r
Nosalty Logó

No vega curry

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Robág Etnel
No vega curry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 710 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2836 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1783.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    421 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1861 micro
  • β-karotin
    5691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1981 micro
Összesen 710 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    209.8 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7133.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    1379 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    803 mg
  • Foszfor
    3342 mg
  • Nátrium
    1297 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    87 mg

VÍZ

  • Összesen
    2523 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2412 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    556 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    1682 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    7444 micro
  • β-karotin
    22764 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    7925 micro
Összesen 2836 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott marha- vagy sertéshúst 2-2,5 liternyi hideg vízben feltesszük főni. Befűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, csillagánizzsal, szerecsendióval, fahéjjal és majorannával.
  2. A gyömbért megtisztítva, 2-3 darabban hozzátesszük. Ha szárított erős paprikával operálunk, mehet bele a főzőlébe. A húst puhára főzzük.
  3. Közben a zöldségeket megpucoljuk, falatnyi darabokra vágjuk.
  4. Ha a hús már puha, a zöldségeket hozzáadjuk, a zöldfűszer csomókat mellé "suvasztjuk". Ami kimarad egyelőre, a póréhagyma és a csöves zöldpaprika és a fokhagyma, valamint a curry por.
  5. Mikor a zöldségek már annyira megpuhultak, hogy még "ressek", de már nem kemények (már nem bírja ki a villa nyomását), levesszük a tűzről. Leszűrjük, mint egy húslevest, és különválasztjuk a húst és a zöldségeket. Az "egyéb" fűszermaradékokat eltávolítjuk (fahéj, csillagánizs, gyömbér).
  6. Wokban vagy nagyobb lábasban olívaolajat hevítünk. A fokhagymát apróra vágva az olajra dobjuk, utánaküldjük az összedarabolt chilipaprikát. Keverünk rajta 3-at, és rátesszük a főtt húst.
  7. Nagy lángon felpirítjuk, közben hozzáadjuk a durvára vágott (kb. 5 mm széles) póréhagymát.
  8. Jól összeforgatjuk, majd hozzá adjuk a főtt (csak ress!) zöldségeket is. Továbbra is nagy lángon átforgatjuk, míg nem látszik a zöldségeken a hőkezelés (szárad, pirul).
  9. Közben egy kis tálban a 2 cs (2 ek) curry port, a keményítőt, a főzőtejszínnel felöntve, simára keverjük.
  10. A curry-s keveréket a no vega tartalomra öntjük, a wokban 4-5-ször lapáttal átkeverjük.
  11. Forrón tálaljuk, ha van zöldhagyma, apró karikákra vágva, a tányérokon, meghintjük vele az ételt.
  12. A visszamaradt, leszűrt főzőlé csigatésztával befőzve, isteni húsleves! Garantált high quality!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3333
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Robág Etnel 14 recept

Imádom a keleti fűszeres ételeket. Az indiai konyha viszont nem valami bizalomgerjesztő, a TV-ből nézve. Az összetevőket ismerve, megpróbáltam saját elképzelésem szerint elkészíteni a zöldség curry-t , és más alkalommal hússal is kiegészítettem. Mindkét változat a családom nagy kedvencévé vált.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...