkészítése: Az olajon üvegesre pároljuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, rányomjuk a fokhagyma felét, összekeverjük, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, fehéredésig pároljuk így a hagymákkal.
  2. Ezután megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 1 dl vízzel, beleöntjük a sűrített paradicsomot, s az összes többi hozzávalót, fűszereket, a hámozott paradicsomot felaprítva, a paprikát felkarikázva, sózzuk, s jól összefőzzük, amíg a hús megpuhul, s jó sűrű szaftja lesz! Levesszük a tűzről, félretesszük, hagyjuk kissé kihűlni!!
  3. Ha langyosra hűlt, kivesszük a hűtőből a tejfölös masszát, s jöhet az összeállítás!
  4. ÖSSZEÁLLÍTÁS: Egy jénai tepsi alját (más hőálló, magasabb falú edény is megfelelő) a vaj felével kikenjük, de úgy is jó, ha apró darabokban rakjuk az aljára. A burgonyaszeletek felét belemártogatjuk a masszába, s szépen sorban kirakjuk a tepsi alját vele. Erre szórjuk a reszelt Karaván sajt felét, erre egyenletesen rákanalazzuk a húsos masszát - mindet -, melyre a kis doboz tejfölt kanállal rápötyögtetjük, erre jön a reszelt füstölt sajt másik fele, melyre a maradék vajat apró darabokban rászórunk, s végül a burgonya másik felével, a masszába mártogatva, beterítjük az egész tepsit.
  5. Alsó-felső sütéssel, 150 fokon szép színűre - ahogyan a képen látható - sütjük! Körülbelül 30-45 perc alatt szépen megsül olyanra, ahogyan a képen látható!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3300
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 15.

Ajánló

Akik szeretik ezt az ízvilágot, s az új dolgokat kipróbálni, feltétlenül tegyék meg, készítsék el, ezt a nagyon finom ételt! Még baráti társaság vendégvárónak is kiváló, természetesen, nagyobb mennyiségben! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK ANNAK, AKI EZT ELKÉSZÍTI! :) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a rakott burgonyát, az olaszos fűszerezést, s valami finomat, a megszokottól eltérőt szerettem volna készíteni... összejött :)... csodálatos ízű étek sült ki belőle... nagyon ajánlom mindenkinek! :) Kár lenne bárkinek is kihagynia! :)

Hozzávalók

A burgonyás rétegekhez

A húsos töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...