Olaszos rakott burgonya JUDYTH konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Walaky
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
A burgonyás rétegekhez
-
117g burgonya67 kcal
-
55g tejföl109 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
33g trappista sajt117 kcal
-
17g füstölt sajt55 kcal
-
17g teavaj120 kcal
-
0g só0 kcal
A húsos töltelékhez
-
59 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
10 kcal
-
10g ketchup10 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
33g tv-paprika5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
17g víz0 kcal
Összesen
788
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
A burgonyás rétegekhez
-
700g burgonya404 kcal
-
330g tejföl653 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
100g teavaj717 kcal
-
0g só0 kcal
A húsos töltelékhez
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
600g darált sertéshús1092 kcal
-
57 kcal
-
60g ketchup61 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
4726
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
A burgonyás rétegekhez
-
21.9g burgonya13 kcal
-
10.3g tejföl20 kcal
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
6.3g trappista sajt22 kcal
-
3.1g füstölt sajt10 kcal
-
3.1g teavaj22 kcal
-
0g só0 kcal
A húsos töltelékhez
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
10.7g vöröshagyma4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
18.8g darált sertéshús34 kcal
-
2.2g sűrített paradicsom2 kcal
-
1.9g ketchup2 kcal
-
9.4g paradicsom2 kcal
-
6.3g tv-paprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
3.1g víz0 kcal
Összesen
148
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.2 g
Zsír
-
Összesen 57.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1337 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 336 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 505 mg
-
Nátrium 382 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 351.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 62 micro
-
β-karotin 475 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 5849 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
788
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 229 g
Zsír
-
Összesen 343.9 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 107 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 1468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8021.7 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 192 mg
-
Kálcium 2018 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 447 mg
-
Foszfor 3031 mg
-
Nátrium 2294 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192.2 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 2109.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2130 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 323 mg
-
D vitamin: 237 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 330 micro
-
Kolin: 1007 mg
-
Retinol - A vitamin: 1875 micro
-
α-karotin 373 micro
-
β-karotin 2851 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 35091 micro
-
Lut-zea 1537 micro
Összesen
4726
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 95 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1099 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
A burgonyás rétegekhez
-
70 dkg burgonya
-
2 db tojássárgája
-
20 dkg trappista sajt
-
só ízlés szerint
A húsos töltelékhez
-
5 ek napraforgó olaj
-
2 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
4 ek ketchup
-
2 közepes db tv-paprika
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
0.5 teáskanál bazsalikom
-
0.5 teáskanál oregánó
-
0.5 teáskanál rozmaring
-
0.5 teáskanál majoranna
-
1 dl víz
Elkészítés
A burgonyás rétegekhez
- Először a burgonyát jó alaposan megmossuk, héjában megfőzzük, s amikor még olyan meleg, amit a kezünk kibír, a héjától megtisztítjuk - ilyenkor könnyebben lejön, mint hidegen.
- Fél cm vastag karikára szeleteljük, enyhén megsózzuk, két részre osztjuk, félretesszük.
- A tejfölt, a tojások sárgáját, a reszelt trappista sajtot alaposan elkeverjük, majd a burgonyák mártogatásához.
- Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a húsos tölteléket!
A húsos töltelékhez
- Jöhet a húsos töltelék elkészítése: Az olajon üvegesre pároljuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, rányomjuk a fokhagyma felét, összekeverjük, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, fehéredésig pároljuk így a hagymákkal.
- Ezután megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 1 dl vízzel, beleöntjük a sűrített paradicsomot, s az összes többi hozzávalót, fűszereket, a hámozott paradicsomot felaprítva, a paprikát felkarikázva, sózzuk, s jól összefőzzük, amíg a hús megpuhul, s jó sűrű szaftja lesz! Levesszük a tűzről, félretesszük, hagyjuk kissé kihűlni!!
- Ha langyosra hűlt, kivesszük a hűtőből a tejfölös masszát, s jöhet az összeállítás!
- ÖSSZEÁLLÍTÁS: Egy jénai tepsi alját (más hőálló, magasabb falú edény is megfelelő) a vaj felével kikenjük, de úgy is jó, ha apró darabokban rakjuk az aljára. A burgonyaszeletek felét belemártogatjuk a masszába, s szépen sorban kirakjuk a tepsi alját vele. Erre szórjuk a reszelt Karaván sajt felét, erre egyenletesen rákanalazzuk a húsos masszát - mindet -, melyre a kis doboz tejfölt kanállal rápötyögtetjük, erre jön a reszelt füstölt sajt másik fele, melyre a maradék vajat apró darabokban rászórunk, s végül a burgonya másik felével, a masszába mártogatva, beterítjük az egész tepsit.
- Alsó-felső sütéssel, 150 fokon szép színűre - ahogyan a képen látható - sütjük! Körülbelül 30-45 perc alatt szépen megsül olyanra, ahogyan a képen látható!
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3300
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 15.
Ajánló
Akik szeretik ezt az ízvilágot, s az új dolgokat kipróbálni, feltétlenül tegyék meg, készítsék el, ezt a nagyon finom ételt! Még baráti társaság vendégvárónak is kiváló, természetesen, nagyobb mennyiségben! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK ANNAK, AKI EZT ELKÉSZÍTI! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Walaky
186 recept
Szeretem a rakott burgonyát, az olaszos fűszerezést, s valami finomat, a megszokottól eltérőt szerettem volna készíteni... összejött :)... csodálatos ízű étek sült ki belőle... nagyon ajánlom mindenkinek! :) Kár lenne bárkinek is kihagynia! :)